Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Νέο χτύπημα Μητσοτάκη στα εργασιακά δικαιώματα - Κατήργησαν υποχρέωση εργοδοτών

Την ημέρα που  η νέα γενιά και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία τιμούσε την ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου και τον αγώνα για δημοκρατία και κοινωνικά δικαιώματα, η κυβέρνηση επέλεξε να    προχωρήσει σε μια ακόμα απόφαση που στρέφεται κατά των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας
 καταργώντας την υποχρέωση  των επιχειρήσεων για  εκ των προτέρων δήλωση της υπερεργασίας στο πληροφοριακό σύστημα  ΕΡΓΑΝΗ.

Με την  κατάργηση  δήλωσης της υπερεργασίας, σε συνδυασμό με τη συνεχή  υποβάθμιση του ΣΕΠΕ και τις υπόλοιπες αντεργατικές διατάξεις του ν. 4808/21, η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στην εργοδοτική παραβατικότητα και ουσιαστικά αφήνει τους εργαζόμενους χωρίς δυνατότητα προάσπισης του στοιχειώδους δικαιώματος για αμειβόμενη εργασία.

Οι αστείες δικαιολογίες και υπεκφυγές του υπουργού εργασιακής απορρύθμισης κου Χατζηδάκη  δεν πείθουν πλέον κανέναν .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου