Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Καθαρή στάση των μηχανοδηγών - Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 Ολοκληρώθηκαν και με μεγάλη συμμετοχή (ξεπέρασε το 84% επι των εγγεγραμμένων στο μητρώο) των εργαζομένων,  οι εκλογές στο επιχειρησιακό σωματείο  ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Συνολικά ψήφισαν

337 συνάδελφοι. Από  τον διοικητικό κλάδο,  τον κλάδο   του προσωπικού συντήρησης τροχαίου υλικού ,  τον κλάδο προσωπικού αμαξοστοιχιών , οδηγών και εργαζομένων στα εμπορεύματα. 

Η συμμετοχή θα ξεπερνούσε το 90% , ωστόσο  η έξαρση της πανδημίας τις τελευταίες μέρες όπου πλέον των 20 συναδέλφων βρίσκονται σε καραντίνα ή έχουν νοσήσει ευτυχώς ελαφρά , δημιούργησε ανάχωμα για την προσέλευση τους στην κάλπη. 

Οι μηχανοδηγοί κράτησαν καθαρή θέση στις εκλογές αυτές καθώς δεν συμμετείχε κανείς από τον κλάδο έλξης , αποδεικνύοντας την διαχρονική στάση της ΠΕΠΕ γύρω από την οργάνωση των μηχανοδηγών  σε ομοιοεπαγγελματικό σωματείο και όχι σε επιχειρησιακό επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό δόθηκε και η καλύτερη απάντηση σε οσους ενέπλεξαν την ΠΕΠΕ σε σενάρια επηρεασμού εκλογικών διαδικασιών τρίτων σωματείων. 

Μετά τις εκλογές στην ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα 3 Σωματεία έχουν ψηφίσει : 

ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ 379 (εκλογές Ιούλιος 2020)

ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ 337 (εκλογές Νοέμβριος 2021)

ΠΕΠΕ 258 (εκλογές Μάιος 2019)* 

* οι εκλογές του σωματείου των μηχανοδηγών μετα και την εγγραφή 80 νέων μελών θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2022.

Η συμμετοχή των συναδέλφων  στις εκλογές  της  ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμφίβολα δικαιώνει τις στρατηγικές επιλογές των Σωματείων που υπέγραψαν τις Συλλογικές συμβάσεις τα τελευταία χρόνια και προστάτεψαν τα δικαιώματα των εργαζομένων είτε μετά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είτε την περίοδο της πανδημίας. 

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην μαζική συμμετοχή των νέων συναδέλφων από τον κλαδο κίνησης καθώς και σε αυτήν των συναδέλφων από τα μηχανεργοστάσια που άντεξαν στην φτηνή προπαγάνδα των τελευταίων χρόνων και στις πιέσεις (ιδιαίτερα στο Εργοστάσιο Πειραιά) αλλά και δεν ενέδωσαν στα ταξίματα όσων επιχείρησαν να εμπλακούν σε αυτήν την εκλογική διαδικασία. 

Το τοπίο την επόμενη ημέρα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ξεκάθαρο αναφορικά με τα συνδικάτα. 

Οποίος φυσικά επιθυμεί να αμφισβητήσει την αυταπόδεικτη πραγματικότητα , δεν έχει τίποτα παραπάνω να κάνει Παρα να το δοκιμάσει!

Άλλωστε η εποχή των δικαιολογιών (για όλα φταίνε οι άλλοι & κυρίως οι μηχανοδηγοί ) από χτες έχει περάσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν ! 


Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου