Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Παραλήρημα Κιουτσούκη

Ανακοίνωση του -Έχασε την ψυχραιμία του -Νικόλα Κιουτσουκη 
ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ» ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ ΠΕΠ & ΠΕΠΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ
ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 75 ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ «ΓΑΛΑΖΙΟ ΕΜΦΥΛΙΟ» ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ SITE LEFT.GR
Διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή, το “άρθρο” του Left.gr, όπου ο δημοσιογράφος κ. Γιαννόπουλος αναφέρεται σε εμένα προσωπικά και στην συνδικαλιστική παράταξη την οποία έχω την τιμή να εκπροσωπώ ως Πρόεδρός της, από το 2011 μέχρι σήμερα, τη ΔΑΚΕ Ι.Τ.


Θα ήταν λάθος μου να γράψω ότι έχω εκπλαγεί από τα όσα μου “σούρνουν“ στην... “συνέντευξη” που του έδωσαν οι πρόεδροι των,(ξε)πουλημένων στην εργοδοσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σωματείων ΠΕΠ & ΠΕΠΕ!!!

Εάν, μάλιστα, κάποιος ανατρέξει στις ανακοινώσεις αυτών, θα διαπιστώσει ότι αποτελεί πάγια τακτική τους –αρκετό καιρό τώρα– να παρεμβαίνουν υπέρ της Εταιρείας και υπέρ του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Τσαλίδη, καθώς και να καταφέρονται εναντίον κάθε Θεσμικού Οργάνου που αντιδρά στις παράλογες και εκδικητικές, για όσους δεν συμφωνούν μαζί του, αποφάσεις του.

Δεν έχω εκπλαγεί ούτε από τον δημοσιογράφο που τους πήρε “συνέντευξη” και που κατέγραψε αβίαστα –χωρίς να τηρήσει αυτό που στον δημοσιογραφικό κόσμο ονομάζουν δημοσιογραφική δεοντολογία– την άποψη και τη θέση αυτών που με περισσή ευκολία και για ευνόητους λόγους, βάζουν στο ίδιο κάδρο, αυτό των ΑΝΗΘΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ της Ιταλικών συμφερόντων ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Διευθύνοντος Συμβούλου, πρώην ΝΔκράτη, μετέπειτα ΑΝΕΛίτη κατόπιν ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ και σήμερα δεν ξέρω τι άλλο, καθηγητή κου Τσαλίδη και εμένα χωρίς να έχει πάρει την άποψή μου και την θέση μου για τα τεκταινόμενα!!!

Άλλωστε πως να μου προκαλέσει έκπληξη, όταν ο δημοσιογράφος παίρνει εντολή από το site που του δίνει μεροκάματο(Left.gr) ή από τους βαστάζους του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ για να αναδείξει «γαλάζιο πόλεμο»;

Εγώ απλά συμπάσχω μαζί σας κ.Γιαννόπουλε...Κουράγιο κ.Γιαννόπουλε, κουράγιο!

Επί του δημοσιεύματος τώρα.

Το εν λόγω δημοσίευμα θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει και ως κλοπή “πνευματικής ιδιοκτησίας”, καθότι αντιγράφει λέξη προς λέξη τα όσα ο ΝΟΘΟΣ (σύμφωνα με απόφαση της δικαιοσύνης που ο ίδιος προσέφυγε)Πρόεδρος της ΠΕΠΕ και επικεφαλής της +Συνεξέλιξης, δημοσιεύει κατ’ επανάληψη στο “στέκι του σε 55’ πουλημένου”!

Αυτό, όμως, αφορά τον ιδιοκτήτη του “διαδικτυακού βόθρου”,προαγωγό ψευδών αναφορών και κατασκευασμένων ειδήσεων, τον κοινό εκβιαστή και συκοφάντη της διαφορετικής άποψης και την φασίζουσα νοοτροπία του!

Τα κατ’ επανάληψη δημοσιευμένα συμπεράσματά του διαδικτυακού αυτού βόθρου, μου θυμίζουν τον συσχετισμό που κάνει σκωπτικά ο λαός μας λέγοντας αυτού του τύπου τις νοητικές ακροβασίες «το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι»...

Ναι, μη γελάτε, έτσι πορεύεται το μπλόγκ της σαπίλας και με τη μέθοδο copy paste, ο κατά τα άλλα αξιόλογος δημοσιογράφος(άνευ δεοντολογίας)αναπαράγει τις κατασκευασμένες του ειδήσεις!

Το γνωστό σε όλους σύστημα των υποτακτικών, πάντα σε συνεννόηση με το αφεντικό τους, κατασκευάζει προβλήματα και ξαφνικά, ως εκ του θαύματος, τα...επιλύει και κατόπιν πανηγυρίζει! Ένα σύστημα που πορεύεται με αυτόν τον τρόπο,χρόνια τώρα, χρησιμοποιώντας τον Θεσμικό του ρόλο και πάντα κρυπτόμενοι πίσω από αυτόν!

Για να μη τους αδικήσω, οφείλω να πω ότι έτσι λειτουργούν όλοι οι εργοδοτικοί “συνδικαλιστές”!
 Όμως για να μην αδικήσω και τον κ. Γιαννόπουλο πρέπει να πω ότι γράφει και κάποιες αλήθειες. 

 Ποιες είναι αυτές;

Αλήθεια είναι ότι εκλέγομαι και είναι τιμή μου, από τον ΣΣΒΕ, ένα σωματείο όπου πράγματι η ΔΑΚΕ, χάρη στα άξια συνδικαλιστικά της στελέχη κατέγραψε στις αρχαιρεσίες του 2019 ποσοστό 56,13% έχοντας εκλέξει 12 στα 21 μέλη στο Διοικητικό συμβούλιο.

Αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσαλίδης, κατά την προσφιλή του τακτική, κάλεσε τα σωματεία ΠΕΠ & ΠΕΠΕ, τα οποία διέρρευσαν ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σκέφτεται να κάνει χρήση της εκ περιτροπής εργασίας ή της αναστολής συμβάσεων και αφού αξιολόγησαν τις αντιδράσεις των άλλων σωματείων και της Ομοσπονδίας, βγήκαν μετά να δηλώσουν, ότι κατόπιν ενεργειών τους –ποιές ήταν άραγε αυτές– και προσπαθειών τους αυτό απετράπη...

Αλήθεια επίσης είναι ότι ο ΣΣΒΕ, στο κλείσιμο της ανακοίνωσής του, που δεν τόλμησε ο κ Γιαννόπουλος να την δημοσιεύσει ολόκληρη μάλλον γιατί ασκεί σκληρή κριτική στον διευθύνοντα σύμβουλο, αναφέρεται στις ΑΝΗΘΙΚΕΣ απολύσεις των συναδέλφων της τεχνικής βάσης και προκαλεί και καλώς πράττει, τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών να παρέμβει στην διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αφενός γιατί έχει ανακοινωθεί ότι με απευθείας ανάθεση, η χρηματοδότησή της Εταιρείας με ΥΓΟΣ, για τα επόμενα 15 χρόνια θα ανέλθει στο αστρονομικό ποσό των 750 εκ.€ συνολικά, και αφετέρου πάλι με απευθείας ανάθεση, πριν λίγους μόλις μήνες, της έχει κατοχυρωθεί 3ετής σύμβαση ανάταξης του τροχαίου υλικού ύψους 100 εκ.€, η οποία ή θα ναυαγήσει και ΔΕΝ θα εκτελεστεί λόγω των απολύσεων και λόγω των εσωτερικών μετατάξεων στις ειδικότητες Μηχανοδηγών και Προσωπικού Αμαξ/χιών ή θα δοθεί ως υπεργολαβία σε συμμαχικές εταιρείες συμφερόντων των Ιταλικών Σιδηροδρόμων στερώντας από την Ελληνική αγορά εκατοντάδες θέσεις εργασίας, σε μια κρίσιμη περίοδο που η Κυβέρνηση της ΝΔ. αγωνίζεται τουλάχιστον να τις διατηρήσει!!!

Αλήθεια είναι ότι μετά την ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που απλά (ξε)πούλησαν τον 9ο του 2017 την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον 4ο του 2019 την ΕΕΣΣΤΥ, χωρίς καμία διασφάλιση των εργαζομένων, η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου, βαδίζοντας στην πρακτική του κ. Σπίρτζη, παρά τις παραπάνω απευθείας αναθέσεις και χρηματοδοτήσεις, παρά τις συνεχείς οχλήσεις και επιστολές της Ομοσπονδίας, παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των εργαζομένων της τεχνικής βάσης για παρέμβαση προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν έχει μέχρι σήμερα παρέμβει ούτε για την μεταφορά του προσωπικού της πρώην ΕΕΣΣΤΥ, οι οποίοι ενσωματώθηκαν χωρίς ΣΣΕ, ούτε για το ζήτημα των απολύσεων που ανακοίνωσε ο κ. Τσαλίδης, γιατί όπως και να βάλει το περιτύλιγμα είναι απολύσεις, τις οποίες κομψά και για λόγους μικροκομματικούς και αντιπολιτευτικούς, ο κ. Γιαννόπουλος με τους εργοδοτικούς “συνδικαλιστές” τις χρεώνουν στα μέτρα της Κυβέρνησης και στον κ. Βρούτση, αφήνοντας για μια ακόμη φορά στο απυρόβλητο την διοίκηση της εταιρείας!!!

Τα ψέματα όμως, από το δήθεν ρεπορτάζ του κ. Γιαννόπουλου, που εάν είχε μπει στον κόπο να ψάξει και εάν είχε ακούσει και την άλλη άποψη, ίσως να μην είχε υποπέσει στο σφάλμα του copy paste των δημοσιευμάτων από το «μπλογκ του ΝΟΘΟΥ», είναι αρκετά και οφείλω να τα αναδείξω.

Ψέμα πρώτο:

Ουδέποτε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρότεινε ένταξη στο μισθολόγιο που υπέγραψαν οι υποτακτικοί του Συμβούλου με 100€ αυξήσεων και χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το οικογενειακό επίδομα! Η πρόταση της Διοίκησης ήταν αφενός να ισχύουν για ΟΛΟΥΣ τα θεσμικά της υπάρχουσας ΣΣΕ, και αφετέρου στο οικονομικό πεδίο να γίνει η ένταξη των παλαιών εργαζομένων με ΠΛΑΦΟΝ τα  100€, ποσό το οποίο αντιστοιχεί μόνο στο οικογενειακό επίδομα που ο εργοδότης είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να καταβάλλει και ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!

Ψέμα δεύτερο:
Στην πρόταση της Διοίκησης ΔΕΝ υπήρχε καμία αναφορά για ένταξη των εργαζομένων που έχουν σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου ούτε στο οργανόγραμμα, ούτε στο μισθολόγιο και μάλιστα οι προθέσεις της φάνηκαν τον Αύγουστο του 2019 όταν απέλυσε τα πρώτα 21 άτομα!!!
Για ποια σύμβαση όμως μιλάμε; Για αυτή που προβλέπει 7ημερη και 9ημερη εργασία και μάλιστα με την σφραγίδα Αχτσιόγλου-Νεφελούδη; 
Μιλάμε για την σύμβαση που προτάθηκε από την διοίκηση, κόπηκε και ράφτηκε στα μέτρα της και οι υποτακτικοί απλά...υπέγραψαν!!!

Ψέμα τρίτο:
Ουδέποτε εγώ προσωπικά είχα εμπλοκή στην συλλογή υπογραφών για την δημιουργία του νέου σωματείου αν και είχα την δυνατότητα, σε αντίθεση με τον κ. Γενιδούνια που προπαγάνδιζε την εγγραφή των εργαζομένων της πρώην ΕΕΣΣΤΥ, όχι στο σωματείο της ΠΕΠΕ όπου είναι ΝΟΘΟΣ Πρόεδρος, αλλά στο σωματείο της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ που Πρόεδρος είναι ο «έτερος Καππαδόκης» κ. Ζαβογιάννης!!!Στην αξιόλογη αυτή προσπάθειά τους, που περιέφεραν την Επιχειρησιακή ΣΣΕ για να δελεάσουν τους συναδέλφους, δυστυχώς γι’ αυτούς και το αφεντικό τους ανταποκρίθηκαν ελάχιστοι!!!

Ψέμα τέταρτο:
Το νέο σωματείο είναι σωματείο ΟΛΩΝ των εργαζομένων της πρώην ΕΕΣΣΤΥ και έχουν εγγραφεί και αρκετοί συνάδελφοι από την ΠΕΠ & ΠΕΠΕ, συμμετέχουν δε ΟΛΕΣ οι παρατάξεις πλην ελαχίστων μεμονωμένων προσώπων, ακραιφνών ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ. Ως εκ τούτου δεν είναι σωματείο ΔΑΚΕ!!!
Αυτό το σωματείο δημιουργήθηκε γιατί οι συνάδελφοι σιδηροδρομικοί γνωρίζουν καλά ποιοι είναι οι επικεφαλής στα σωματεία ΠΕΠ & ΠΕΠΕ, γνωρίζουν καλά τι ρόλο παίζουν και ποιοι είναι οι δεσμοί τους με την διοίκηση και την εργοδοσία!!!

Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο κ. Γιαννόπουλος είναι εάν ο ίδιος επικροτεί συμπεριφορές εργοδοτικού συνδικαλισμού και εάν το site που εργάζεται(Left.gr), αριστερής ιδεολογικής κατεύθυνσης  τους υποστηρίζει!!!

Οφείλω να ομολογήσω ότι μου έκανε εντύπωση, η έκδηλη ανησυχία του κ.Γιαννόπουλου, για το εάν η Κυβέρνηση θα επιδοτήσει την εργασία, εννοώντας τους εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η αγωνία  που εκφράζει για την μείωση του έργου της εταιρείας...ξεχνώντας ότι αυτή ΗΔΗ επιδοτείται με 50εκ.€/έτος για ΥΓΟΣ ενώ ΔΕΝ πραγματοποιεί δρομολόγια!!!

Συγνώμη κύριε για να καταλάβω... Αυτά τα 50εκ.€ που λαμβάνει και θα λάβει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν είναι κρατικό χρήμα; Δεν είναι το πλεόνασμα των θυσιών και της βάρβαρης υπερφορολόγησης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Δεν είναι από τον ιδρώτα των πολιτών; Πόσα ακόμα θέλετε να λάβει; Με πόσα θα ήσαστε ικανοποιημένος; Μήπως έχετε χάσει την αίσθηση των εκατομμυρίων €;

Και για πείτε μας πως θα διασφαλιστεί, ότι εάν επιδοτηθεί η εργασία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως λέτε, η διοίκηση δεν θα απολύσει τους συμβασιούχους; Ποιός θα το διασφαλίσει αυτό αν όχι το αρμόδιο υπουργείο που ενώ τα “χώνει” χοντρά στην Ιταλική ΤΡΑΙΝΟΣΕ η διοίκησή της στην Εθνική κρίση στα σύνορα του Έβρου με τους μετανάστες, διαπραγματεύονταν το κόστος-κέρδος της εταιρείας για την μεταφορά υλικών που ήταν απαραίτητα για την θωράκιση των συνόρων?

Είναι προφανές από το –copy paste– δημοσίευμα, ότι για τις απολύσεις που έχει αποφασίσει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και προσωπικά ο κ. Τσαλίδης, για το ότι στην εταιρεία υπάρχουν εργαζόμενοι τριών ταχυτήτων(με ΣΣΕ, χωρίς ΣΣΕ, συμβασιούχοι)κατά τον κ. Γιαννόπουλο, τον κ. Γενιδούνια και τον κ. Ζαβογιάννη δεν ευθύνεται ο εργοδότης, αλλά τα συνδικάτα, η Ομοσπονδία, τα σωματεία που αντιδρούν, και κυρίως η ΔΑΚΕ και εγώ προσωπικά γιατί όλοι μαζί διεκδικούμε το νόμιμο και το αυτονόητο που δεν είναι άλλο από το: ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ειδικά για εταιρείες που χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο και απολαμβάνουν πολλών άλλων ευεργετημάτων!!!

Αυτά διεκδικούν τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και εγώ προσωπικά, καταγγέλλοντας την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την αδιάλλακτη στάση και συμπεριφορά της!!!
 Λέτε να έχουμε τρελαθεί ομαδικώς, και οι μόνοι γνωστικοί να είναι οι συμβιβασμένοι κκ Γενιδούνιας και Ζαβογιάννης;
 Λέτε να φταίμε όλοι εμείς γιατί αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με ΑΝΗΘΙΚΕΣ συμπεριφορές; Εάν αυτό πιστεύετε κ.Γιαννόπουλε και εάν αυτό λέτε, τότε είστε το ίδιο επικίνδυνος και αστείος όσο και τα φερέφωνα του CEO!!!

Δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Σπίρτζης που με (κροκοδείλια) «δάκρυα» στα μάτια (ξε)πούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ χωρίς να διασφαλίσει τους εργαζόμενους, τις ΣΣΕ και τις οργανικές θέσεις, δεν φταίει η ΑΝΗΘΙΚΗ συμπεριφορά της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά ο... τάχα ”Γαλάζιος εμφύλιος” που ευδοκιμεί στη σφαίρα της φαντασίας σας και στην φαντασία του διαχειριστή του διαδικτυακού βόθρου!!! Άνθρακας ο Θησαυρός… Συνεχίστε έτσι κ. Γιαννόπουλε...

Να ξέρετε όμως ότι, αργά ή γρήγορα, η αλήθεια θα νικήσει το ψέμα και ότι στο τέλος το ΦΩΣ ΝΙΚΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ!

Τέλος για να το γνωρίζουν ΟΛΟΙ, οφείλω να δηλώσω σε ότι αφορά την ΔΑΚΕ και εμένα προσωπικά, δεν έχουμε σκοπό να γίνουμε ούτε βαστάζοι του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ, ούτε υποτακτικοί του καθηγητή, ούτε χειροκροτητές της αδράνειας του εκάστοτε Υπουργού και των Γενικών Γραμματέων τους. Αντίθετα διεκδικούμε τις παρεμβάσεις τους για την τήρηση του Εργατικού Δικαίου και της νομιμότητας!!!

Όπως επαινούμε τα όσα θετικά πράττουν, έτσι χρέος μας είναι να στηλιτεύουμε και τα αρνητικά τους!!! Άλλωστε στα γράμματα που μάθαμε, οι καθηγητές μας, εκτός των άλλων, μας δίδαξαν και ήθος!!!

Εμείς οι ΔΑΚΙΤΕΣ, λοιπόν, με ήθος και αξιοπρέπεια θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να πάρει πίσω τις απολύσεις η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και επιτέλους να τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι της Ελληνικής πολιτείας!!!

Μπορεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ ως εταιρείες να τους τις χάρισε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι, όμως, δεν πρόκειται να τους χαριστούμε!!!

Αυτό επιτάσσει το συνδικαλιστικό μας καθήκον, η αλληλεγγύη και η ΗΘΙΚΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου