Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Μπάχαλο στην ΟΣΥ για τις προσλήψεις

 Σοβαρά ερωτήματα για τους χειρισμούς της διοίκησης Αγιάσογλου σχετικά με τις διαδικασίες πρόσληψης 423 οδηγών και τεχνικών στην εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες ● Ετοιμάζονται για ενστάσεις και προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

Στον αέρα ενδέχεται να τιναχτεί ο διαγωνισμός για την πλήρωση 423 θέσεων (οδηγών και τεχνιτών) στην εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ Α.Ε.) με υπογραφή του αρμόδιου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλή στις 30 Οκτωβρίου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ήταν από 4/11/2020 έως 18/11/2020 και όλοι μπορούν να αντιληφθούν την αγωνία των υποψηφίων μπροστά στο επερχόμενο κύμα ανεργίας. Η πλήρωση των θέσεων θα γινόταν με σειρά κατάταξης για 367 θέσεις προσωπικού Δ.Ε. Οδηγοί Λεωφορείων και 56 θέσεις Δ.Ε. Τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων.

Αυτό που ακολούθησε με την ολοκλήρωση (;) του διαγωνισμού, για τον οποίο υπέβαλαν αιτήσεις περίπου 7.000 υποψήφιοι, μόνο ως μπάχαλο μπορεί να χαρακτηριστεί. Τα προβλήματα -εάν δεν απαντηθούν πειστικά τα ερωτήματα που εγείρονται- αγγίζουν τα όρια της λαθροχειρίας και του ποινικού παραπτώματος. Τούτο προκύπτει όχι μόνο από τη δημοσίευση στο site της εταιρείας στις 8 Δεκεμβρίου όλων των απόρρητων προσωπικών δεδομένων που συνόδευαν τα ονόματα των υποψηφίων που απορρίφθηκαν, αλλά και από την αλλαγή της σειράς κατάταξης στις λίστες που ακολούθησαν.

Η ατμόσφαιρα μεταξύ των υποψηφίων, που είναι έτοιμοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, είναι εκρηκτική παρά τις αιτιολογίες περί τεχνικών λαθών από την πλευρά των διαχειριστών του site, στους οποίους η εταιρεία επιχειρεί να επιρρίψει την ευθύνη.

Το χρονικό έχει ως εξής. Στις 9 Δεκεμβρίου το βράδυ αναρτήθηκαν στο site της ΟΣΥ οι λίστες με επιτυχόντες και αποτυχόντες. Στους δεύτερους, ονομαστικά υπήρχε πλήρης ανάλυση των κριτηρίων απόρριψης, παραβιάζοντας κάθε υποχρέωση τήρησης απορρήτου.

Είκοσι τέσσερις ώρες μετά, στις 10 Δεκεμβρίου, κι αφού είχε εκδηλωθεί κύμα διαμαρτυριών, η εταιρεία προχωρεί σε ανάρτηση δεύτερης λίστας από την οποία απουσιάζουν τα προσωπικά δεδομένα των απορριφθέντων. Ομως, ταυτοχρόνως έχει αλλάξει η σειρά κατάταξης.

Η όλη διαδικασία δεν αποκλείεται να παραπέμπει σε ακόμη μία προσπάθεια τοποθέτησης των «δικών μας» παιδιών στην εταιρεία της οποίας διευθύνων σύμβουλος είναι ο Στέφανος Αγιάσογλου, ο οποίος φέρει και την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού.





Στα ερωτήματα που ήδη έχουν ανακύψει με τις λίστες προστίθενται και άλλα:


■ Γιατί δεν συμπληρώθηκε η θέση που παρέμενε κενή στην επιτροπή αξιολόγησης μετά την παραίτηση μέλους της; Η επιτροπή αξιολόγησης ήταν αρχικώς 5μελής. Μετά την παραίτηση μέλους της η θέση έμεινε κενή και δεν υπήρξε αντικατάσταση, ενώ ποτέ δεν ορίστηκε πρόεδρος.

■ Γιατί δεν εξελέγη πρόεδρος στην επιτροπή;

■ Γιατί, ενώ μέχρι σήμερα ο συνδικαλιστής που συμμετείχε είχε -με διαπαραταξιακή συμφωνία- μόνο ρόλο παρατηρητή, στον υφιστάμενο διαγωνισμό ο συνδικαλιστής που συμμετείχε (Ραυτόπουλος) είχε αποφασιστικό ρόλο; Θέμα το οποίο είχε θιγεί σε επιστολή της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Στ. Αγιάσογλου.

■ Γιατί ήδη από την προκήρυξη του διαγωνισμού προκαταλαμβάνεται η αδυναμία του ΑΣΕΠ να αποφανθεί εγκαίρως επί ενστάσεων που μπορεί να υπερβαίνουν τον αριθμό που θα μπορούσε να εξετάσει εντός 20ημέρου;

Yπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όρο της προκήρυξης εάν το ΑΣΕΠ δεν αποφανθεί εντός 20 ημερών επί των ενστάσεων που θα υποβληθούν, ο διαγωνισμός κατακυρώνεται ως έγκυρος.

Από τις απαντήσεις του υπ. Υποδομών, κ. Καραμανλή, και του κ. Αγιάσογλου θα κριθεί εάν ο διαγωνισμός για την εταιρεία ΟΣΥ έγινε με... σημαδεμένα χαρτιά ή όχι.

Χριστίνα Κοψίνη - www.efsyn.gr 

1 σχόλιο:

  1. Οι πίνακες άλλαξαν ακριβώς επειδή γνωρίζουν εκ των προτέρων οτι δε θα ολοκληρωθούν ποτέ οι ενστάσεις λόγω κατεπείγοντος.
    Κι έτσι απλά μετά απο λίγο καιρό θα ξεχαστεί κι αυτό όπως τόσα και τόσα με τη διαφορά οτι τα δικά τους παιδιά θα έχουν εξασφαλιστεί κι οι δύσμοιροι που αναξιοκρατικά έχασαν αυτό που άξιζαν θα παραμείνουν μεταξύ ανεργίας και ευκαριακής εργασίας.
    Πολλοί δε απ'τους αδικημένους ψήφισαν νδ για να ξεφύγουμε από τον Πολακισμό που τους πρόσβαλε την αισθητική. Όμως ο Βρούτσης που μας φοράει 10ωρα και ο Μπακογιάνης με τον Μπάντεν-Μπάντεν που αντί να ανοίγουν ΜΕΘ από ανεμελιά προτίμησαν τον μεγάλο περίπατο..φοράνε γραβάτα
    Οχι δε πρέπει να ειπωθεί καλά να πάθουν, αλλά μηπως είναι καιρός μετα απο 10 χρόνια κρίση να αρχίσουν να χτίζουν σιγά-σιγά μνήμη;
    Ή δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού οι επενδύσεις θα ακμάσουν και οι καλοπληρωμένες δουλειές με μισθούς που η αγορά θα ρυθμίσει όπως λένε θα είναι τόσες πολλές που μια θέση στο δημόσιο θα θεωρείται μπασκλασαρία;
    Για ένα περίεργο λόγο πάντως θέλουν να βολέψουν τους δικούς τους στο δημόσιο που τόση απέχθεια ιδεολογικά τους προκαλεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή