Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση απο Δίκτυο Σιδηροδρομικών Σ.Σ. Λαρισαϊκός

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση,παύει να είναι σύμπτωση.
Συναδελφισες συνάδελφοι 
για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της αλαζονικής συμπεριφοράς των ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ
του πρόεδρου και του γραμματέα του σωματείου μας. 
Χωρίς να λάβουν την έγκριση μας εξέδωσαν μια ανακοίνωση  και ενώ δεν συμμετείχαμε σε αυτή είδαμε την υπογραφή "του προεδρείου". 
Πληροφορηθηκαμε οτι ούτε από τη παράταξη της ΔΕΣΚ ζητήθηκε η έγκριση για την σύνταξη αυτής της ανακοίνωσης .Ο  δημοκρατικός κατήφορος του σωματείου μας συνεχίζεται μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ανακοίνωση υπογεγραμμένη από το προεδρείο χωρίς να έχουμε λάβει γνώση.Τις ανακοινώσεις ενός σωματείου ειθιστε να υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γ.γραμματέας ιδιαίτερα όταν δεν συμφωνούν οι υπόλοιπες παρατάξεις.
Ο πρόεδρος και ο γ. γραμματέας επιλεγούν να μην υπογράφουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις γιατί προφανώς δεσμεύονται από εξαρτήσεις που είναι αδιάφορες στην παράταξη μας.
Τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές μόνο ενωτικές δεν είναι για το σωματείο μας.
Αναφορικά με την συγκεκριμένη ανακοίνωση η θέση του Δικτύου Λαρισαϊκού είναι η άμεση πρόσληψη όλων των συμβασιούχων καθώς και των 21 απολυμένων συναδέλφων του 2019( θα μπορούσαν να ειχαν αποφευχθεί οι απολύσεις αν κάποιοι είχαν αφήσει να υπογραφεί η ΣΣΕ ως επίσης δεν έκαναν αγώνα για την συλλογή των υπογραφών έτσι ώστε να μην έχει το δικαίωμα να διαπραγματευθεί πρωτοβάθμιο σωματείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ).
Σε μια εταιρεία με αυξημένο κύκλο εργασιών είναι ανεπίτρεπτο να απολύεις εξειδικευμένο προσωπικό.

ΣΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΎΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου