Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Κορωνοϊός / Αγνοήσαμε τους φτωχούς και οι μεταλλάξεις μας τιμωρούν

 Ελάχιστη ως μηδενική πρόσβαση σε εμβόλια για 2 δισ. ανθρώπους - κυριολεκτικά «και στη γειτονιά μας» η μήτρα των μεταλλάξεων - Τεράστιες οι ευθύνες της Δύσης. Η αποκάλυψη ότι έχει εντοπιστεί νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού με εξαιρετικά επικίνδυνα χαρακτηριστικά, έρχεται να επαληθεύσει ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποτελεί «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς οι κυβερνήσεις των ανεπτυγμένων χωρών που εν πολλοίς αποφασίζουν με βάση τα συμφέροντα των πολυεθνικών και την ανάγκη πολιτικής επιβίωσης των ηγετών τους, εμποδίζουν την ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εμβόλιο / Η ΕΕ στηρίζει τις πατέντες και η Pfizer εκτινάσσει τις πωλήσεις

Αυτή τη φορά, η μετάλλαξη που ίσως απειλήσει τον πλανήτη προέρχεται από την Μποτσουάνα και την Νότιο Αφρική, που έχουν ποσοστά εμβολιασμού 19,6% και 23,4%. Επιβεβαιώνεται με αυτό τον τρόπο η προειδοποίηση του ΠΟΥ ότι η «σπατάλη» εμβολίων σε τρίτες δόσεις και η άρνηση απελευθέρωσης από τις πατέντες θα συντηρεί ες αεί την «μήτρα» των μεταλλάξεων στις φτωχές χώρες. Το ίδιο είχε συμβεί με την Ινδία του 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων, από όπου στα τέλη του 2020 ξεκίνησε την διαδρομή της η μετάλλαξη Δέλτα, που σήμερα σαρώνει τον πλανήτη.

Κορωνοϊός / Οι πλούσιες χώρες παρατείνουν την πανδημία

Σήμερα, Ευρώπη, Αμερική και Ωκεανία έχουν ποσοστά εμβολιασμού άνω του 50%, ακολουθούμενες από την Ασία με ποσοστό άνω του 45%. Την ίδια ώρα, η Αφρική με ποσοστά κάτω του 10% σε και πολλές περιπτώσεις μονοψήφια ποσοστά που προσεγγίζουν και το μηδέν, είναι πρακτικά μία «άλλη» ανθρωπότητα στην οποία δεν δίνουμε σημασία. Η «πληρωμή» των πλούσιων χωρών για την αδιαφορία τους, είναι οι μεταλλάξεις που παράγονται σε μία δεξαμενή δισεκατομμυρίων πάφτωχων ανεμβολίαστων ανθρώπων, που ζουν σε κάκιστες συνθήκες υγιεινής και εν πολλοίς εργάζονται για την Δύση. Η παγκοσμιοποίηση φροντίζει ώστε η μετακίνηση ανθρώπων να μεταφέρει τελικά αυτές τις μεταλλάξεις στις πλούσιες χώρες, που «εκπλήσσονται» όταν βλέπουν ότι τα παχυλά συμβόλαια με φαρμακευτικούς κολοσσούς και οι μπίζνες με ημέτερους δεν επαρκούν για την προστασία τους.

Τα παρακάτω στοιχεία μιλούν από μόνα τους για το κόστος του να βλέπει κανείς -και στην Υγεία, όπως και στο προσφυγικό και αλλού- σύνορα εκεί που δεν υπάρχουν...

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑ ΗΠΕΙΡΟ







Για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος της ανθρώπινης κοινότητας που σήμερα παραμένει ταυτόχρονα απροστάτευτη και πηγή ανατροφοδότησης της πανδημίας με μεταλλάξεις, μπορεί να δει τις δύο παρακάτω λίστες.


Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε χώρες με κάτω του 5% εμβολιασμένους, οι περισσότερες στην Αφρική:


11,9 εκατ. Μπουρούντι 

89,6 εκατ. Δημοκρατία του Κόνγκο

16,4 εκατ. Τσαντ

11,4 εκατ. Αϊτή

2 εκατ. Γουινέα - Μπισάου

28,9 εκατ. Υεμένη

11,2 εκατ. Νότιο Σουδάν

115 εκατ. Αιθιοπία

20,2 εκατ. Μάλι

20,9 εκατ. Μπουρκίνα Φάσο

27,7 εκατ. Μαδαγασκάρη

59,7 εκατ. Τανζανία

206,1 εκατ. Νιγηρία

24,2 εκατ. Νίγηρας

26,5 εκατ. Καμερούν

45,7 εκατ. Ουγκάντα

8,9 εκατ. Παπούα Νέα Γουινέα

5,5 εκατ. Κόνγκο

12,1 εκατ. Μπενίν

1 εκατ. Ντζιμπουτί

31 εκατ. Γκάνα

19,1 εκατ. Μαλάουι

18,4 εκατ. Ζάμπια

15,9 εκατ. Σομαλία

8 εκατ. Σιέρα Λεόνε

17,5 εκατ. Συρία

26,4 εκατ. Ακτή Ελεφαντοστού

53,8 εκατ. Κένυα

2,2 εκατ. Γκαμπόν


Άλλο 1 δισ. άνθρωποι βρίσκονται σε χώρες (ακόμη και της ΕΕ) με εμβολιασμό από 5% ως 25%, ενώ πολλές ακόμη είναι στη «γειτονιά» μας και την Ευρώπη:


13,1 εκατ. Γουινέα

8,3 εκατ. Τόγκο

1 εκατ. Νησιά Σολωμόντα

4,8 εκατ. Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία

32,9 εκατ. Ανγκόλα

6,9 εκατ. Λιβύη

38,9 εκατ. Αφγανιστάν

5 εκατ. Λιβερία

2,4 εκατ. Γκάμπια

31,3 εκατ. Μοζαμβίκη

40,2 εκατ. Ιράκ

2,5 εκατ. Ναμίμπια

43,9 εκατ. Αλγερία

4,3 εκατ. Κουβέιτ

3 εκατ. Αρμενία

6,5 εκατ. Κιργιστάν

102,3 εκατ. Αίγυπτος

1,4 Ισημερινή Γουινέα

4,6 Μαυριτανία

3 εκατ. Τζαμάικα

2,4 εκατ. Μποτσουάνα

54,4 εκατ. Μιανμάρ

14,9 εκατ. Ζιμπάμπουε

164,7 εκατ. Μπαγκλαντές

17,9 εκατ. Γουατεμάλα

1 εκατ. Εσουατίνι

13 εκατ. Ρουάντα

220,1 εκατ. Πακιστάν

3,3 εκατ. Βοσνία Ερζεγοβίνη

4 εκατ. Μολδαβία

59,3 εκατ. Νότιος Αφρική

9,5 εκατ. Τατζικιστάν

43,7 εκατ. Ουκρανία

6,8 εκατ. Λίβανος

4 εκατ. Γεωργία

6,9 εκατ. Βουλγαρία


www.avgi.gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου