Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Τραγωδία στον ΗΣΑΠ : 1 νεκρός , 3 τραυματίες

 Το δυστύχημα, σημειώθηκε στις 04.40 τα ξημερώματα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Αγ. Νικόλαο, όταν ένα μηχάνημα καθαρισμού των γραμμών αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του. Στο μηχάνημα επέβαιναν πέντε εργάτες (Ολλανδοί, Αυστριακοί και Έλληνες), οι οποίοι αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές καθώς ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με διερχόμενο συρμό. Μάλιστα ο συρμός τοποθετήθηκε επίτηδες στο σημείο για να ανακοπεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το μηχάνημα.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θάνατος ενός 41χρονου Έλληνα και ο τραυματισμός άλλων δύο εργαζομένων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι τραυματίες είναι στο «Γεννηματάς» και υποβάλλονται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Σημειώνεται ότι από τους πέντε εργαζόμενους που επέβαιναν στο μηχάνημα, οι δύο κατάφεραν να πηδήξουν πριν την σύγκρουση. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ σημείωσε ότι το μηχάνημα άνηκε σε αυστριακό συνεργείο συντήρησης. Ανέφερε επίσης ότι πριν από την μοιραία σύγκρουση το μηχάνημα είχε αναπτύξει ταχύτητα 50χλμ/ώρα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου