Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου ΟΣΕ για τον σταθμό του Βόλου


 Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες σχετικά με το «επικείμενο κλείσιμο του σιδηροδρομικού Σταθμού του Βόλου» ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος αναφέρει τα εξής:

 

1. Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Βόλου δεν κλείνει ούτε πρόκειται να κλείσει. Σχετική ανακοίνωση και απόφαση δεν υπήρξε ποτέ. Η Σιδηροδρομική σύνδεση Λάρισας – Βόλου πραγματοποιείται κανονικά και – σε ότι αφορά στο Διαχειριστή της Υποδομής – θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της εφόσον οι Σιδηροδρομικές Επιχειρήσεις την εξυπηρετούν, όπως ισχύει και για τις υπόλοιπες σιδηροδρομικές συνδέσεις της επικράτειας.

2. Στελεχιακό δυναμικό από το Σταθμό του Βόλου αποσπάστηκε για διάστημα λίγων ημερών στην όμορρη περιοχή της Λάρισας προκειμένου να υποστηρίξει επείγουσες και κρίσιμες για την ανάπτυξη του Οργανισμού ανάγκες. Το στελεχιακό αυτό δυναμικό θα επιστρέψει στα καθήκοντά του εντός σύντομου διαστήματος και αναλόγως της προτεραιοποίησης των αναγκών του Οργανισμού.

3. Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος διανύει περίοδο σημαντικής μείωσης του ανθρώπινου δυναμικού του δεδομένων των αθρόων συνταξιοδότησεων των στελεχών του. Ως εκ τούτου η αναπλήρωση συνταξιοδοτούμενων στελεχών αποτελεί στην παρούσα φάση μείζον ζήτημα για την αντιμετώπιση και επίλυση του οποίου, η κυβέρνηση δια του αρμόδιου Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και ο Οργανισμός εργάζονται συστηματικά από κοινού.

4. Ειδικά για την περιοχή της Μαγνησίας, ο στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου και του Οργανισμού περιλαμβάνει, πέραν της αναβάθμισης της σύνδεσης της Λάρισας με το Βόλο με ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση και την παράκαμψη της νέας Ιωνίας, τη σύνδεση με το Λιμάνι του Βόλου, τις ΒΙΠΕ 1 & 2, το αεροδρόμιο της Αγχιάλου και τη ΒΙΠΕ του Αλμυρού σε ένα ευρύτερο εντυπωσιακό σιδηροδρομικό σχεδιασμό με σκοπό την ενίσχυση των συνδυασμένων μεταφορών και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Λιμένα Βόλου στο μεταφορικό τοπίο της χώρας.

5. Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος διαθέτει Τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και Διοίκηση όλοι εκ των οποίων είναι στη διάθεση των μέσων ενημέρωσης για κάθε ζήτημα σχετικό με τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο. Είναι επομένως απορίας άξιο πως διακινούνται στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο δημοσιεύματα χωρίς αυτά να έχουν τύχει στοιχειώδους διασταύρωσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου