Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Εμπορευματικά σιδηροδρομικά δρομολόγια από την Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται να διεξάγουν οι Ρουμάνοι της GFR

Όλο και πιο κοντά στη δραστηριοποίησή τους στην εγχώρια σιδηροδρομική αγορά εμφανίζονται οι Ρουμάνοι της Grup Feroviar Roman SA.

Η ιδιωτική ρουμανική εταιρεία έλαβε το σχετικό πιστοποιητικό από
τον ERA (Οργανισμός Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης), κατόπιν σχετικής θετικής εισήγησης από την ΡΑΣ.


Η GFR έχει μισθώσει 1 ηλεκτράμαξα από την ΓΑΙΑΟΣΕ και έχει εκδηλώσει πρόθεση να φέρει 2 μηχανές παλαιού τύπου από την Ρουμανία.

Το metaforespress.gr συνομίλησε με στέλεχός τους στην Ελλάδα, ο οποίος ανέφερε ότι, «εάν δεν είχε εκδηλωθεί η πανδημία, πιθανότατα η εταιρεία θα διεξήγαγε δρομολόγια το καλοκαίρι», υπογραμμίζοντας ότι επόμενο βήμα αποτελεί η πρόσληψη προσωπικού και η υπογραφή της σύμβασης για την χρησιμοποίηση του δικτύου του ΟΣΕ.

Όταν ολοκληρωθούν οι αδειοδοτικές διαδικασίες, τότε θα δρομολογηθούν εμπορευματικά δρομολόγια από την Θεσσαλονίκη προς γειτονικές χώρες.

Σημειώνεται ότι η GFR, η οποία διαθέτει παρουσία σε γειτονικές χώρες, συμμετείχε στον πρώτο διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (είχε εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον), ο οποίος κατέστη άγονος.

www.metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου