Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

To ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύρθηκε σε απάντηση για τα πρόστιμα στους τεχνίτες

Και πως να μην συρθεί όταν μέλος του είναι ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ. 
 Κυριολεκτικά σύρθηκε το ΣΕΠ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αναγκάστηκε να απαντήσει στην χτεσινή μας ανάρτηση για τα πρόστιμα στους τεχνίτες. 24 ώρες μετά τον έλεγχο του ΣΕΠΕ και την επιβολή προστίμων στους τεχνίτες, το ΣΕΠ εμφανίστηκε για να αναφερθεί στο πρόβλημα, συρόμενο απο τις εξελίξεις. (πάνω απο 800 "πατήματα" είχε η χτεσινή μας ανάρτηση).

Κατά την προσφιλή της τακτική η ηγεσία του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταφέρετε και πάλι ενάντια στο στέκι της έλξης που ΑΝΕΔΕΙΞΕ το θέμα (όταν το ΣΕΠ κρυβόταν)  και την εξανάγκασε να εκδώσει μια αστεία ανακοίνωση πραγματικά, όπου κουβέντα δεν γίνεται για τα μέτρα που θα έπρεπε να έχει λάβει η Κυβέρνηση για την προστασία των εργαζομένων. 

Μοιραίοι και τραγικοί οι συνδικαλιστές του ΣΕΠ δεν λένε κουβέντα για την προσφυγή τους στον ΟΜΕΔ για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και στο τέλος ψελλίζουν ότι αν η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν πληρώσει τα πρόστιμα, τότε θα "συνδράμει οικονομικά" το Σωματείο τους τους συναδέλφους.

ΜΟΝΟ που αυτό το έχει ήδη γνωστοποιήσει η ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο χτες έχοντας ενημερώσει τους τεχνίτες μέλη της ότι το Σωματείο προτίθεται να καλύψει τα απαράδεκτα πρόστιμα.

Η σημερινή ανακοίνωση του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μετά την δική μας ανάρτηση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

     Σε έλεγχο που πραγματοποίησε το ΣΕΠΕ στο Αμαξοστάσιο Θεσσαλονίκης, επέβαλε πρόστιμα για μη χρήση υγειονομικής μάσκας σε προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,προσωπικό εργολάβου που πραγματοποιεί έργα και προσωπικό φύλαξης (σεκιούριτι).Σύνολο δώδεκα (12) άτομα.

     Αφενός είμαστε  αντίθετοι στην επιβολή προστίμων στους εργασιακούς χώρους, καθώς η εργασία στα Μηχανεργοστάσια είναι βαριά και δύσκολη και η χρήση μάσκας την κάνει ακόμα δυσκολότερη και αφετέρου γιατί θεωρούμε ότι το ΣΕΠΕ οφείλει να ελέγχει, κυρίως αυτήν την περίοδο που διανύουνε, τις σοβαρές παραβατικές συμπεριφορές των εργοδοτών που εκμεταλλεύονται την πανδημία.

     Είναι  γνωστό ότι βρισκόμαστε και βιώνουμε ειδικές συνθήκες λόγω της πανδημίας και τα μέτρα προστασίας είναι αναγκαία μιας και ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο μετάδοσης και καλούμε όλους τους συναδέλφους για την πίστη τήρησή τους.(Ένα από αυτά  τα μέτρα, είναι η χρήση μάσκας).

     Το ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο πλαίσιο πρόληψης και προστασίας όλων των εργαζομένων της από την πανδημία, έχει στείλει τρεις (3) επιστολές προς τη Διοίκηση της εταιρείας με τις οποίες ζητά την διενέργεια προληπτικών τεστ σε ΟΛΟΥΣ.

     Δυστυχώς μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση, κάτι το οποίο θεωρούμε απαράδεκτο.

     Πρέπει να τονίσουμε ότι η τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία στο χώρο εργασίας αποτελεί ευθύνη του εργοδότη και της Κυβέρνησης η οποία όφειλε και οφείλει να νομοθετήσει ώστε κανένας εργαζόμενος να μη βρεθεί σε κίνδυνο.

     Για το συγκεκριμένο συμβάν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από τη στιγμή που ενημερώθηκε, στα πλαίσια στήριξης και αλληλεγγύηςαπέναντι στους συναδέλφους που τους επιβλήθηκαν τα πρόστιμα, ανέλαβε πρωτοβουλία στέλνοντας επιστολή στις αρμόδιες αρχές για άμεση διαγραφή τους.

     Σε περίπτωση που το ΣΕΠΕ αρνηθεί, τότε θα ζητήσουμε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αναλάβει τη πληρωμή τους, όπως έκανε και για εργαζόμενους άλλων ειδικοτήτων.

Εάν και η Διοίκηση αρνηθεί, το Σωματείο δεσμεύεται να ενισχύσει οικονομικά τους συναδέλφους ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ίδιοι.

     Όσον αφορά την προκλητική κριτική που δέχεται το Σωματείο μας από κομματικό ιστότοπο που διαχειρίζεται γραφικός συνδικαλιστής Σωματείου που δραστηριοποιείται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε με μια φράση  όπως αρμόζει  σε τέτοιες  περιπτώσεις…

     Κάπως αργά δεν σε  πήρε ο πόνος για τους Τεχνίτες?

ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Ένα ακόμα δικό μας σχόλιο
Το να εγκαλεί το ΣΕΠ για τους τεχνίτες  το στέκι της έλξης, όταν  τους έχει αφήσει -ιδιαίτερα τους νέους εργαζόμενους- με ατομικές συμβάσεις , ενώ οι συνδικαλιστές του έχουν ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ( απο τους νέους) απλά προκαλεί θυμηδία. 

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι οι νέοι μηχανοδηγοί έχουν ενταχθεί στην ΣΣΕ απο την ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ. 
Οι νέοι τεχνίτες περιμένουν ΑΚΟΜΑ απο  τους "αδούλευτους" εργατοπατέρες (ΓΣΕΕ-Π.Ο.Σ.-ΣΕΠ) να τους ενημερώσουν για το πότε επιτέλους θα υπογραφεί ΣΣΕ για αυτούς! 
Έχοντας πέσει θύματα της μεγαλύτερης προπαγάνδας τα τελευταία χρόνια στον σιδηρόδρομο, αυτής που δημιουργούσε τάχα αόρατους εχθρούς για να δικαιολογηθούν οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ και ΑΔΟΥΛΕΥΤΟΙ εργατοπατέρες, οι νέοι τεχνίτες αρχίζουν να καταλαβαίνουν τώρα ποιοι τους εκπροσωπούν.
Όλοι οι τεχνίτες ξέρουν ποιος είναι ο γραφικός, ποιος ο εργοδοτικός, ποιος ο αδούλευτος και ποιος τους κοροϊδεύει χρόνια τώρα. 
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ εκλέγεται απο αυτό το εργοδοτικό Σωματείο και πως την ανακοίνωση αυτή υπογράφουν και οι ....-δήθεν- κομμουνιστές της ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών.
 Άλλωστε  αυτή η ΔΕΣΚ (στον σιδηρόδρομο) δεν διαφέρει σε τίποτα απο ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ. Ένα και αυτό είναι μαζί τους, χρόνια τώρα. 

Υ.Γ. Στείλτε άλλο ένα  εξώδικο  στα άλλα Σωματεία συνάδελφοι του ΣΕΠ, μπας και σωθείτε απο το καθημερινό κράξιμο των μελών σας. (Τα νέα κυκλοφορούν ευρέως). Τώρα που οι αόρατοι εχθροί δεν υπάρχουν, να δούμε τι θα ανακαλύψετε!

2 σχόλια:

  1. Ενημερώστε τι εννοείτε όταν λέτε θα γίνουν επαναπροσλήψεις με τον νέο χρόνο, πότε δηλ τον γεναρή ή θα πάει άλλους 6 μήνες πίσω; Επίσης ποιοι θα είναι οι 70 και αν θα μείνουν έξω διοικητικοί πχ ή θα γίνει κάποια ατομική αξιολόγηση. Πιέστε κι άλλο τη διοίκηση να προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόληψη όλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες, λέει ο εργατοπατέρας της ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών στα social και κατηγορεί τον.... ΣΥΡΙΖΑ.
    Ποιος; Αυτός που έγλυφε τον ΣΥΡΙΖΑ για προσωπικό του ρουσφέτι.
    Μήπως ήρθε ο καιρός να ανοίξει το κιτάπι; Καιρός δεν είναι σύντροφοι; Γιατί τους καλύπτετε.Μέχρι πότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή