Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Επιστολή Δημήτρη Κασκαντίρη (Προσωπικό Κίνησης) - ΑΝ φροντίζεις το συμφέρον σου....συμφέρον είναι...

Το αναγραφόμενο  κείμενο το αφιερώνω στον λεγόμενο συνάδελφο που διαμαρτυρήθηκε εντόντως σε άτομα με θέση μέσα στο Δ.Σ. του Σωματείου μου,γιατί γράφουν και δημοσιεύουν στο διαδίκτυο τις ανακοινώσεις μου.Ο καινούργιος εργατοπατέρας μου.

Αν φροντίζεις ....το συμφέρον σου συμφέρον είναι οτιδήποτε μας ωφελεί.Οτιδήποτε βοηθάει να  εκπληρώσουμε τους στόχους μας.Τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχάς ημών λέει η εκκλησία.

Άρα το να κοιτάω το συμφέρον μου είναι σωστή και συνετή πράξη.Γιατί όμως έφτασε να είναι σχεδόν βρισιά και ο συμφεροντολόγος ρετσινιά; Φτου σου ρε συμφεροντολόγε,όλο το συμφέρον σου κοιτάς ή αν το συμφέρον θα σε φάει,λέμε.Και καλά κάνουμε.
Γιατί αυτοί που αξίζουν αυτά τα περιφρονητικά σχόλια κάνουν λάθος στον τρόπο που κοιτάνε το συμφέρον τους.Είναι στενοκέφαλοι και κοντόφθαλμοι και σαν επιδίωξη συμφέροντος βλέπουν απλά ότι υπάρχει μπροστά απο τη μύτη του και το χειρότερο προσπαθούν με φανατισμό και με κάθε θυσία να το υπηρετήσουν.Στο με κάθε θυσία μπορεί να περιληφθούν πάρα πολλά πράγματα και κυρίως θυσίες αρχών,ακεραιότητας και άμα λάχει μερικά θύματα απο όσους είχαν την ατυχία να βρεθούν ανάμεσα σε αυτούς και το συμφέρον τους.
Αυτός που λέμε συμφεροντολόγος πρέπει να είναι και φαταούλας γιατί αναγνωρίζει μόνο το δικό του συμφέρον και δεν προσπαθεί να το περιορίσει στο βαθμό που πρέπει ώστε να σεβαστεί το δικό σου συμφέρον.Αυτός αναγνωρίζει μόνο ένα συμφέρον,το δικό του και για αυτό αισθάνεται ότι έχει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να κάνει οτιδήποτε για να υπερασπίσει.Και οτιδήποτε σημαίνει νόμιμο,παράνομο,ηθικό,ανήθικο,σκληρό,απάνθρωπο.
Εγώ ο Τζίμης, κρατάω τις ισορροπίες ανάμεσα στο σήμερα και το αύριο,ανάμεσα στο τι κερδίζουμε και τι χάνουμε,ανάμεσα στο τι έχουμε ή δεν έχουμε και πως νοιώθουμε ή θα νοιώσουμε.Μην τον μισείς τον συμφεροντολόγο. Να τον λυπάσαι.Δεν έχει βρεί αυτές τις ισορροπίες και είναι μόνιμα χαμένος.Και όταν κερδίζει και όταν χάνει.
Εγώ ο Τζίμης,σου λέω. Μην κοιτά το άμεσο κοντόφθαλμο κέρδος.Το κέρδος δεν είναι πάντα απαραίτητα και υλικό.Πολλές φορές μας συμφέρει να θυσιάσουμε ένα υλικό συμφέρον για να κερδίσουμε ένα ηθικό.Π.χ λίγα ή και πολλά λεφτά για μια φιλία.Και αυτό συμβαίνει όταν δεν προδίδεις τις αρχές σου,όταν δεν ξεχνάς την ακεραιότητα σου για να πετύχεις ένα κοντόφθαλμο όφελος.Τότε είσαι πραγματικά κερδισμένος = Πάντα.

Επίλογος 
Εγώ δεν το θεωρώ συνάδελφο αλλά κακώς κείμενο συνεργάτη ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στις δικές του δυνάμεις.Τον θεωρώ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΗ.
Εαν μπορείς και εσύ γράψε οποιοδήποτε κείμενο -ανακοίνωση και βάλε- γράψε το όνομα σου και την υπογραφή σου.Αλλά δυστυχώς επειδή σε γνωρίζω δεν έχεις τις δυνατότητες γιατί έτσι έχεις μάθει μέχρι τώρα στην ζωή σου.Πιστεύει ότι ενεργώντας έτσι θα σωθεί αυτός και θα φύγουν όλοι οι άλλοι.
Κούνια που σε κούναγε ένας αριθμός είσαι και εσύ.
Αυτά τα σιχαίνομαι και πέρνω ανάποδες όταν συναντάω τέτοιους ανθρώπους.
Υπόψιν κ. Πρόεδρε ή Αντιπρόεδρε περιμένω και άλλη μια απάντηση για την αμαξοστοιχία 600.(=2)

Κασκαντίρης Δημήτρης 
ΓΠΑ/ΑΙΡ

Υστερόγραφο ανέκδοτο
Πάει κάποιος στο ταχυδρομείο και ζητάει δουλειά. Δεν υπάρχουν κενές θέσεις του λένε.Μα έχω πολλά προσόντα επισημαίνει!!!Κατέχω και 4 ξένες γλώσσες. Α τότε αλλάζει το πράγμα.
Δηλαδή ρωτάει ;
Θα σε βάλουμε να κολλάς γραμματόσημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου