Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Κ. Γενιδούνιας : Η ΠΟΣ (και πάλι) βιάστηκε

Συνάδελφοι,
Όπως συμφωνήθηκε στην συνάντηση της Παρασκευής σήμερα καταβάλετε  το Δώρο Πάσχα, όπως ορίζει η επιχειρησιακή ΣΣΕ (αναφορικά με τις ημερομηνίες).
Δυστυχώς και για άλλη μια φορά η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών βιάστηκε να

ανακαλύψει αόρατους εχθρούς ή συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και έστειλε – εν μέσω  φανερού πανικού των συντακτών της- την γνωστή επιστολή του Σαββάτου εκδίδοντας και μια απαράδεκτη ανακοίνωση την Κυριακή.  Κινήσεις που επιβεβαίωσαν την βαθιά κρίση στο συνδικαλιστικό κίνημα στον σιδηρόδρομο, μετά τα όσα έγιναν στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΣ, όπου ξεκάθαρα χαλκεύτηκε η δημοκρατικά εξεφρασμένη άποψη των σιδηροδρομικών.

Η ΠΟΣ  επιβεβαίωσε ΚΑΙ γραπτώς ότι υπάρχει διάσπαση στο εσωτερικό της, προσβλητικά -και πάλι- αγνόησε Σωματεία που συμμετέχουν σε αυτήν, δίνοντας το δικαίωμα σε εμάς τους μηχανοδηγούς να σκεφτούμε σοβαρά την επόμενη μέρα εντός ή εκτός των κόλπων της. 

Η Ομοσπονδία βιάστηκε να θεωρήσει ως βεβαιότητα το ενδεχόμενο της εκ περιτροπής εργασίας ή της αναστολής συμβάσεων εργασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΙΑΤΙ έτσι έχουν μάθει οι συνδικαλιστές της δεκαετίες τώρα. 
Να θεωρούν ως δεδομένες τις αιτιάσεις των  Διοικήσεων και να μην συζητούν ουσιαστικά. Μαθημένοι στον Κυβερνητικό συνδικαλισμό δεκαετίες τώρα, δεν ξέρουν τι σημαίνει υπεράσπιση δικαιωμάτων.
Τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην συνάντηση της Παρασκευής εξέφρασαν την πλήρη διαφωνία τους, κατέθεσαν επιχειρήματα στο τραπέζι και ΔΕΝ εξέδωσαν ανακοίνωση γιατί δεν υπήρξε αποτέλεσμα στην συνάντηση αυτή. 
Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν από την ώρα που έληξε η συνάντηση   και το ενδεχόμενο της ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ μεθόδου της εκ περιτροπής εργασίας ή της αναστολής Συμβάσεων Εργασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ , έπαψε να υφίσταται την δεδομένη στιγμή.

Συνιστώ στους συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών να μην βιάζονται τόσο.
Συνιστώ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ. 
Οι συνάδελφοι της ΠΟΣ με την στάση των  τελευταίων μηνών, έχουν θέσει σε απόλυτο κίνδυνο τα δικαιώματα των εργαζομένων στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ, ιδιαίτερα αυτά των επισφαλώς (ΙΔΟΧ) αλλά και νέων (ΙΔΑΧ) εργαζομένων.
Εξαιτίας της στάσης τους, οι συνάδελφοι στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ σήμερα ΔΕΝ καλύπτονται από το Συλλογικό Δίκαιο.
Όσοι τονίζαμε  τα αυτονόητα, δεχτήκαμε επιθέσεις στα εργοστάσια και μηχανοστάσια,  όταν εξηγούσαμε το ΑΠΛΟ. Η  ένταξη στην ισχύουσα επιχειρησιακή ΣΣΕ θα διασφάλιζε ΠΡΩΤΙΣΤΑ τις θέσεις εργασίας.
Τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον ΟΜΕΔ τον Δεκέμβριο του 2019 ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ότι μετά την ένταξη της ΕΕΣΣΤΥ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν διατεθειμένα να συζητήσουν την διαπραγμάτευση της ΣΣΕ, ΜΑΖΙ με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις. 
Η ΠΟΣ αρνήθηκε αυτό το ενδεχόμενο και μεθόδευε την δημιουργία (!!!) νέου Σωματείου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ με γνωστά  συνδικαλιστικά τερτίπια δεν προσήλθε (ούτε άλλα Σωματεία) στο κάλεσμα της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ πριν 2 μήνες..
Ο τρόπος που απέρριπταν οι συνδικαλιστές της ΠΟΣ αυξήσεις μέχρι και 200 Ευρώ το μήνα φανέρωνε στο κάθε συνάδελφο που δεν είχε παρωπίδες, αλαζονεία, έπαρση και υπεροψία.
Η ειρωνεία κορυφαίου συνδικαλιστή της χώρας, του γνωστού Κιουτσούκη, όπου υποτιμητικά ανέφερε δημόσια ότι τα "καλύτερα έρχονται" για όσους είχαν αντίθετη απο αυτόν άποψη, αντικατόπριζε πλήρως την εικόνα.
Μόνο που τα καλύτερα ποτέ δεν ήρθαν, είτε ως ειρωνεία είτε ως προοπτική για τους συναδέλφους στην τεχνική βάση. 
Ήρθαν όμως Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνουν το δικαίωμα στους εργοδότες στην χώρα να  προχωρούν εν μέσω κρίσης σε ιδιαίτερα επαχθή μέτρα σε βάρος της εργατικής τάξης.

Ουδέποτε κανείς στην ΠΟΣ  ασχολήθηκε σοβαρά με το μέλλον όσων  εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου
Αποκορύφωμα της αδιέξοδης τακτικής της ΠΟΣ, ήταν  η μεθόδευση για την συλλογή υπογραφών συναδέλφων σε κείμενο που ανέφερε ότι ..δεν εκπροσωπούνται από τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και οι ανακοινώσεις απο ένα Σωματείο - φάντασμα που υπέγραφε μια ανώνυμη Διοικούσα Επιτροπή και απλά επιτίθονταν στους μηχανοδηγούς και την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Υπογραφές που κοινοποιήθηκαν και στην πολιτική ηγεσία Υπουργείων γεγονός που επιβεβαίωσε ότι αυτές  απλά χρησιμοποιήθηκαν για προσωπικές επιδιώξεις συγκεκριμένων παραγόντων που σήμερα πρέπει να ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ στους συναδέλφους στην τεχνική βάση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Tα Σωματεία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο   αν και πλέον το πλαίσιο είναι περιορισμένο ασφυκτικά λόγω της κρίσης του κορωνοιού και της ενυπόγραφης επιλογής μέρους των συναδέλφων να μην τους εκπροσωπούμε, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να επικαλεστεί η εργοδοσία. 

Όση λάσπη και αν δεχτούμε ως κλάδος απο όσους εποφθαλμιούν την δράση της ΠΕΠΕ, η αλήθεια των πράξεων μας αποδεικνύει τις αρχές με βάση τις οποίες πορευόμαστε ως Σωματείο.

Εύχομαι  σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους Καλό Πάσχα με υγεία.
 Αυτές οι μέρες μας βρίσκουν φέτος σε ένα ιδιότυπο αποκλεισμό για την προστασία της υγείας μας. Ας τηρήσουμε με ευλάβεια  όλοι τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας.
 Η επόμενη μέρα μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ παρόντες. 

Γενιδούνιας Κώστας -Πρόεδρος ΠΕΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου