Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση απο την ΠΑΣΚ-Σιδηροδρομικών (+Συνεργαζόμενοι)

Που και που εμφανίζεται η ΠΑΣΚ στον σιδηρόδρομο ως παράταξη, αν και κανένα ψηφοδέλτιο δεν υπάρχει με το λογότυπο της στις εκλογές κανενός σωματείου στον σιδηρόδρομο! Ας διαβάσουμε την σημερινή ανακοίνωση της   ¨Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,



Η Κυβέρνηση των μέχρι πρόσφατα ΣΥΡΙΖΑ - Ακροδεξιών και τώρα Κυβέρνηση των αποστατών και γραφικών - συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο - ολοκληρώνει μια ακόμη ιδιωτικοποίηση καθώς σήμερα με τη μεταβίβαση των μετοχών ιδιωτικοποιείται και η ΕΕΣΣΤΥ.
Φορώντας τη μάσκα της δήθεν Αριστεράς εφαρμόζει την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική καμαρώνοντας μάλιστα που κατάφερε ότι δεν μπορούσαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις καθιστώντας την ως τον καλύτερο υπηρέτη των συμφερόντων των ξένων σε όλα τα επίπεδα εθνικά (βλέπε Μακεδονία), οικονομικά και κοινωνικά.

Τη σημειολογική αυτή ημέρα 1η Απριλίου αποστέλλουμε τις ευχές μας στον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνησή του και όλους τους υποστηρικτές τους.

 Από την εξαγγελία κατάργησης του ΤΑΙΠΕΔ φτάσαμε στο ξεπούλημα όλης της Δημόσιας Περιουσίας μέσω της ίδρυσης του Υπερταμείου.
 Από το «κρατήστε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Δημόσια μέχρι ν’ αναλάβουμε την Κυβέρνηση» (δήλωση του σημερινού Πρωθυπουργού) φτάσαμε στη φιέστα της Κέρκυρας και σήμερα στην πώληση της ΕΕΣΣΤΥ στη Ferrovie Dello Stato Italiane δηλαδή το Ιταλικό Δημόσιο.

Σε αυτή τη διαδρομή είχαν την αμέριστη βοήθεια από τη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους συνδιοικούντες σ΄αυτή, που ενήργησαν ως νοσταλγοί του έργου και των αποτελεσμάτων των Κυβερνήσεων μειοδοσίας του παρελθόντος που υπηρετούσαν αλλότρια συμφέροντα.
Οι επενδύσεις που θα έφερναν οι νέοι ιδιοκτήτες μετά από ενάμιση χρόνο αναμένονται και το μόνο προς το παρόν που τους χαρακτηρίζει είναι οι απολύσεις εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η τρομοκρατία και φυσικά η επίδειξη μισαλλοδοξίας και κακίας. Ως πρόσφατο παράδειγμα αναφέρουμε τη Σ.Σ.Ε. που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επέβαλλε τον όρο να ελαχιστοποιηθεί ο δανεισμός της στον ΣΥΝΠΕ, αυτό το μεγάλο θέμα εξοικονόμησης χρημάτων !!! θέτει σε κίνδυνο και τους εργαζόμενους στον ΣΥΝΠΕ οι οποίοι μετά από τόσα χρόνια εργασίας, για εμάς είναι συνάδελφοι και ανήκουν στην οικογένεια των Σιδηροδρομικών.

Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα μας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Θ’ αγωνιστούμε μέχρι τέλους για όλους τους Σιδηροδρομικούς είτε είναι κάτω από τη δήθεν ασφάλεια του Δημοσίου είτε είναι κάτω από καθεστώς ιδιωτικού τομέα.

Μαζί με τις ευχές μας λόγω της ημέρας στους εντός του Σιδηροδρόμου Γκεμπελίσκους υποστηρικτές αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των μεθοδεύσεων, στέλνουμε ένα μήνυμα ότι έχουμε μαζί τους «ανοιχτούς λογαριασμούς» για τα δεινά που επέφεραν και συνεχίζουν να επιφέρουν στους Σιδηροδρομικούς.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΠΑΣΚ-Σ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου