Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Νίκος Παππάς : Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες και απαξίωση του προαστιακού από τη διακοπή δρομολογίων εν μέσω πανδημίας για έργα που θα έπρεπε να έχουν γίνει

 
Δήλωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά και του αναπληρωτή τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη για τις εργασίες στον Προαστιακό και τη διακοπή σημαντικών δρομολογίων


Η ακατανόητη απόφαση των ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ να εκκινήσουν εργασίες στη γραμμή του προαστιακού εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας θέτει σε απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδες επιβάτες και οδηγεί το μέσο σε περαιτέρω απαξίωση.


Τα έργα (αντικατάσταση κλειδιού στο «σημείο 0») θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και δύο χρόνια και ίσως μέσα στο πρώτο ολικό lockdown της άνοιξης του 2020. Ή έστω σε κάποια θερινή περίοδο.


Από τις 29 Νοεμβρίου και για 17 ημέρες, διάστημα πολύ μεγάλο για έργα που διακόπτουν προαστιακή συγκοινωνία:


Το αεροδρόμιο και οι ενδιάμεσοι σταθμοί αποκόπτονται από το κέντρο της Αθήνας και το λιμάνι του Πειραιά, καθώς τα δρομολόγια θα καταλήγουν στο Ηράκλειο και τη Μεταμόρφωση. Η δε μετακίνηση από κέντρο της Αθήνας και το λιμάνι Πειραιά προς το αεροδρόμιο θα πρέπει να γίνεται είτε με αυτοκίνητο είτε με άλλα μέσα.

Οι επιβάτες του προαστιακού της γραμμής από Κιάτο δεν θα μπορούν να μετεπιβιβαστούν στη γραμμή προς αεροδρόμιο με κανένα τρόπο.

Καμία από τις λύσεις που σχεδιάζονται, όπως η δρομολόγηση λεωφορείων, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους εκατοντάδες επιβάτες κάθε συρμού.


Καμία προστασία της δημόσιας υγείας δεν θα επιτευχθεί με τους νέους συνωστισμούς και το μπάχαλο στις αστικές συγκοινωνίες.


Οι πολίτες βιώνουν τα αποτελέσματα της αδράνειας Καραμανλή στα μεγάλα έργα και της αβελτηρίας του στη στήριξη στα ΜΜΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου