Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

ΓΣΕΕ : Απαράδεκτη αναστολή εργασίας στον ΟΛΘ

Κερδοφόρες επιχειρήσεις που επιδοτούνται βγάζουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας δεκάδες εργαζομένους. ΖΟΥΓΚΛΑ η αγορά εργασίας.

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην απόφαση της  διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε., που διαχειρίζεται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης , να προχωρήσει στην αναστολή συμβάσεων
εργαζομένων της, κάνοντας χρήση της διάταξης για τις πληττόμενες εταιρείες.  

 Η ΟΛΘ ΑΕ, ενώ διαφημίζει όλο το τελευταίο διάστημα ότι έχει συγκρατήσει την κερδοφορία της στη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα λόγω του Covid-19, εκμεταλλευόμενη ότι ανήκει στις ΚΑΔ που μπορούν να επιδοτηθούν με δημόσιο χρήμα, προχωρά στην αναστολή συμβάσεων για 50 εργαζόμενους. 
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να εξαιρέσει την ΟΛΘ ΑΕ από τις πληττόμενες εταιρείες. 
Είναι αδιανόητο το δημόσιο χρήμα να μοιράζεται σε εταιρείες όπως η ΟΛΘ ΑΕ, των οποίων τα έσοδα και τα οικονομικά στοιχεία δεν αιτιολογούν ότι πλήττονται. 
 Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και ζητά από την Διοίκηση της Εταιρείας να ανακαλέσει την αναστολή των συμβάσεων εργασίας, σε μία κίνηση σοβαρής και ηθικής στάσης.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου