Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Επισκευάζεται και εκσυγχρονίζεται ο σιδηροδρομικός σταθμός Πύργου

Ένα ιστορικό κτίριο, σημαντικής αρχιτεκτονικής αξίας, θα αποκατασταθεί πλήρως από τη ΓΑΙΑΟΣΕ.

Πρόκειται για τον σιδηροδρομικό σταθμό Πύργου Ηλείας, που συμβολίζει την ευμάρεια της περιοχής του 19ου αιώνα και φέρει την υπογραφή και το στίγμα
του Γερμανού αρχιτέκτονα Eznst Ziller και των μαθητών του.

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Πύργου, διατηρητέο κτίριο με νεοκλασικά στοιχεία, θεωρείται σημαντικό και αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορικής σιδηροδρομικής γραμμής γνωστής ως «Σιδηρόδρομος της γραμμής Πύργου – Κατάκολου»  η οποία ήταν η πρώτη εκτός Αττικής και έγινε το 1882,  μετά την γραμμή Θησείο – Πειραιάς του 1869.

Βασικός σκοπός της σιδηροδρομικής γραμμής ήταν η σύνδεση της πόλης του Πύργου με το επίνειο του το Κατάκολο, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εξαγωγές γεωργικών προϊόντων και ειδικά της σταφίδας.

Το κτίριο του σταθμού διακρίνεται για τα περίτεχνα εκλεκτικιστικά υπέρθυρα στην είσοδο, τους εξώστες με φουρούσια, τη στέγη με κεραμοσκεπή και κατάληξη το σύνηθες, νεοκλασικού τύπου γείσο, σύγχρονο με την ανέγερση των σπουδαιότερων κτιρίων στην πόλη.

Η αποκατάσταση του κτιρίου θα αναβαθμίσει τον σιδηροδρομικό σταθμό, από απλό χώρο εξυπηρέτησης και μεταφοράς προϊόντων που είναι σήμερα, σε κέντρο φιλοξενίας πολιτιστικών και κοινωνικοοικονομικών εκδηλώσεων και εκδηλώσεων τοπικών παραγωγών, καθιστώντας τον με αυτό τον τρόπο κεντρικό πόλο έλξης των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών.

Κτίρια ανάλογης σημασίας  μπορούν να ενισχύσουν την  παραγωγική, τουριστική δραστηριότητα της περιοχής.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ υπέγραψε σύμβαση για την αποκατάσταση του κτιρίου με την εταιρεία  Β. ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε (ΔΟΜΗΚΑΤ Ε.Ε).

Το έργο χρηματοδοτείται από την Π.Δ.Ε. Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» που έχει ως σκοπό την ευρύτερη προβολή των πολιτιστικών, φυσικών και τουριστικών πόρων της Αρχαίας Ολυμπίας, του Νομού Ηλείας, αλλά και της Περιφέρειας στο σύνολό της.

www.metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου