Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Π.Ο.Σ. : ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο

Επιστολή της ΠΟΣ σε ΟΣΕ κ ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

 Κύριοι, 

Ενημερωθήκαμε ανεπισήμως - γεγονός το οποίο μας επιβεβαίωσε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ,

κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας - ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνεργασία με τον ΟΣΕ προωθεί την επαναφορά υπαλλήλων που έχουν συνταξιοδοτηθεί, με τη μέθοδο της παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκια), προκειμένου να καλύψει την έλλειψη προσωπικού που υφίσταται στους Τεχνικούς Επιθεώρησης Αμαξοστοιχιών (visitor).

Έγκαιρα η Π.Ο.Σ. (από τα προηγούμενα χρόνια έως σήμερα), κάνει έκκληση για προσλήψεις προκειμένου ν’ αντιμετωπισθεί αυτό το πρόβλημα που σήμερα έφτασε σε κρίσιμο σημείο αλλά δυστυχώς, ουδείς ασχολήθηκε με ένα τόσο μεγάλο και οφθαλμοφανές ζήτημα.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντί να διατηρήσει το προσωπικό που εργαζόταν στην ΕΕΣΣΤΥ και να το εκπαιδεύσει, προχώρησε σε απολύσεις.

Ο ΟΣΕ αδυνατεί λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού και σε άλλες κρίσιμες ειδικότητες να παρέχει τις υποχρεωτικές υπηρεσίες προς τις μεταφορικές εταιρείες και αρκείται μόνο σε προτάσεις προς το Υπουργείο, οι οποίες «παρκάρουν» στα συρτάρια των υπευθύνων. 

Στη χώρα μας που μαστίζεται από τα Μνημόνια εδώ και έντεκα (11) χρόνια, με την ανεργία στο κόκκινο και τη σταθερή και μόνιμη εργασία ν’ αποτελεί άπιαστο όνειρο,   πέραν από το ότι είναι πολιτικά άτοπο, κοινωνικά απαράδεκτο αλλά και νομικά αστήρικτο, αντί για προσλήψεις, να προκρίνετε τους συνταξιούχους να εργαστούν στα καθήκοντα από τα οποία έλαβαν σύνταξη γήρατος.

Ομόφωνα το συνδικαλιστικό κίνημα απορρίπτει αυτή την προωθούμενη επιλογή σας.

Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε την όποια δυνατή λύση εκτός από την επαναφορά των συνταξιούχων στην εργασία τους την οποία δεν θα επιτρέψουμε. 

 

                   Ο Πρόεδρος                                        Ο  Γενικός Γραμματέας

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                           ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΙΤΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου