Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «ρυθμιστής» των απεργιών στον σιδηρόδρομο

Προεκλογικά ψηφοθηρικά παιχνίδια ενόψει Ευρωεκλογών λέμε εμείς .( ο καλός ο Υπουργός κτλπ ) . Εμείς ρωτάμε , σήμερα το πρωί δεν υπήρχε συνάντηση των Διοικήσεων με τον Υπουργό για το θέμα της ΣΣΕ ; 
Μακάρι να αλλάξει κάτι αλλά όλα  αυτά μας θυμίζουν άλλες εποχές.
Από την επικείμενη συνάντηση που θα έχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με τον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εξαρτάται η πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων στον σιδηρόδρομο.


Ως ένδειξη καλής θέλησης και μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΠΟΣ ανέστειλε τις προγραμματισμένες στάσεις εργασίας για τη Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη στις επιβατικές αμαξοστοιχίες. Ωστόσο, κανονικά πραγματοποιούνται οι απεργίες στα εμπορικά δρομολόγια.

Το προεδρείο της ΠΟΣ αναμένεται να συναντηθεί τις επόμενες δυο ημέρες με τον υπουργό Μεταφορών, στον οποίο θα αναλύσεις τις προτάσεις της για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Μεταξύ εργαζομένων και των διοικήσεων ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπάρχουν διαφορές σε κάποια σημεία, τα οποία χρήζουν «πολιτικής διευθέτησης».

Επί του παρόντος, η ΠΟΣ σημειώνει ότι οι απεργίες θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα στα εμπορικά δρομολόγια, ενώ στις επιβατικές αμαξοστοιχίες θα πραγματοποιηθούν τρεις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στις 19, 20 και 21 Απριλίου.

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΣ:

-Δεν κάνουμε πίσω στις διεκδικήσεις μας για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. για το 2014.

-Συνεχίζουμε να διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.

-Ζητάμε προσλήψεις προσωπικού για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των εταιρειών του ΟΣΕ.

απο το metaforespress.gr

2 σχόλια:

  1. Μήπως σε ένδειξη καλής θέλησης που θα ασχοληθεί ο υπουργός με τους σιδηροδρομικούς ανασταλούν και οι 24ωρες; Είδωμεν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως να έχεις απόλυτο δίκιο, γιατί το πράγμα το βλέπω να παίζει έτσι:
    https://www.youtube.com/watch?v=4HgLEG9Fwcw
    Στο τέλος είμαι σίγουρος ότι έτσι θα μας βγει:
    https://www.youtube.com/watch?v=4GQxNzEZVpE

    - Τι να δεις...! ...Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει!
    - Κανονικά το "Πούλο" και με τη βούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή