Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Νέα επιστολή της ΠΟΣ

Επιστολή της ΠΟΣ στην πολιτική ηγεσία και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Διαβάζουμε >
Με λύπη και αγανάκτηση διαβάσαμε την επιστολή που μας κοινοποιήθηκε (υπ’ αριθμ. πρωτ. 36.261/20/Δ2 από 27.04.2020) του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε απάντηση της
υπ' αριθμ. 40482/24.04.2020 δικής μας, για την οποία μάλιστα  ο κ. Διευθύνων μετέρχεται σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που δεν τιμούν το ρόλο και τη θέση του.
      Η Ομοσπονδία δεν  «επανεμφανίζεται»  για να δημιουργήσει «ψευδεπίγραφες εντυπώσεις» ως αναφέρει στην επιστολή του, αλλά αντίθετα εκπροσωπώντας το σύνολο του σιδηροδρομικού κόσμου έχει ως αποστολή και υποχρέωσή της την προάσπιση των συμφερόντων και των μελών της. 
Αυτό πράττει εδώ και 100 χρόνια από την ίδρυση και τη λειτουργία της, έχοντας αντιπαρατεθεί με πλειάδα Κυβερνήσεων και Συμβούλων και πάντα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που εκπροσωπεί.
Καθίσταται, συνεπώς, σαφές και στον πλέον αδαή, ότι δεν πρόκειται για «μικρή μειοψηφία συνδικαλιστών», όπως θέλει ο κ.Τσαλίδης να μας εμφανίσει, αλλά για το νόμιμα εκλεγμένο Δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, στο οποίο ανήκει το σύνολο των Πρωτοβαθμίων Σωματείων των εργαζομένων που απασχολούνται στην εταιρεία. 
Ενδεικτικό δε της προσπάθειάς του να υποβαθμίσει το ζήτημα είναι το γεγονός, ότι τεχνηέντως αποκρύπτει, ότι για την μη ανανέωση των συμβάσεων των Τεχνιτών δεν διαμαρτυρήθηκε μόνον η Ομοσπονδία, αλλά όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, στα οποία ανήκει το σύνολο των εργαζομένων, παραθέτοντας μάλιστα πληθώρα επιχειρημάτων. Επισυνάπτουμε το σύνολο των επιστολών διαμαρτυρίας και προς γνώση σας αλλά και στην περίπτωση που έχουν «διαλάθει της προσοχής» του κ.Τσαλίδη.
Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά, ότι η μη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας 75 Τεχνιτών (και όχι ενός μικρού αριθμού, όπως επιχειρεί να παρουσιάσει) όποιο «περιτύλιγμα» λεκτικό και να χρησιμοποιήσει ισοδυναμεί με απόλυση, καθόσον στερεί από την εταιρεία έμπειρο και κατηρτισμένο προσωπικό, όταν μάλιστα για την εκπαίδευση νέων απαιτείται χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 ετών.
Όσον δε αφορά στις αναφορές του στην επιστολή, ότι δεν προέβη στην αναστολή συμβάσεων εργασίας, ενώ αντίθετα κατέβαλε εμπρόθεσμα το Δώρο του Πάσχα, τονίζουμε, ότι αμφότερα αποτελούν εκτέλεση νόμιμων υποχρεώσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τις οποίες κανένας λόγος κομπασμού δεν μπορεί να υφίσταται ούτε αποτελούν πράξεις αγαθοεργίας. 
Καλούμε τη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να σταματήσει τις απολύσεις και να εντάξει τους 75 Τεχνίτες οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία της τεχνικής βάσης στο τακτικό προσωπικό. 
Με βάση τις εσωτερικές μετατάξεις τις οποίες ζητάει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τόσο για την κάλυψη κενών θέσεων στις ειδικότητες Μηχανοδηγών και προσωπικού Αμαξοστοιχιών όσο και για τη δημιουργία νέων ειδικοτήτων (Επισκεπτών και Κλειδούχων) εκτιμούμε ότι θα χρειαστεί να προσλάβει 150 περίπου εργαζόμενους πέραν του προσωπικού που υφίσταται συμπεριλαμβανομένων και των 75 συναδέλφων μας που αποφάσισε να απολύσει. 
Τέλος, υπενθυμίζουμε, ότι η Ομοσπονδία δεν πρόκειται να «σκύψει το κεφάλι» και να αδιαφορήσει για τα συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων και των μελών της έναντι των πρακτικών κάθε Διοίκησης.


        Ο Πρόεδρος                                          Ο Γενικός Γραμματέας 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                           ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου