Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Μετά την κατακραυγή , καταργούν το πρόγραμμα voucher

Και τώρα τι θα κάνουν χωρίς "σκοιλ ελικίκου" και "Μέτζη του Νεούκτη" χιλιάδες επιστήμονες ....Παίρνουν πίσω την ψευτοκατάρτιση για τους επιστήμονες που θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο.
Μετά τις αποκαλύψεις από Εφ. Συν και Documento για τους «μεσάζοντες» που «θα έπαιρναν»

το 40% από τα 192 εκατ. ευρώ της δαπάνης για την τηλεκατάρτιση και τις σχέσεις με την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και την συστηματική πίεση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εμπαιγμό και το φιάσκο των voucher, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούσης παίρνει πίσω την ρύθμιση. Οι επιστήμονες τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο.


Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Γιάννης Βρούτσης αναγκάστηκε να ανακοινώσει πως όχι μόνο καταργείται η τηλεκατάρτηση αλλά θα γίνει και έρευνα για τα ΚΕΚ.


Ξαφνικά όλη η επιχειρηματολογία περί έκτακτων συνθηκών που οδήγησαν στα voucher και την γελοία τηλεκατάρτηση αλλά και εκείνα που το εμφάνιζαν ως απαίτηση του ΕΣΠΑ πήγαν περίπατο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να μειώσει το κόστος και να να διαχειριστεί την κρίση που τον φέρνει απέναντι σε μεγάλο τμήμα του κόσμου, κάνει στροφή 180 μοιρών.

Η ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας:

Σε συνθήκες έκτακτες και στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, επελέγη η στήριξη έξι επιστημονικών κλάδων, μέσω ενός προγράμματος ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, με επιταγή κατάρτισης (voucher).

Στόχος του Προγράμματος δεν ήταν μόνο η στήριξη του εισοδήματος του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, αλλά και η αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων, με προφανή οφέλη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αντίστοιχων κλάδων και κατ’ επέκταση για την Ελληνική οικονομία.

Επομένως, κλειδί για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των καταρτιζομένων και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην οικονομία, ήταν η διαμόρφωση ενός ποιοτικού περιεχομένου κατάρτισης. Δυστυχώς, το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την Κυβέρνηση.

Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.

Ταυτόχρονα, με εντολή του Πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Κάτι που δεν συνέβη, βεβαίως, τα τελευταία χρόνια.

Μέσα στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση η Κυβέρνηση δεν σταματάει τις μεταρρυθμίσεις. Γίνονται σε λίγες μέρες ή εβδομάδες, πράγματα που δεν γίνονταν για χρόνια. Χτίζουμε, όλοι μαζί, ένα αποτελεσματικό Κράτος που εμπνέει εμπιστοσύνη. Τυχόν αστοχίες, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίζονται και διορθώνονται.

Θραύση στο internet είχε κάνει το παρακάτω video για το θέμα >

<div
Πηγές left.gr - documento.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου