Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΣΣΒΕ : Ο κ. Καραμανλής να δώσει τα κλειδιά του Υπουργείου στον κ. Μητσοτάκη (!)


Σημερινή ανακοίνωση του Σ.Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος που αυτοδυναμία έχει η ΔΑΚΕ. Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Έπειτα από μια 10ετη οικονομική κρίση, αντιμετωπίζουμε, ευτυχώς με επιτυχία, μια υγειονομική κρίση που πλήττει επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Δυστυχώς κάποιοι “επιχειρηματίες” βαδίζουν στον εύκολο δρόμο, φορτώνοντας για μια ακόμη φορά τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους .
Πριν λίγους μήνες ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διαβεβαίωνε με επιστολή του προς τους εργαζόμενους της πρώην ΕΕΣΣΤΥ, ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανένα πρόβλημα από τη συγχώνευση των εταιρειών και ότι διασφαλίζονται όλοι οι εργαζόμενοι στη...”μεγάλη” αυτή εταιρεία.
Μόλις προχθές, ενημέρωσε κατά την προσφιλή του τακτική, χωρίς τα Σωματεία, τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ότι ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ, γιατί η εταιρεία τώρα λόγω covid-19 δεν έχει παραγωγή έργου και μόλις επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα θα εξετάσει το ενδεχόμενο επαναπρόσληψής τους!
     Η αλήθεια είναι ότι πράγματι κυκλοφορούν λίγες επιβατικές  αμαξοστοιχίες.. 
     Η αλήθεια είναι ότι η χώρα πλήττεται από την υγειονομική κρίση και τα περιοριστικά μέτρα που ορθώς επιβλήθηκαν...
 Το ψέμα όμως είναι ότι η εταιρεία δεν έχει έργο!!!
o Ψευδέςγιατί  κυκλοφορούν κανονικά οι εμπορικές αμαξοστοιχίες και θα μπορούσαν να έχουν αυξηθεί τα  δρομολόγια.
o Ψευδές γιατί υπάρχει σύμβαση της πρώην ΕΕΣΣΤΥ ανάταξης του τροχαίου υλικού (ξεκίνησε η α’ φάση εκτεταμένη συντήρηση) ύψους αρκετών εκατομμύριων !!! 
Ρωτήστε κ.ΤΣΑΛΙΔΗ τους Προϊστάμενους του Μηχανοστασίου και Εργοστάσιου Θεσσαλονίκης να μάθετε τι έργο υπήρχε στην συγκεκριμένη στιγμή.
o Ψευδές είναι ότι θα επανεξετάσει το Φθινόπωρο την επαναπρόσληψή τους καθότι κανείς δε γνωρίζει τι μας περιμένει τότε!!!
Σε κάθε περίπτωση ο κυνισμός και η υποκριτική συμπεριφορά της Διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενούς της είναι ότι χειρότερο έχουμε ακούσει εδώ και δεκαετίες σε νέους συναδέλφους, σε νέους ανθρώπους που έκαναν όνειρα για τη ζωή τους!!!
ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΩ...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ...
Αλήθεια κύριε Σύμβουλε, τα 50 εκ.€ επιχορήγησης για τα ΥΓΟΣ θα τα αποποιηθείτε λόγω κορονοιού;;;
Μήπως θα καταβάλετε ολόκληρο το τίμημα για τα τέλη χρήσης υποδομής;;;
Κύριε Τσαλίδη πρέπει να το πάρετε απόφαση και πρέπει να καταλάβετε ότι στα Μηχανοεργοστάσια κάνεις δεν περισσεύει - όλοι είναι απαραίτητοι.   
  Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση για τον κυνισμό της απέναντι στους εργαζόμενούς της!!!
     Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την πλήρη αδιαφορία του και καλούμε τον Υπουργό να παραδώσει τα κλειδιά του Υπουργείου ή στον Πρωθυπουργό ή στην TRENITALIA και στη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθότι τους δίδουν δικαιώματα και δεν τους επιβάλλουν υποχρεώσεις!!!
Λέμε ΟΧΙ στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!!!
Λέμε ΝΑΙ στην  ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 21 ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ     
Κανείς ΑΝΕΡΓΟΣ - Κανείς ΜΟΝΟΣ!!!

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ Σ.Σ.Β.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου