Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Νέο σιδηροδρομικό έργο 46εκ.ευρώ για τον Κεντρικό Σταθμό της Αθήνας

Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αθήνας μέχρι το τέλος του έτους, έργο που θα επιτρέψει την είσοδο των ηλεκτροκίνητων τρένων στο σταθμό για πρώτη φορά.
Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα, καθώς μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να έχουν
ολοκληρωθεί τα έργα αναβάθμισης της Α`φάσης από την ΕΡΓΟΣΕ από τον Πειραιά μέχρι την Αθήνα που κατασκευάζει η Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ. Όμως αυτό δεν θα σημάνει και το τέλος των έργων τουλάχιστον για το σταθμό της Αθήνας. Αυτή την εποχή σε φάση προετοιμασίας δημοπράτησης είναι και τα έργα Β`φάσης για την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών (Σ.Σ.Α.). Ο πλήρης τίτλος της εργολαβίας είναι "Κατασκευή υπολειπόμενων Εργασιών Υποδομής, Επιδομής, Ηλεκτροκίνησης και ολοκλήρωσης της Αναβάθμισης του Σ.Σ. Αθηνών-Β`φάση".

Πρόκειται για ολοκλήρωση κατασκευής γραμμών, αποβαθρών και υπόγειας διάβασης για την επικοινωνία του συνόλου των αποβαθρών του σιδηροδρομικού σταθμού, καθώς και σύνδεσης με το Σταθμό «Λαρίσης» της Αττικό Μετρό Α.Ε ενώ περιλαμβάνει και την ολοκλήρωση του Ανισόπεδου Κόμβου της οδού Πέλοπος στην νότια είσοδο του Σταθμού, που θα επιτρέψει την ανεμπόδιστη κυκλοφορία τρένων και οχημάτων.

Φορέας Υλοποίησης είναι η ΕΡΓΟΣΕ και η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Ε.Π. ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020). Η δημοπράτηση του αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 2017. To κόστος του έργου είναι 46.750.000 ευρώ και η διάρκεια θα είναι 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Η ολοκλήρωση των έργων τοποθετείται το 2021.

Οι εργασίες του συγκεκριμένου έργου θα υλοποιηθούν υπό συνεχή σιδηροδρομική κυκλοφορία με ηλεκτροκινούμενο τον δεξιό ημιδιάδρομο του Σ.Σ.Α. (γραμμές 7, 8, 9 & 10) και με εξασφάλιση της αδιάλειπτης πρόσβασης των επιβατών στις λειτουργούσες δυτικές αποβάθρες του Σταθμού (αποβάθρες 4, 5 & 6), τόσο από τα ανατολικά (οδός Δηληγιάννη) όσο και από τα δυτικά (οδός Κωνσταντινουπόλεως).

Λόγω της φύσης εκτέλεσης του έργου, ο μελλοντικός ανάδοχος, θα είναι υποχρεωμένος να λαμβάνει ανά πάσα στιγμή όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας / προστασίας τόσο για την ασφαλή κυκλοφορία του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων όσο και για την ασφαλή διέλευση των συρμών, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς του ΟΣΕ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Συνοπτικά στην εργολαβία θα περιλαμβάνονται:

Η κατασκευή των νέων αποβαθρών Νο 1, 2 & 3 (των νέων γραμμών Νο 1 έως και Νο 6) του Σ.Σ. Αθηνών μετά των προσωρινών στεγάστρων και των εργασιών Η/Μ που καθιστούν τις αποβάθρες λειτουργικές.
Η ολοκλήρωση της κατασκευής της Υπόγειας Διάβασης του σταθμού με τις κλίμακες, τους ανελκυστήρες και την σύνδεση με το Σταθμό «Λαρίσης» της Αττικό Μετρό Α.Ε.
Η καθαίρεση της παλαιάς υπόγειας πεζοδιάβασης και η ολοκλήρωση της κατασκευής (επέκταση) της νέας μικρής Κάτω Διάβασης Πεζών.
Η κατασκευή τριών (3) μεταλλικών Άνω Πεζοδιαβάσεων εντός των ορίων του Σ.Σ. Αθηνών.
Η ολοκλήρωση του ανισόπεδου Κόμβου της οδού Πέλοπος στην είσοδο του Σ.Σ. Αθηνών
Η ολοκλήρωση της κατασκευής της Κάτω Διάβασης Οχημάτων και Πεζών της οδού Δομοκού στην έξοδο του Σ.Σ. Αθηνών.
Η κατασκευή των υπολειπόμενων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Σ.Σ. Αθηνών. (ηλεκτροφωτισμός, ανελκυστήρες, αντλιοστάσια).
Η αναμόρφωση του κυκλοφοριακού ιστού της ευρύτερης περιοχής με την κατασκευή έργων οδοποιίας, υδραυλικών έργων, αποκατάσταση εγκαταστάσεων και κτιρίων, έργων πρασίνου και περίφραξης του Σ.Σ. Αθηνών, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για την εξασφάλιση της λειτουργικότητας του υφιστάμενου σιδηροδρομικού διαδρόμου.
Η κατασκευή της επιδομής των γραμμών 1 έως και 6 του Σ.Σ. Αθηνών.
Η εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης στις γραμμές 1 έως και 6 του Σ.Σ Αθηνών.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου