Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση Σ.Σ. Πελοποννήσου

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Καταγγέλουμε τη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εκμεταλλευόμενη την κατάσταση λόγω πανδημίας ανακοίνωσε στους συναδέλφους συμβασιούχους ότι τέλος του Απρίλη θα τους απολύσει. 

Είναι η ίδια Διοίκηση και ο ίδιος Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (και οι παρατρεχάμενοί τους) που τους τελευταίους μήνες με επιστολόχαρτα και ευχές διαβεβαίωνε τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους της πρώην ΕΕΣΣΤΥ ότι η «μεγάλη» εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα σεβαστεί όλα τα δικαιώματα και θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων. 
Για την εξέλιξη αυτή τεράστιες πολιτικές ευθύνες έχει η Κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες που με τις πολιτικές τους και τους αντεργατικούς νόμους δίνουν στους εργοδότες κάθε δυνατότητα εκμετάλλευσης και ασυδοσίας αφήνοντας τους εργαζόμενους απροστάτευτους. 
Να τονίσουμε ότι συνάδελφοι συμβασιούχοι προέρχονται από τη Σιδηροδρομική Σχολή, έχουν εξειδίκευση και έχτισαν τα όνειρά τους και την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής δουλεύοντας στο σιδηρόδρομο. 
Την ίδια τύχη επιφυλάσσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και γι΄αυτούς τους Τεχνίτες που τελειώνουν τώρα τη στρατιωτική τους θητεία και πρέπει να επαναπροσληφθούν.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ και την ξαφνική απόφαση της τότε Διοίκησης της ΕΕΣΣΤΥ (νυν ΤΡΑΙΝΟΣΕ) στις 26/7/2019, που προχώρησε στην απόλυση 21 συναδέλφων συμβασιούχων. Τότε, με διάφορες δικαιολογίες περί «αξιολόγησης» προσπάθησε να καλύψει την απαράδεκτη απόφασή της. 
Το Σωματείο μας Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, απαιτεί από τη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να πάρει πίσω την απόφαση για ΟΛΕΣ απολύσεις. 
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ   -    ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ 
ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ
Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο έχουν τεράστιες ευθύνες. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου που με ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται όχι μόνο επενδύσεις δεν φέρνουν αλλά ανεργία απολύσεις και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. 
Αυτές τις πολιτικές τις στήριξαν μέχρι και σήμερα όλες οι Κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει να πορευθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Δεν έχουμε άλλους συμμάχους παρά το δικό μας αποφασιστικό αγώνα. 
Ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου μαζί με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα θα προβεί σε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες και δράσεις για να μην περάσουν αυτές οι μεθοδεύσεις και να μην πληρώσουν και αυτή την κρίση οι εργαζόμενοι.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου