Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Την Τρίτη 7 Απρίλη 2020 βρισκόμαστε στο πλάι των νοσοκομειακών γιατρών, δείχνουμε την αλληλεγγύη μας. Καλούμε την Κυβέρνηση, εδώ και τώρα

να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών, στην πλήρη επίταξη χωρίς όρους των κλινικών και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξής τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Να προμηθεύσει με επαρκή μέσα ατομικής προστασίας όλους τους εργαζόμενους.
    Η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των Κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που αντιμετωπίζουν την υγεία ως εμπόρευμα.
Όλοι αυτοί που διέλυσαν το σύστημα υγείας επικεντρώνονται στην ατομική ευθύνη. Καμία αυτοκριτική για τις επιλογές περικοπών στην υγεία τα προηγούμενα χρόνια. Καμία ευθύνη για την έλλειψη στα τόσο ουσιαστικά, απαραίτητα και αναγκαία μέτρα που καθημερινά διεκδικούν οι υγειονομικοί. 

Σήμερα φαίνεται καθαρά ότι η υγεία του λαού είναι ασύμβατη με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους.
Σήμερα αναδεικνύεται η αξία ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας σε όλες τις βαθμίδες, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο, που θα είναι ικανό να προστατεύει εμάς και τις οικογένειές μας σε κάθε περίσταση.
Σήμερα με αφορμή την πανδημία η κυβέρνηση δίνει νέα όπλα στην εργοδοσία για να αυξάνει την εκμετάλλευσή μας, για να δουλεύουμε χωρίς εργασιακά δικαιώματα και μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. 

Δεν θα συμβιβαστούμε να πληρώσουμε εμείς και πάλι τα σπασμένα μιας νέας κρίσης.
Δεν θα τους αφήσουμε. 
Ατομική ευθύνη όλων για μας είναι η δράση με συλλογικό αγώνα που πρέπει όλοι να αναλάβουμε ώστε να διεκδικήσουμε ένα σύστημα υγείας αποκλειστικά Δημόσιο που να καλύπτει απόλυτα τις λαϊκές ανάγκες. 

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα Σιδηροδρομικά Σωματεία και την Π.Ο.Σ.:
Να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν με οποιονδήποτε τρόπο τον αγώνα των υγειονομικών, της ΟΕΝΓΕ.
Να διεκδικήσουν τη λήψη και εφαρμογή όλων των μέτρων εκείνων που θα εξασφαλίζουν την υγεία των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς αλλά και των επιβατών. 
Την επαρκή χορήγηση κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Οι διεκδικήσεις μας δεν πρέπει να μπουν σε καραντίνα. 
Δεν παραιτούμαστε από τη διεκδίκηση βελτίωσης εργασιακών δικαιωμάτων και συλλογικών συμβάσεων εργασίας. 
Ανανέωση όλων των ατομικών συμβάσεων και μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Πρόσληψη των συναδέλφων που απολύονται από το στρατό με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Δεν αφήνουμε τίποτα για αύριο
Επαγρύπνηση – Ετοιμότητα – Διεκδίκηση


ΔΕΣΚ-Σ
6 Απρίλη 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου