Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Επιστολή πλειοψηφίας ΠΟΣ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Η Κυβέρνηση στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και την προστασία των θέσεων εργασίας έλαβε μια σειρά έκτακτων προσωρινών μέτρων με Π.Ν.Π. την οποία προφανώς γνωρίζετε.

Τα μέτρα αυτά αφορούν τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις και με την λήξη της κρίσης να μην έχουν χαθεί θέσεις εργασίας.
Δε θα μπούμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε τα μέτρα που ελήφθησαν στη Χώρα μας με αυτά που έλαβαν  άλλες Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις  γιατί πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή κύριο μέλημα όλων μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. 
         Επειδή  όμως  πληροφορηθήκαμε ότι ως ΤΡΑΙΝΟΣΕ προτίθεστε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα που σας δίνετε από την Π.Ν.Π. καθώς οι σιδηροδρομικές επιχειρήσεις είναι ενταγμένες στον ΚΑΔ  και επειδή οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ποιά πορεία θ’ ακολουθήσει η εταιρεία σε περίπτωση που αποφασίσετε ν’ αναστείλετε την επιχειρηματική σας δραστηριότητα, όπως αυτό  ορίζεται  από το Υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον COVID-19, ως συνδικάτα δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι.
Είναι προφανές ότι την επόμενη ημέρα, μετά το πέρας αυτής της κρίσης, εμείς οι ίδιοι που αποτελούμε το ανθρώπινο κεφάλαιο της επιχείρησης θα κληθούμε να βάλουμε πλάτη για την επανεκκίνησή της και ως εκ τούτου θα πρέπει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να έχει προηγηθεί εκ μέρους σας  μια ουσιαστική ενημέρωση με το συνδικαλιστικό κίνημα για τις όποιες αποφάσεις σας.
Γνωρίζετε  φυσικά ότι οι υπογράφοντες  εκπροσωπούν το 50% του προσωπικού που απασχολεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και σε περίπτωση εφαρμογής των μέτρων (εκ περιτροπής εργασία κ.λ.π.) ανακύπτουν πολλά ερωτήματα που χρήζουν απάντησης ώστε να μη διαταραχθεί  η ασφαλής λειτουργία της επιχείρησης αλλά κυρίως να προστατευτεί το ανθρώπινο κεφάλαιό της που δεν είναι άλλο από το σύνολο των εργαζομένων που εργάζονται σε αυτήν.
Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη για όλους μας. Εργαζόμενοι και Διοίκηση οφείλουμε να εργαστούμε από κοινού και πάντα στο πλαίσιο συλλογικής και ατομικής ευθύνης, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες έχοντας όμως το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.
Κατόπιν τούτων, ζητάμε από εσάς και αναμένουμε την πρόσκλησή σας για άμεση ενημέρωση και πάντως πριν την υλοποίηση των μέτρων, ώστε με τη σειρά μας να ενημερώσουμε τους σιδηροδρομικούς.


                   Ο Πρόεδρος         Ο  Γενικός Γραμματέας

      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                      ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου