Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών

Συνάδελφοι/σες,
 Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας, απέναντι στα μέτρα που ήρθαν για να μείνουν και σ’ αυτά που φέρνουν, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι, για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ,


 με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών, τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, τη γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, την ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης, το χτύπημα της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης και δράσης.
 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
 ► 28 Απρίλη ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ με πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, αλλά και αγωνιστικές παρεμβάσεις, ανάλογα με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε κάθε χώρο για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε με αφορμή την πανδημία.
 ► 1η Μάη ΑΠΕΡΓΙΑ. Ημέρα σταθμός για τις διεκδικήσεις, τους στόχους, τα οράματα της εργατικής τάξης.

 Έχουμε «μπουχτίσει» από θυσίες, πότε για τις κρίσεις τους και πότε για την ανάπτυξή τους. Καταλαβαίνουμε καλά που οδηγεί η επόμενη μέρα και η περιβόητη διάσωση της οικονομίας. Όσα δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν μέχρι σήμερα οι επιχειρηματίες και οι κυβερνήσεις τους, θέλουν να τα περάσουν τώρα στο όνομα της πανδημίας, του αόρατου εχθρού, της «επανεκκίνησης».


  •  Οι συνάδελφοι που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και αυτοί που απολύονται από το στρατό βρίσκονται στον «αέρα». Γι’ αυτούς η επόμενη μέρα εγκυμονεί ανεργία, περιπλάνηση και εξαθλίωση. 
  •  Οι συνάδελφοι που εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου θα βρεθούν αντιμέτωποι με το μέτρο-δώρο της κυβέρνησης στην ΤΡΑΙΝΙΤΑΛΙΑ (και σε όλους τους εργοδότες), της μείωσης του μισθού στο 50%. 
  •  Στους χώρους δουλειάς είμαστε καθημερινά εκτεθειμένοι στην πανδημία εξαιτίας των ελλιπέστατων μέτρων υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας.                                                           
Τεράστιες είναι και οι ευθύνες του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού των πλειοψηφιών της ΠΟΣ και των σωματείων οι οποίες όχι μόνο δεν μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα των εργαζόμενων, αλλά επί της ουσίας σιγοντάρουν την εργοδοσία, την ώρα που σχεδιάζει τέτοια μέτρα ενάντια στα δικαιώματα και στη ζωή μας. Την ίδια ώρα οι εργατοπατέρες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ ξεπληρώνουν στην κυβέρνηση το ένα γραμμάτιο πίσω από το άλλο, συνδιαμορφώνοντας μαζί με την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ το κάθε αντεργατικό βήμα. 

Η ΔΕΣΚΣ-Σ έγκυρα και επανειλημμένα με ανακοινώσεις, συσκέψεις και συγκεντρώσεις (τηρώντας όλες τις υποδείξεις των επιστημόνων υγείας) ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις σαρωτικές αλλαγές που έρχονται και έθεσε το ζήτημα της οργάνωσης της πάλης στα σωματεία και την ΠΟΣ τονίζοντας ότι σε όλες τις καταστάσεις βρίσκονται τρόποι διεκδίκησης, μπήκε μπροστά στην οργάνωση αυτού του αγώνα. 

 Συνάδελφοι/σες, 
 Τώρα οργανώνουμε την απάντησή μας απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Λογαριαζόμαστε από σήμερα! 
Μένουμε ενωμένοι και δυνατοί, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας. 
 Στις 28 Απρίλη ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ και την 1η Μάη ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ οι εργαζόμενοι στις σιδηροδρομικές μεταφορές παλεύουμε, ώστε να μην πληρώσουμε για άλλη μια φορά εμείς. 

 ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. 

 Διεκδικούμε:
  •  Μέτρα ατομικής προστασίας όλων των εργαζόμενων με ευθύνη της εργοδοσίας, σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων. 
  •  Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας για τη νοσηλεία των κρουσμάτων της πανδημίας. Καμιά απόλυση στο σιδηρόδρομο. Ανανέωση όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου. Επαναπρόσληψη με σύμβαση αορίστου χρόνου όλων των συναδέλφων που απολύονται από το στρατό και των 21 συναδέλφων μας που απολύθηκαν πέρσι το καλοκαίρι. 
  •  Καμιά περικοπή μισθού με το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας ή με οποιοδήποτε άλλο μέτρο. 
  •  Κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και σύγχρονους όρους εργασίας. 
  •  Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι δόσεις σε τράπεζες, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό λόγω των χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. 
 ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΛΑΟΣ. ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

 27 Απρίλη 2020 ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου