Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Η ιταλική οικονομία «πλήττει» την εικόνα της FS Italiane. Οι εκτιμήσεις του οίκου Fitch

Ο οίκος Fitch αναθεώρησε την πιστοληπτική ικανότητα του ομίλου της FS Italiane, του νέου «αφεντικού» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε BBB+, χαρακτηρίζοντας τις προοπτικές «αρνητικές».

Η αναθεώρηση οφείλεται στο γεγονός ότι ο
όμιλος της FS αποτελεί κρατική οντότητα, οπότε η πιστοληπτική ικανότητα σχετίζεται με τις υπάρχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ιταλική οικονομία.


Πάντως, στο ενημερωτικό δελτίο του οίκου επισημαίνεται ότι, με δεδομένο ότι ο όμιλος θα επενδύσει 100 δις. ευρώ τη περίοδο 2017 – 2026, εκτιμάται – μεταξύ άλλων – ότι θα διπλασιάσει τα έσοδα από τις αγορές εξωτερικού (σήμερα φτάνουν το 13%), πετυχαίνοντας ετήσια οργανική ανάπτυξη 1%-2%.

Υπενθυμίζεται ότι, επί τα χείρω, αναθεώρησε η ιταλική κυβέρνηση την εκτίμηση για την πορεία της οικονομίας, τόσο για το 2016, όσο και το 2017.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά, πλέον, ότι το εγχώριο ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,8% το 2016 και κατά 1% το 2017, έναντι της πρότερης εκτίμησης περί ανάπτυξης 1,2%.

Παράλληλα, αναμένει αύξηση του δημόσιου χρέους στο 132,8% του ΑΕΠ για το 2016, προτού υποχωρήσει στο 132,2% του ΑΕΠ το επόμενο έτος.


Β. Βεγ.  απο το metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου