Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Ψάχνουν ρόλο και εκτίθενται οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Έχουν μαραζώσει απο τον καημό σε ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ  που πλέον δεν έχουν κανένα απολύτως ρόλο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και εναγωνίως ψάχνουν να βρούν έναν για να δικαιολογούν την παρουσία τους στα κοινά. Αφού επένδυσαν
στην μη υπογραφή της ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο τα 2 Σωματεία (και έκαναν ότι μπορούσαν για να επιστρέψει η διαπραγμάτευση στην πλειοψηφία της ΠΟΣ, που ακόμα ΔΕΝ έχει υπογράψει ΣΣΕ στον ΟΣΕ και υπέγραψε το καλοκαίρι ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ αυξήσεις στην ΕΕΣΣΤΥ) και αφού στην συνέχεια κατάψηφισαν την πλέον πετυχημένη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον σιδηρόδρομο τις τελευταίες δεκαετίες (αλλά ίσως και στην Ελληνική Επικράτεια τον τελευταίο χρόνο),  γνωρίζουν εδώ και μέρες την γενική απαξίωση απο τους συναδέλφους σε όλους τους χώρους εργασίας. 
ΓΙΑΤΙ οι συνάδελφοι με την εφαρμογή της νέας ΣΣΕ, διαπίστωσαν τι ακριβώς ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι ΜΑΖΙ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, απομονώνοντας τους εκπροσώπους του χτες.

Συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που είδαν τις τακτικές τους αποδοχές να αυξάνονται κατά 9-10% το μήνα και καταψήφισαν την ΣΣΕ, επισκέφθηκαν την Διεύθυνση Προσωπικού για να...απαιτήσουν την εφαρμογή της απαράδεκτης κατά τα λόγια τους ΣΣΕ, ΣΣΕ  που καταψήφισαν με αντιπολιτευτικές κορώνες(εφαρμογή για τις δευτερεύουσες για την περίοδο 23 Οκτωβρίου - 30 Οκτωβρίου)!
Απο τα... ψίχουλα που θα κέρδιζαν οι εργαζόμενοι με την νέα ΣΣΕ φτάσαμε τώρα στο αντίθετο άκρο, να υποστηρίζουν δηλαδή οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ ότι χάνουν πολλά οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επειδή δεν υπολογίστηκε η νέα ΣΣΕ για 1 βδομάδα!!!!
Αυτά είναι φυσικά συνεπακόλουθα  όταν δεν υπάρχει καμία στρατηγική και απολύτως καμία λογική στην πορεία των παρατάξεων αυτών.
Οι ίδιοι συνδικαλιστές (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ) που ψήφιζαν Συλλογικές Συμβάσεις (2011-2014) που νομιμοποιούσαν ΜΕΙΩΣΕΙΣ στις τακτικές αποδοχές (και μας οδηγούσαν στα δικαστήρια για την παράνομη μείωση του 25% το 2013) , οι ίδιες παρατάξεις που νομιμοποιούσαν την υπερωρία των 5 Ευρώ με το ενιαίο μισθολόγιο, οι ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που δεν ψήφισαν την νέα διετή ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προβλέπει αυξήσεις μεσοσταθμικά μέχρι και 9.8% στην διετία, τώρα ζήτησαν τον λόγο γιατί η ΣΣΕ δεν εφαρμόστηκε απο 23 Οκτωβρίου για τις δευτερεύουσες, αλλά απο την 1η Νοεμβρίου.....

Είναι προφανές ότι έχοντας αποτύχει σε όλες τις προβλέψεις τους, το μόνο που τους μένει πλέον -αφού κανείς δεν τους πέρνει σοβαρά-, είναι ο παραγοντισμός.
Ο παραγοντισμός  που οδήγησε το συνδικάτο στην απαξία, εδώ και δεκαετίες.

Ανακάλυψαν μάλιστα, οι παρατάξεις των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ που ΔΕΝ ψήφισαν την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι έχουν γίνει και"συμφωνίες κάτω απο το τραπέζι" για την εφαρμογή της απο 1η Νοέμβρη και όχι απο 23 Οκτώβρη.
Στο παράλληλο σύμπαν του γραφικού  και των παρατάξεων των ΠΑΣΚ -ΔΑΚΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όταν επισκέπτονται τα γραφεία στην Καρόλου, ψηλώνουν 2-3 πόντους, θεωρώντας πως το συνδικαλίζεσθαι σε μια ιδιωτική πλέον εταιρεία, προβλέπει τα όσα έκαναν όσο ήταν αυτή Δημόσια.

Και φυσικά μια απο τα ίδια και φέτος.
Οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις μέρες εργασίας, για τις κανονικές άδειες που κόπηκαν κτλπ κτλπ.
Για αυτά δηλαδή που απο πέρυσι τον Μάιο, μας λένε δημόσια ότι θα πάνε στο.... ΣΕΠΕ. (Αλλά ....δεν πάνε!)

Παραγοντίστικοι της κακιάς ώρας είναι , ρόλο ψάχνουν, απαξιωμένοι στο σύνολο των εργαζομένων.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Αντί να ασχολούνται  ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ με την εφαρμογή μιας ΣΣΕ που ΔΕΝ ψήφισαν ας επισκεφτούν τον πλέον ανίκανο Πρόεδρο στην ιστορία της ΠΟΣ στην Κάνιγγος, για να του θυμίσουν ότι στον ΟΣΕ ακόμα δεν έχει υπογραφεί ΣΣΕ και έχουμε ξεπεράσει ΚΑΙ την μετενέργεια.

Υ.Γ. 2 Φαντάζεστε συνάδελφοι να μην είχε υπογραφεί ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ πως θα κάνανε οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ ; Μέχρι και απεργία πείνας στην είσοδο της Καρόλου με αντίσκηνα θα στήνανε, για να περάσει η διαπραγμάτευση στους "ικανούς και άριστους" της ΠΟΣ. Τώρα που στον ΟΣΕ δεν έχει υπογραφεί ΣΣΕ (και στην Κάνιγγος παίζουν τόμπολα) , είναι απλά Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 και είμαστε 4 μήνες ΜΕΤΑ την λήξη της μετενέργειας!



2 σχόλια:

  1. Τωρα τι τους ειπεο διευθυντης ΔΑΔ και τι τελικα καταλαβαν ειναι σχετικο.Παντως προκυπτει ενα θεμα που δεν ειναι αλλο απο το ποτε ισχυει τελικα η ΣΣΕ.Αυτα περι συμφωνιας παντως ειναι κλασικου τυπου λαικισμος που πολυ τον αγαπουν καποιοι...Αυτοι οι καποιοι βεβαια δεν λενε για την 12ωρη(κατα παραβαση της εργατικης νομοθεσιας) εκπαιδευση στη σηραγγα του οθρυ ισως γιατι εκει ειναι ξεκαθαρη η ισχυς και οι οικονομικες απολαβες....
    Ασωτος Ιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι άκρως ικανοποιητικό ότι οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ (Και ο γραφικός πλέον παραδέχεται ότι αποτελεί μέρος αυτών) ζητούν την εφαρμογή όλων των όρων της ΣΣΕ.
    Ζητούν δηλαδή την εφαρμογή για τις συνεχόμενες ημέρες εργασίας (και όχι το πενθήμερο,αφού δεν ζητούν καν τα ρεπό τους), ζητούν την εφαρμογή της ΣΣΕ απο 23.10 για τις δευτερεύουσες (χωρίς να μας ρωτήσουν τι συμβαίνει) σε μια ΣΣΕ που πολέμησαν λυσαλλέα.
    Σήμερα απο τις μειώσεις που -τάχα- θα ερχόντουσαν με την νέα ΣΣΕ, έφτασαν να μιλούν για αυξήσεις 4% (που στην πλειοψηφία των μηχανοδηγών περνούν το 9%).
    Στην ίδια λογική καταγγέλουν εμάς για τις άδειες και την μη χορήγηση τους, τα ίδια πρόσωπα που μέχρι τον Δεκέμβρη είχαν υπόλοιπα άνω των 10 ημερών, το καλοκαίρι ζητούσαν ΓΡΑΠΤΩΣ να μην πάρουν άδεια.
    Και φυσικά πέρυσι υπέγραψαν- και με τα 2 χέρια και γνήσιο υπογραφής απο το ΚΕΠ- ότι επιθυμούν να πληρωθούν τις άδειες με 100%.
    Τα ίδια αυτά πρόσωπα, που υπέγραψαν αιτήσεις για να πληρωθούν με 100% τις άδειες, 2 χρόνια τώρα απειλούν ότι θα πάνε στο ΣΕΠΕ για το θέμα.
    Δεν πρόκειται να πάνε ποτέ στο ΣΕΠΕ.
    Απλά κοροιδεύουν πρώτα τους εαυτούς τους και μετά τους συναδέλφους.
    Οι οποίοι συνάδελφοι, όπως δημόσια παραδέχεται ο γραφικός, τον πήρανε χαμπάρι και αποσύρουν ακόμα και υπογραφές απο αγωγές που ΘΑ γίνονταν για τις υπερωρίες.
    Αλλά και για αυτό φταίει ο Γενιδούνιας και όχι οι παλινωδίες όσων δεν μας έχουν εξηγήσει ποτέ τι θέλουν.
    Εκτός απο το πλέον ξεκάθαρο, που παραδέχονται παντού.
    Ο Γενιδούνιας είναι το πρόβλημα μας και η +ΣυνΕξέλιξη.
    Και ...200 Ευρώ αύξηση να πάρουμε εμείς τα ίδια θα λέμε.

    Χαίρομαι λοιπόν, που σήμερα έφτασαν στο σημείο να ζητούν την εφαρμογή των όσων υπογράψαμε.
    Είναι ένα βήμα προόδου και αυτό.

    Γενιδούνιας Κώστας

    Υ.Γ. Ελληνικά ξέρουν -νομίζω- για να διαβάζουν τουλάχιστο τα κείμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή