Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση Α.Σ.Σ.Ε. για τις εκλογές στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, σήμερα Δευτερά 8, αυριο Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Π.Ε.Π. ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τα τελευταία 2 έτη με την πανδημία να δημιουργεί άπειρα προβλήματα σε όλο το φάσμα της κοινωνίας μας και με πλήθος αντεργατικών μέτρων να ψηφίζονται από την Κυβερνηση  , καταφέραμε και κρατήσαμε όρθιους όλους τους συναδέλφους, υψώνοντας ασπίδα προστασίας στο εισόδημα μας και σε όσα κατακτήσαμε με αγώνες. 

 

Κοιτώντας σας πάντα στα μάτια και με αίσθημα ευθύνης για αυτά που έρχονται σας καλούμε όλες και όλους να σταθείτε στο πλευρό μας διεκδικώντας:

·         Άμεσες προσλήψεις προσωπικού όπου αυτό απαιτείται.

·         Άμεσο ξεπάγωμα κλιμακίων για όλους και επαναδιαπραγμάτευση αυτών, με παράλληλη κατάργηση του πλαφόν για τους συναδέλφους της Συντήρησης τροχαίου υλικού.

·         Ένταξη των νέων συνάδελφων στον κλάδο κίνησης άμεσα στο 1ο μισθολογικό κλιμάκιο της Σ.Σ.Ε. 

·         Ένταξη στην Σ.Σ.Ε. με βάση την προϋπηρεσία για όσους εντάχθηκαν στο εργατικό δυναμικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά την ιδιωτικοποίησή της.

·         Αναγνώριση προηγούμενης προϋπηρεσίας τόσο εντός όσο κι εκτός ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

·         Διενέργεια rapid test για όλους τους εργαζόμενους χωρίς ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ με το κόστος να βαρύνει την Εταιρεία.

·         Αύξηση Επιδόματος Παιδικού Σταθμού με καταβολή αυτού εκτός μισθοδοσίας.

·         Επίδομα στους εργαζομένους,  τα τέκνα των οποίων φοιτούν εκτός μόνιμης κατοικίας.

·         Χορήγηση επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος για όλους τους Μηχανικούς.

·         Χορήγηση επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος στους διαχειριστές εμπορευμάτων, σε συνέχεια ολοκλήρωσης της Γραπτής Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου της ειδικότητας, από επίσημο Επιστημονικό Υπεύθυνο Τεχνικών Ασφαλείας  που όρισε το σωματείο μας.

·         Χρήση του μέτρου της τηλεργασίας.

·         Άμεση Πληρωμή των Πιστοποιημένων από την ΡΑΣ Εκπαιδευτών – Εξεταστών.

·         Στελέχωση όλων των θέσεων ευθύνης, μέσα από διαφανείς διαδικασίες στον κλάδο κίνησης, στην τεχνική βάση (ομαδάρχες - τομεάρχες), στους διοικητικούς υπαλλήλους και στους διαχειριστές εμπορευμάτων.

·         Ενίσχυση του κλάδου κλειδούχων με νέους συναδέλφους, να συμφωνηθεί επίδομα ελιγμών για αυτούς, αντίστοιχο με αυτό των συναδέλφων μας στον ΟΣΕ.

·         Επιδότηση για την απόκτηση Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών καθώς και ξένων γλωσσών, με παράλληλη καταβολή επιδόματος ΜΒΑ.

Κοινή διαπίστωση όλα αυτά τα χρόνια  ήταν ότι η Α.Σ.Σ.Ε,  μέσω του σωματείου έχει καταφέρει να επιλύσει σημαντικά ζητήματα, όμως υπολείπονται ακόμα πολλά.

Ζητάμε τη συμμετοχή όλων σας για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και να διασφαλίσουμε  τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων.

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου