Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Τα 2 μέτρα και 2 σταθμά της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

Ενώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο Πρόεδρος της ΠΟΣ κάλεσε και τα media  για να καλύψει την επαναστατική του γυμναστική,στην ΕΕΣΣΤΥ με αφορμή την ψήφιση του Οργανογράμματος η Ομοσπονδία k σε απλή επιστολή της αναφέρει "Λόγω της φύσεως της εργασίας και της δομής της εταιρείας όπως και εσείς γνωρίζετε, απαιτείται άμεσα η έγκριση του οργανογράμματος και η

στελέχωση των αντίστοιχων θέσεων ιεραρχίας και τοποθετήσεις όλων των εργαζόμενων σε οργανικές θέσεις.  


Είναι για άλλη μια φορά ότι η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών λειτουργεί με 2 μέτρα και 2 σταθμά.
Επανάσταση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επιστολές στην ΕΕΣΣΤΥ....
Ούτε τα προσχήματα πλέον δεν κρατάνε ορισμένοι.....
Αλήθεια σήμερα τι θα πούν,ότι φταίει το στέκι της έλξης που τους ξεφωνίζει για την ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ νέα γκέλα τους ; 
Ότι χτυπάμε τον θεσμό μήπως; 
Ότι λέμε εμείς, βλέπουν και λένε και οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για αυτήν την στάση της ΠΟΣ, που προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά.


Διαβάζουμε την επιστολή στην ΕΕΣΣΤΥ ....

"Κύριοι,
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αντιλαμβανόμενη πλήρως τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΕΕΣΣΤΥ, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της κατά τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε μαζί σας τόσο για την τραγική κατάσταση στην οποία ευρίσκεται το τροχαίο υλικό όσο και την συνολική απαξίωση της εταιρείας που επιβαρύνεται με την προωθούμενη ιδιωτικοποίησή της για την οποία εμείς έχουμε εκφράσει την αντίθεση και τη διαφωνία μας, διότι η συνολική εικόνα του Σιδηροδρόμου είναι απόρροια της μέχρι σήμερα πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων.  
Παρά τις ενστάσεις μας κατά την ίδρυση της εταιρείας για τον αριθμό του απαιτούμενου προσωπικού, σήμερα το υπάρχων προσωπικό υπολείπεται κατά 200 άτομα δηλαδή το 1/3 από αυτό που αρχικά είχε προβλεφθεί. Πρόκειται όμως για εξειδικευμένο προσωπικό με τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απολεσθεί.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω και λόγω του ότι ο Σιδηρόδρομος αποτελεί εξειδικευμένη εργασία θα σας επαναλάβουμε την πάγια θέση μας για προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία που θα αποτελέσουν την επόμενη γενιά των Σιδηροδρομικών και θα δύνανται να ανταπεξέλθουν σε όλες τις δραστηριότητες συντήρησης και όχι μόνο, έχοντας αποδείξει επανειλημμένως ότι πραγματοποιούνται με τη μέγιστη αξιοπιστία αλλά και με τους συμφερότερους οικονομικούς όρους.  

Κατόπιν τούτων θεωρούμε ότι όλες οι απαιτούμενες εργασίες πρέπει να εκτελούνται (εντός της εταιρείας) από επαγγελματίες Σιδηροδρομικούς ούτως ώστε η εταιρεία να επανέλθει και να διατηρήσει το τροχαίο υλικό σε αξιόπιστο επίπεδο και κάθε άλλη προτεινόμενη λύση δεν μας βρίσκει σύμφωνους καθώς δεν θα εκπληρώσει τους ανωτέρω στόχους. 
Λόγω της φύσεως της εργασίας και της δομής της εταιρείας όπως και εσείς γνωρίζετε, απαιτείται άμεσα η έγκριση του οργανογράμματος και η στελέχωση των αντίστοιχων θέσεων ιεραρχίας και τοποθετήσεις όλων των εργαζόμενων σε οργανικές θέσεις.  
Σας έχουμε γνωστοποιήσει τις θέσεις μας για τον τρόπο προαγωγών του προσωπικού ο οποίος είναι εκ διαμέτρου αντίθετος με το διευθυντικό δικαίωμα που ισχύει σήμερα. Πέραν αυτού όμως οφείλεται να τηρήσετε τουλάχιστον τη διαδικασία η οποία προβλέπεται και οι προαγωγές του προσωπικού να έχουν ως βασικό κριτήριο την αρχαιότητα καθώς και την επαγγελματική κατάρτιση και εμπειρία, στοιχεία τα οποία γνωρίζετε τόσο καλά όσο εμείς. 
Είμαστε στη διάθεσή σας για περεταίρω διευκρινίσεις. 

      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας 


           ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου