Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Καθυστέρηση στην έκδοση προσωρινών συντάξεων - Ενημέρωση για το εφάπαξ

Πολλοί συνάδελφοι έχουν επικοινωνήσει μαζί μας αναφέροντας πως υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην έκδοση των προσωρινών τους συντάξεων. Είναι ενδεικτικό ότι
συνάδελφοι που συνταξιοδοτήθηκαν τον περασμένο Οκτώβρη δεν έχουν ακόμα λάβει την προσωρινή τους σύνταξη (!!!) την ώρα που οι Κυβερνώντες μας διαβεβαίωνουν καθημερινά ότι αυτές θα καταβάλλονται σύντομα με το ...πάτημα ενός κουμπιού!

Αντί όμως οι διαδικασίες να επισπευσθούν, αυτές καθυστερούν! 
Θυμίζουμε ότι μέχρι πριν σχετικά πρόσφατο διάστημα (όπως όλοι οι σιδηροδρομικοί ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ) οι προσωρινές συντάξεις εκδίδονταν σε 2-3 μήνες.

Εφάπαξ

Όπως ήταν απόλυτα αναμενόμενο, μετά την απόφαση του Μαΐου 2019 το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε εγκύκλιο στην οποία αναφέρετε ότι εφεξής στην έκδοση των εφάπαξ θα υπολογίζονται οι δευτερεύουσες απολαβές ενώ θα γίνει και αναδρομικά ο υπολογισμός για όσα εκδόθηκαν χωρίς αυτές.
Το θέμα είχε υποστηρίξει Νομικά το Σωματείο μας (ΠΕΠΕ) καταθέτοντας υπόμνημα για την υπόθεση και με την φυσική παρουσία του Προέδρου συναδέλφου Γενιδούνια την ημέρα εκδίκασης της ένστασης του συναδέλφου Πατσιώτη (ο οποίος ξεκίνησε την διαδικασία με άλλους συνταξιούχους). Την ημέρα της εκδίκασης της ένστασης είχε πραγματοποιηθεί και συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ταμείου, με τον Πρόεδρο της ΠΕΠΕ και τους συναδέλφους συνταξιούχους που είχαν κινήσει το θέμα.
Το θέμα της παρέμβασης της  ΠΕΠΕ είχε αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του κ. Παπαδημητρίου, το οποίο χειριζόταν και την υπόθεση που είχαν ξεκινήσει οι συνταξιούχοι.

Όσο και να προσπαθούν συγκεκριμένοι παράγοντες να καπιλευτούν την προσπάθεια των συναδέλφων τα γεγονότα μιλάνε .  


  • Στην προσπάθεια των συναδέλφων κανένα άλλο σιδηροδρομικό σωματείο ή η ΠΟΣ δεν έδωσε Νομική Υποστήριξη παρότι γνώριζαν το ζήτημα
  • Κανείς συνδικαλιστής της ΠΟΣ δεν εμφανίστηκε την ημέρα συζήτησης της ένστασης του συναδέλφου Πατσιώτη, παρά μόνο η ΠΕΠΕ.
Η μεγαλύτερη προσπάθεια έγινε απο τους συναδέλφους που ξεκίνησαν την υπόθεση διεκδίκησης ενώ η τότε πολιτική ηγεσία ΑΚΟΥΣΕ το ΔΙΚΑΙΟ αίτημα τους. 

Τα υπόλοιπα πλέον αποτελούν ιστορία και ο σιδηροδρομικός κόσμος και ιδιαίτερα οι μηχανοδηγοί ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ καλά. 

Τέλος αλγεινή εντύπωση προκαλεί η ενέργεια της ΠΟΣ να αναφέρει ότι...η τελευταία εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας βρίσκεται στα γραφεία της.
Να την βάλουν κορνίζα στον τοίχο συνιστούμε για να δούν πως λύνονται ζητήματα τα οποία παρακολουθούσαν από απόσταση μέχρι πρόσφατα. 
Προκαλούν τον γέλωτα στον σιδηροδρομικό κόσμο με τις μεθόδους τους.
Ανύπαρκτοι. 
Τέλος ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι η ΠΕΠΕ έχει συνδράμει Νομικά και τους συνάδελφους τεχνίτες που προσέφυγαν ενάντια στον Νόμο Κατρούγκαλου για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Μην μας ρωτάτε τι έκανε η ΠΟΣ και αν τους στήριξε...... Ρωτήστε τους συναδέλφυς!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου