Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

H φωνή των μηχανοδηγών σε συνέδριο της E.R.A. (European Raillway Agency)

H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδικάτων Μηχανοδηγών (A.L.E.) μέλος της οποίας είναι και το Σωματείο μας συμμετείχε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αρχής Σιδηροδρόμων  για την ασφάλεια της κυκλοφορίας, με την παρουσία του Γραμματέα της, Ισπανού μηχανοδηγού Alejandro Martínez Treceño. Στο συνέδριο συμμετείχε επίσης και  η Ελληνική Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων μέ αντιπροσωπεία της και επικεφαλή την Πρόεδρο κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου, που συνομίλησε με τους εκπροσώπους της ALE για την κατάσταση και στην Ελλάδα. 

Η ALE (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδικάτων Μηχανοδηγών) συμμετέχει στον κοινωνικό διάλογο στην Ευρώπη ενισχύοντας τον με προτάσεις ουσίας, ενώ εκπρόσωποι των μηχανοδηγών συμμετέχουν σε workshops της Ε.Ε. με θέμα την έκδοση των κοινοτικών οδηγιών για το 4ο σιδηροδρομικό πακέτο. 

Ασφαλώς πρόκειται για κινήσεις που αναδεικνύουν την Οργάνωση των Συνδικάτων των Μηχανοδηγών σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και σε μια περίοδο που ο σιδηρόδρομος είναι στο επίκεντρο της συζήτησης ως εργαλείο για την οικονομική ανάκαμψη μέσω των χρηματοδοτήσεων του Green Deal που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου