Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Πιο γραφικός γίνεσαι σοκάκι (αυξήσεις σε τεχνίτες που παρουσιάζονται ως …μειώσεις!)

 Είχαμε προχτές τον υποψήφιο με την «ταξική» παράταξη που δεν ψήφισε ούτε τον εαυτό του, έχουμε & τον γραφικό εκπρόσωπο τους που προσπαθεί πάλι να παρουσιάσει τις αυξήσεις που προέκυψαν για τους εργαζόμενους στην τεχνική βάση   από την ΣΣΕ του 2020 , ως …μειώσεις, συνεπικουρούμενος από συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ που μας έχει συνηθίσει στο….κλάμα. 

Παρουσίασε λοιπόν το παρακάτω εξοφλητικό συναδέλφου τεχνίτη με 41 χρόνια υπηρεσίας , θέλοντας να πείσει ότι …υπέστη μείωση στον μισθό του κατά 162 Ευρώ.

Πρόκειται για προπαγάνδα στυλ ΣΚΑΙ , όπου παρουσιάζονται τα δεδομένα κατά το δοκουν και φυσικά όχι αντικειμενικά. 

Αναλύουμε : 



Σύμφωνα με το εξοφλητικό που δημοσιεύτηκε ο συνάδελφος τεχνίτης και βάση των ορων της ισχύουσας ΣΣΕ έχει βασικό μισθό 1750 Ευρώ . Ο βασικός του μισθός ΠΡΙΝ την ένταξη στα κλιμάκια της ΣΣΕ που υπέγραψαν ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ & ΠΕΠΕ , ήταν 1560 Ευρώ , προκύπτει δηλαδή ΑΥΞΗΣΗ 190 Ευρώ το μήνα. 

Επίσης ο συνάδελφος λαμβάνει 100 Ευρώ επίδομα γάμου , ενώ πριν την ένταξη του στα κλιμάκια της ΣΣΕ ελάμβανε ΜΗΔΕΝ . Άρα + 100 ευρώ το μήνα. 

Συνολικά με την ΣΣΕ που υπέγραψαν ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠΕ ο συνάδελφος τεχνίτης λαμβάνει αύξηση συνολικά 290 Ευρώ το μήνα. 

Λόγω της πανδημίας και των σοβαρών ζημιών που παρουσίασε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο συνάδελφος λαμβάνει πλαφόν στην αύξηση και έτσι για τον πρώτο χρόνο ισχύος της ΣΣΕ  αντί για 290 ευρώ το μήνα αύξηση,  λαμβάνει 124 ευρώ το μήνα ΑΥΞΗΣΗ  . Η διαφορά παρουσιάζεται στο εξοφλητικο του ως πλαφόν ΑΥΞΗΣΗΣ  -166 Ευρώ. 

Ας το δούμε αναλυτικά 

ΠΡΙΝ την ΣΣΕ 

Βασικός μισθός 1560 

Επικίνδυνο κ ανθυγιεινό 150 

Επίδομα γάμου 0 

Σύνολο μισθού 1710 

ΜΕΤΑ την ΣΣΕ 

Βασικός μισθός 1750 

Επικίνδυνο κ ανθυγιεινό 150

Επίδομα γάμου 100 

Σύνολο μισθού 2000 Ευρώ (+290 Ευρώ /μήνα)


Η αύξηση του μισθού κατά 290 Ευρώ το μήνα ή 4060 Ευρώ τον χρόνο παρουσιάζεται ως….μείωση ! 

Αυτοί που «κλαίνε» μάλλον έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους.

Όσον αφορά τους γραφικούς . Είμαστε βέβαιοι ότι ούτε οι ιδιοι ψηφίζουν τον εαυτό τους! 

Κανείς ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ότι το ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ των ΠΑΣΚ -ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις για την ΣΣΕ. 

Κανείς ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ότι χάρη στην ισχύουσα ΣΣΕ κανείς εργαζόμενος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν βγήκε σε αναστολή την περίοδο της πανδημίας , με τα lock down της Κυβέρνησης Μητσοτακη. 

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι αν την ΣΣΕ διαπραγματεύονταν αυτοί που διαπραγματεύτηκαν και τις συμβάσεις το 2011-14 όπου αποδεχόμασταν μειώσεις 25%+25% , θα ζούσαμε ως εργαζόμενοι με 534 ευρώ το μήνα. 

Αυτοί δηλαδή που αποδέχονταν μέχρι το Δεκέμβρη του 2020 τις ατομικές συμβάσεις για τους νεους τεχνίτες και νεους εργαζόμενους στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ  καθώς με την ΣΣΕ που είχαν υπογράψει το καλοκαίρι του 2018 τους είχαν στην απέξω κυριολεκτικά , καθώς δεν τους ενεταξαν στους όρους της . 

Και «κλαίνε» τώρα και νομίζουν ότι πείθουν κάποιους από εμας. 

«Κλάψε» οσο θες που λέει και το τραγούδι. Εμας μας ενδιαφέρει να κερδίζουν οι εργαζόμενοι. Τα «κροκοδείλια» κλάματα δεν τα πιστεύει κανείς. 

Βλέπουμε και την επιστροφή συνταξιούχων επισκεπτών κσι καταλαβαίνουμε καλά , πολύ καλά, ποιοι σήμερα «κλαίνε και οδύρονται» ενώ έχουν λάβει 290 ευρώ αύξηση το μήνα σε μια εταιρεία που έχει ζημιές 14 εκ ευρώ το 2020 και το κρατος της οφείλει πάνω από 40 εκ ευρώ. 

Είναι αυτοί που χτες δεν έβγαλαν κιχ …

Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών 

ΥΓ αλήθεια το ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ την ανακοίνωση της ΠΟΣ για τους συνταξιούχους γιατί δεν την δημοσίευσε; Ενδιαφέρονται κάποια μέλη του να επιστρέψουν στην εργασία ; 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου