Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών καταγγέλλει την ΠΟΣ

Ο κόσμος καίγεται και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας χτενίζεται…
Συνάδελφοι, 
Έχουν περάσει περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες από την νομοθέτηση των μέτρων που πήρε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του covid 19 αλλά η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών φαίνεται να ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Την ώρα  που όλοι μας πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να απαιτούμε  διαρκώς από τις διοικήσεις των εταιρειών να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων και του κοινού, οι προύχοντες της Ομοσπονδίας βγάζουν ανακοινώσεις όπου το μόνο που φαίνεται να τους ενδιαφέρει ( για ακόμη μία φορά)είναι γιατί δεν είναι συνομιλητές του κ. Τσαλίδη. Αυτό και μόνο αυτό, τους ενδιέφερε και αυτό δυστυχώς εξακολουθεί να τους ενδιαφέρει.
 Η έγγραφη παραδοχή της  ΠΟΣ, ότι εκπροσωπεί το 50% σε μια σιδηροδρομική εταιρεία  που εργάζονται 1200 συνάδελφοι, για πρώτη φορά διαχωρίζει τους σιδηροδρομικούς, διασπά το συνδικάτο στον σιδηρόδρομο και εμφανώς αποδυναμώνει την διαπραγματευτική ισχύ και θέση της, απαξιώνοντας ουσιαστικά τον ρόλο της. 
Υπενθυμίζουμε σε όσους προχώρησαν σε αυτό το ολίσθημα, ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκπροσωπούνται απο Σωματεία που συμμετέχουν στην ΠΟΣ. Όσο και να θέλει η σημερινή της πλειοψηφία, το συνδικάτο στον σιδηρόδρομο ΔΕΝ θα διασπαστεί.

Να πάμε όμως στην ουσία που ενδιαφέρει τους συναδέλφους. 
Καταρχήν, συνάδελφοι των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ,  θα περιμέναμε  να έχετε βγάλει   ανακοίνωση για τα επαχθή μέτρα της εκ περιτροπής εργασίας και περικοπών αμοιβής -αναστολή συμβάσεων εργασίας που αποφάσισε η Κυβέρνηση και μετά να αναρωτηθείτε εάν θα τα εφαρμόσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Θα ήταν φρόνιμο να βγάλετε πρώτα την ανακοίνωση για την πρόσληψη συνταξιούχου στον ΟΣΕ , για την τοποθέτηση δικών σας παιδιών (Νικολάου- Συνδικαλιστής της ΠΟΣ) σε θέση ευθύνης εν μέσω μάλιστα πανδημίας και ύστερα να ασχοληθείτε εάν κάποια εταιρία εφαρμόσει αυτά που η Κυβέρνηση της έδωσε το δικαίωμα να εφαρμόσει.

Άραγε μπορείτε να βγάλετε τέτοιες ανακοινώσεις; Σας το επιτρέπει ο πολιτικός σας "προϊστάμενος";  Αναρωτιόμαστε εάν υπάρχει και κάτι άλλο από πίσω. Οψόμεθα.

Εμείς ως παράταξη, έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι δεν διαπραγματευόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων που υπάρχουν στη  Π.Ν.Π. γιατί οι εργαζόμενοι -ειδικά της ΤΡAIΝΟΣΕ- έχουν "βάλει πλάτη" για την εταιρία και σίγουρα δεν θα πρέπει να πληρώσουν αυτοί το "μάρμαρο" ,όπως και κανένας εργαζόμενος στην χώρα δεν πρέπει να πληρώσει την κρίση του COVID -19.  
Από την άλλη πρέπει να ομολογήσουμε ότι μας κάνει εντύπωση η αφωνία των κατά τα άλλα λαλίστατων ανωτέρων στελεχών της πρώην ΕΕΣΣΤΥ για το ίδιο θέμα.

Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι θα είμαστε παρόντες σε όλες τις εξελίξεις και απαιτούμε οι συμβάσεις των συναδέλφων μας στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ που λήγουν στις 30 Απρίλη  να ανανεωθούν.

Συνάδελφε Παρασκευόπουλε, Λάζου, Παναγούλια εάν υπογράφαμε τον Δεκέμβρη τη ΣΣΕ δεν θα κινδύνευε κανένας εργαζόμενος σήμερα.  
Εάν θιγεί έστω και ένα δικαίωμα συναδέλφου  η εξέλιξη αυτή θα έχει τη δική σας «υπογραφή».  Την ίδια «υπογραφή» που είχαν και οι απολύσεις των 21 συναδέλφων τον  περασμένο Αύγουστο, για του οποίους όχι μόνο δεν νοιαστήκατε αλλά δεν βγάλατε ούτε μια υποτυπώδη ανακοίνωση.

Την ίδια επιζήμια για τα συμφέροντα των συναδέλφων  πολιτική ασκείτε και σήμερα. 
Εμείς έχουμε διαλέξει διαφορετικό δρόμο, αυτόν του πραγματικού αγώνα.


                     Δίκτυο Σιδηροδρομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου