Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Ο Σ.Σ. Πελοποννήσου (παρ. Πάτρας) καταγγέλλει το κλείσιμο του Προαστιακού Πάτρας

Λάβαμε και δημοσιεύουμε 
Καταγγέλλουμε, την Κυβέρνηση και τη Διοίκηση του ΟΣΕ που εν μέσω της πανδημίας του Covid19 βρήκαν την ευκαιρία τώρα που όλος ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια του να κλείσουν τον προαστιακό της Πάτρας
που με τον ιδρώτα των εργαζομένων  και την αγάπη του επιβατικού κοινού το κάναμε το δημοφιλέστερο μέσο μαζικής μεταφοράς όχι μόνο στην πόλη μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Αντί η κυβέρνηση να ασχοληθεί με την πανδημία και να παρθούν μέτρα πρόληψης και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας προσπαθεί να καταργήσει και τα όποια εναπομείναντα από τα μνημόνια εργατικά δικαιώματα όπως ακόμα ελαστικότερες συμβάσεις εργασίας προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου μείωση κατά 50% του ήδη κατακρεουργημένου μισθού προμηνύοντας έτσι και τα επόμενα μέτρα για να μπούμε στην <<κανονικότητα>>.  Δεν έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι δεν θα εφαρμοστούν  σκληρότερα μέτρα για το  Λαό αφού η ΕΕ επιδιώκει Νέα Μνημόνια για την αντιμετώπιση της <<κρίσης>>.
Η κίνηση αυτή δείχνει το φόβο τους στην αντίδραση του Πατραϊκού Λαού που μαζί με τους φορείς της πόλης ομόφωνα έχουν τοποθετηθεί υπέρ της Υπογειοποίησης της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής. Να είναι σίγουροι ότι οι σιδηροδρομικοί μαζί με το Λαό της Πάτρας δεν θα δεχτούμε τη διχοτόμηση της πόλης μας. Δεν θα αφήσουμε να χαθεί η ευκαιρία του Γραμμικού Πάρκου που θα συνδράμει στην ανάπλαση της Πόλης για τα συμφέροντα λίγων μονοπωλιακών ομίλων που θέλουν <<τρένο να ναι και όπως να ναι>> αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.
Μη νομίζουν ότι επειδή φοράμε μάσκες μας έκλεισαν και το στόμα. Θα μας βρουν απέναντί τους με ότι μέσα διαθέτουμε για να σταματήσουμε το έγκλημα αυτό.
Έχουμε τα παραδείγματα στα Σεπόλια που τώρα προχωρά η υπογειοποίηση (έπειτα από μεγάλους αγώνες των κατοίκων) και της Λάρισας που αγωνίζονται για υπογειοποίηση της Γραμμής παρότι εκεί δεν περνά μέσα από το Ιστορικό κέντρο της πόλης αλλά είδαν τις συνέπειες που έχουν με συχνά ατυχήματα και νεκρούς.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να επαγρυπνούν και να είναι μαζί μας στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Καλούμε τους φορείς της πόλης και τους πολιτικούς της να πάρουν θέση τώρα.

Πάτρα, 09/04/2020

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ
Ν. ΑΧΑΪΑΣ Σ.Σ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου