Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Μήνυμα του Προέδρου της ALE σε όλους τους μηχανοδηγούς


Δημοσιεύουμε το μήνυμα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών,  Juan Jesús García Fraile σε όλους τους συναδέλφους

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισες

Μετά από ένα χρόνο περίπλοκο για όλους μας, από την απροσδόκητη εμφάνιση του COVID-19, ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε  το 2020 και να καλωσορίσουμε το έτος 2021, το οποίο η Ευρώπη έχει ανακηρύξει

ως Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την ισχυρή υποστήριξη και την τεράστια εμπιστοσύνη που έχετε δείξει τους τελευταίους δώδεκα μήνες και που μας δίνει μεγάλη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τον επόμενο χρόνο με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

Έχουμε μπροστά μας ένα έτος γεμάτο προκλήσεις και δυσκολίες, αλλά, όπως  οι μηχανοδηγοί και οι σιδηροδρομικοί έχουμε  αντιμετωπίσει στο παρελθόν αντιξοότητες , έτσι  και τώρα θα βρούμε ευκαιρίες και θα βρούμε το φως στο τέλος τούνελ

Όταν όλα αυτά ξεκίνησαν, στις αρχές του 2020, η ALE ήταν σε ένα από τα καλύτερα στάδια της ιστορίας της, με παρουσία σε όλα τα Ευρωπαϊκά φόρουμ όπου συζητούνται θέματα που σχετίζονται με την μηχανοδήγηση και τον σιδηρόδρομο και  αναγνωρίζεται από τους πιο σημαντικούς φορείς, ως ο  κύριος συνομιλητής για τα θέματα των μηχανοδηγών στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν έχουμε σταματήσει τη δραστηριότητά μας, στην πραγματικότητα αυτή έχει αυξηθεί και  είμαστε παρόντες όπου λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις που επηρεάζουν το παρόν και το μέλλον του επαγγέλματός μας.

Μετά τη μεταφορά του 4ου σιδηροδρομικού πακέτο και το άνοιγμα της αγοράς των εμπορικών υπηρεσιών μεγάλων αποστάσεων  σε ιδιωτικούς φορείς σε όλη την Ευρώπη, είναι ακόμη πιο απαραίτητο να ενώσουμε την κοινότητα των μηχανοδηγών και να βρούμε λύσεις. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η  παγκόσμια κρίση υγείας να είναι η δικαιολογία για οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσης στα δικαιώματά μας.

Για άλλη μια φορά θα ήθελα να σας μεταφέρω την υπερηφάνεια που νοιώθω εκπροσωπόντας μια Ομοσπονδία  όπως η ALE. Ο καθένας μας είναι μέρος αυτής της μεγάλης σιδηροδρομικής οικογένειας  που αγωνίζεται και υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μηχανοδηγών στην Ευρώπη για περισσότερα  από 30 χρόνια και θα συνεχίσουμε να αποτελούμε ασπίδα για όλους αυτούς μηχανοδηγούς από την Ανατολή εως τη Δύση και απο το Βορρά ως το Νότο  της Ευρώπης ,που πιστεύουν ότι οι εργασιακές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες τους πρέπει να συνδέονται με την ανάπτυξη ενός τόσο σημαντικού και αναγκαίου επαγγέλματος όπως το δικό μας.

Από την Εκτελεστική Προεδρία της ALE σας ευχόμαστε όλοι να περάσετε αυτές τις μέρες με την καλύτερη δυνατή συντροφιά  καθώς και υγεία σε όλους σας!

Με εκτίμηση

Juan Jesús García Fraile

Πρόεδρος της  ALE


1 σχόλιο:

  1. Τα σημαντικά μηνύματα των ημερών -και όχι μόνο- είναι αυτά.
    Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους, με ασφαλή και καλά ταξίδια!
    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή