Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Επιστολή -παρωδία από την ΠΟΣ για τους συμβασιούχους

Κύριοι,
Έχοντας τη βεβαιότητα ότι, τόσο εσείς όσο και οι νομικοί σας σύμβουλοι, είστε γνώστες της Ελληνικής Νομοθεσίας που αφορά τις συνδικαλιστικές οργανώσεις (Ν.1264/82) και τη συμμετοχή τους, βάση του Ευρωπαϊκού & Ελληνικού κεκτημένου, στον
κοινωνικό διάλογο, οφείλετε, για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους τους οποίους εκπροσωπούμε (εργασιακές σχέσεις – Σ.Σ.Ε. κ.λ.π.) αλλά και ενδεχόμενες ελλείψεις για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, να καλείτε σε διαβούλευση τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους.
Με την επιστολή μας αυτή και για πολλοστή φορά, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία και την έντονη αγανάκτησή μας για την κατ ’επανάληψη αντιθεσμική επιλογή σας, αγνόησης των συνδικαλιστικών οργάνων αλλά και την έμμεση ανάμειξή σας λόγω θέσεως, στα εσωτερικά του κινήματος.
Τα συνδικάτα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη εκτός από θεσμικοί συνομιλητές, αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες σταθερότητας του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της επιδιωκόμενης εργασιακής ειρήνης.
Γνωρίζετε επίσης ότι κάθε εργαζόμενος, ελεύθερα επιλέγει την οργάνωση στην οποία θέλει να ενταχθεί και τους επικεφαλής του οργάνου που τον εκπροσωπούν σε κάθε διαβούλευση με την εκάστοτε εργοδοτική πλευρά.
Παρότι τα παραπάνω σας είναι γνωστά και ενώ οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκπροσωπούνται δια των Α’ βθμιων Σωματείων τους και δια μέσω αυτών από την Ομοσπονδία μας, όργανα που υπήρχαν πριν από εσάς και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά από εσάς, συνεχίζετε να συμπεριφέρεστε αντιδημοκρατικά και απαξιωτικά, αφενός καλλιεργώντας κλίμα «πολεμικό» και
 αφετέρου αγνοώντας τους εργαζόμενους και τις δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει έναντι της Ελληνικής Πολιτείας με τις υπογεγραμμένες συμβάσεις εξαγοράς τόσο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και της πρώην ΕΕΣΣΤΥ.
Συγκεκριμένα, αντί να προχωρήσετε σε προσλήψεις νέου προσωπικού για την στελέχωση των ειδικοτήτων Μηχανοδηγών και προσωπικού Αμαξοστοιχιών, προβήκατε σε προκήρυξη εσωτερικών μετατάξεων, αποψιλώνοντας έτσι άλλες ειδικότητες, όπως αυτή των τεχνιτών, ενώ πολλοί από τους αιτούντες μετάταξης ανήκουν στο προσωπικό που απολύετε.
Τις αιτιάσεις μας για την αντιθεσμική σας συμπεριφορά, τις επιβεβαιώσατε και πρόσφατα, καθώς μόλις χθες, με απαράδεκτο τρόπο, καλέσατε παράτυπα και παράνομα άτυπη «ένωση προσώπων» οι οποίοι εργάζονται με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, για να τους ανακοινώσετε κυνικά ότι δεν θα τις ανανεώσετε και θα τους προσθέσετε στον μακρύ κατάλογο των ανέργων, αγνοώντας τα όργανα εκπροσώπησης τους.
Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί εκπαιδεύτηκαν στην Σιδηροδρομική Σχολή, εργάζονται τουλάχιστον δύο χρόνια στην εταιρεία και αποτελούν το νέο ανθρώπινο δυναμικό της, που κατά κοινή ομολογία είναι απαραίτητοι για την εργασιακή ομαλότητα στις επισκευαστικές μονάδες καθώς και για την υλοποίηση της σύμβασης εκτεταμένης συντήρησης του τροχαίου υλικού που έχετε υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο.
Κατόπιν τούτων απαιτούμε να ορίσετε άμεσα συνάντηση με τα Θεσμοθετημένα όργανα του κινήματος και δει με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, ακύρωση της παραπάνω απόφασής απόλυσης των εν λόγω συναδέλφων και επαναφορά αυτών που επιστρέφουν από την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής στράτευσής τους.-
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου