Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Ενημερωτική ανακοίνωση ΠΕΠΕ για ΣΣΕ - Μισθοδοσία - Δικαστικές διεκδικήσεις

Συνάδελφοι,συναδέλφισες
Ευχόμαστε σε όλους και στις οικογένειες σας καλή χρονιά με υγεία και καλά και ασφαλή ταξίδια.
Σε συνέχεια της υπογραφής της νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επόμενη διετία, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ χθες Παρασκευή 04/01/2019 κατέβαλε με τον νέο τρόπο υπολογισμού τις δευτερεύουσες απολαβές μηνός Νοεμβρίου. 
Σύμφωνα με την γραπτή δέσμευση της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιανουαρίου θα καταβάλει
τις δευτερεύουσες απολαβές Δεκεμβρίου και την διαφορά επί  των τακτικών αποδοχών μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018 , όπως αυτές προκύπτουν μετά την νέα ΣΣΕ. 
Παράλληλα την ερχόμενη Πέμπτη,  θα καταβληθεί άτοκη προκαταβολή (καθαρός  μισθος Δεκεμβρίου) η οποία θα παρακρατηθεί σε 3 ισόποσες και άτοκες μηνιαίες δόσεις.
Με την ισχύ της νέας ΣΣΕ και εντεύθεν ,  οι τακτικές αποδοχές θα εξοφλούνται τις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα και δεν θα προκαταβάλλονται, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος , ενώ οι δευτερεύουσες απολαβές θα εξοφλούνται τις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα και όχι 2 μήνες αργότερα όπως ίσχυε μέχρι πρότινος. ΔΕΝ υπάρχει δηλαδή, καμία ουσιαστική μεταβολή στην μισθοδοσία μας.

Παράδειγμα για την μισθοδοσία

Μηχανοδηγός στις 4 Γενάρη έλαβε τις δευτερεύουσες απολαβές Νοεμβρίου 2018.
Το ποσό που έλαβε (καθαρά) στις 27 Νοεμβρίου και 13 Δεκεμβρίου, θα το λάβει ώς άτοκη προκαταβολή στις 10 Γενάρη, ενώ  την ίδια μέρα θα λάβει και  την διαφορά (ΑΥΞΗΣΗ) των τακτικών αποδοχών των μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018 όπως προέκυψαν μετά την νέα ΣΣΕ,  καθώς και τις δευτερεύουσες του μηνός Δεκεμβρίου.
Σημειώνουμε ότι στις εκκαθαρίσεις της 4ης και 10ης Ιανουαρίου 2019 ΔΕΝ θα υπάρχουν κρατήσεις για το Σωματείο, το ΤΑΠΕΛ, το ΣΥΝΠΕ, δάνεια ή κινητή τηλεφωνία (κ άλλες παραμφερείς τυχόν οφειλές)  καθώς αυτές έχουν ήδη παρακρατηθεί με τις μισθοδοσίες Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2018.
Στις αρχές Φλεβάρη, θα πληρωθεί ο μισθός Ιανουαρίου (Τακτικές αποδοχές και δευτερεύουσες απολαβές) και θα αφαιρεθεί η πρώτη από τις τρείς δόσεις της έκτακτης προκαταβολής.

Ιδιωτικό Ασφαλιστήριο – Αγορές μέσω πολυκαταστημάτων

Το Σωματείο μας μαζί με την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την σύναψη συμφωνιών με πολυκαταστήματα προκειμένου να εξυπηρετούνται με αυτόν τον τρόπο οι καταναλωτικές ανάγκες των εργαζομένων, μετά την –ανεξήγητα σύντομη- υπέρβαση του πλαφόν δανειοδότησης μας για αγορές μέσω του ΣΥΝΠΕ.
Σε ισχύ βρίσκεται το νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο (Υγεία – Ασφάλεια Ζωής)  που συμφωνήθηκε στην  νέα ΣΣΕ για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με  την Ευρωπαϊκή Πίστη. 
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να εγγράψουν σε αυτό προστατευόμενα μέλη μπορούν να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Καρόλου ή να βρούν αιτήσεις στις γραμματείες των τοπικών μηχανοστασίων. 
Η συμμετοχή στο ασφαλιστήριο για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους είναι ΔΩΡΕΑΝ και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα επόμενα 2 χρόνια
Αιτήσεις για εγγραφή θα πρέπει να καταθέσουν ΜΟΝΟ όσοι δεν ήταν μέχρι σήμερα ασφαλισμένοι και κατέβαλαν εθελοντικά την συμμετοχή τους για το ασφαλιστήριο.

Δικαστικές αποφάσεις – διεκδικήσεις 

ΔΕΝ έχει ακόμα εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου για την δικαστική διεκδίκηση της παράνομης μείωσης του 25% .
Εντός του έτους δικάζεται η έφεση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό.
Όσες αποφάσεις εκδικάστηκαν υπέρ των μηχανοδηγών ως αναγκαστικά εκτελεστές είτε έχουν πληρωθεί, είτε βρίσκονται στην τελική φάση της πληρωμής τους.
Κατατέθηκαν αγωγές για τα Δώρα για ΟΛΑ τα εν ενεργεία μέλη του Σωματείου μας από το δικηγορικό γραφείο του κ. Παπαδημητρίου, για τα έτη 2013-2016, ενώ ομόφωνα αποφασίστηκε η παρακράτηση έκτακτης συνδρομής υπέρ του ΤΑΠΕΛ για την κάλυψη μέρους των εξόδων των αγωγών. (Θα γίνει με την μισθοδοσία Ιανουαρίου, στις αρχές Φλεβάρη).
Ελπίζουμε μέσα στο 2019 να εκδικαστεί η προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ των υποχρεωτικά μεταταχθέντων (Νόμος 3891 /2010),για την αποκατάσταση της μεγάλης αδικίας που υπέστησαν.

Συνάδελφοι,συναδέλφισες, 

Η υπογραφή της νέας διετούς επιχειρησιακής ΣΣΕ αποτελεί επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας με πολύ σημαντικά οφέλη για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Οποιαδήποτε επιχείρηση υπονόμευσης αυτής της σημαντικής επιτυχίας, λόγω τεχνικών αδυναμιών του συστήματος, αποτελεί μικροπολιτική και μόνο. 
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση  - ενημέρωση κρίνεται απαραίτητη καλούμε για την άμεση επικοινωνία σας με τα μέλη του ΔΣ ή την αποστολή mail στο Σωματείο μας (pepe.hellas@gmail.com) .

                                         Για το Δ.Σ.   
           Ο Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας 

          
          Γενιδούνιας Κ.                                           Τουρλής Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου