Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Επιβεβαίωση για το στέκι η εφαρμοστική για το εφάπαξ


Μετά απο πολλά χρόνια οι σιδηροδρομικοί μαθαίνουν ευχάριστα νέα καθώς σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο (και τον Νόμο Κατρούγκαλου) όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Αύγουστο του 2013 ΔΕΝ θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του Νόμου Βρούτση,αλλά θα έχουν 
ενδεχομένως ακόμα και καλύτερες απολαβές για το εφάπαξ ακόμα και απο όσους συνταξιοδοτήθηκαν πριν τον Αύγουστο του 2013.

Αυτό συμβαίνει γιατί αναγνωρίστηκαν οι υψηλές κρατήσεις που καταβάλουν οι σιδηροδρομικοί.
Αποκαταστάθηκε έτσι η καταστροφική απόφαση του 2013 (Νόμος Βρούτση) που σχεδόν εξαύλωνε το εφάπαξ όσων συνταξιοδοτούνταν απο τον Σεπτέμβριο του 2013 και έπειτα.
Θα τονίσουμε και το εξής.
Το στέκι συνειδητά δεν αναπαράγει όσα γράφονται καθημερινά για το συνταξιοδοτικό,αφού δεν έχουμε σαφή αποτελέσματα των επιπτώσεων απο τον Νόμο Κατρούγκαλου στις νέες κύριες συντάξεις.
Εκεί που το αποτέλεσμα είναι δεδομένο,είναι στις επικουρικές συντάξεις που έχουν υποστεί  μειώσεις κ το δημοσιεύσαμε πρώτοι,καταγγέλοντας αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές,όπως κάνουμε απο το 2011 που ιδρύθηκε το blog των μηχανοδηγών μέχρι και σήμερα.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο: