Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Eπίθεση ΠΑΣΚΕ σε Κιουτσούκη : Αλλού με τρίβεις...Γούμενε κι αλλού εγώ πονάω

 Σε ομάδα συμφερόντων Κιουτσούκη αναφέρεται η ΠΑΣΚΕ με ανακοίνωση της.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

          Δεν έχουμε σκοπό να ασχοληθούμε αναλυτικά -θα χρειαζόταν πολύ μελάνι και χαρτί- με τις αθλιότητες που αναφέρονται στην τελευταία ανακοίνωση της ομάδας Κιουτσούκη

γιατί κάτι τέτοιο θα αδικούσε την υπευθυνότητα με την οποία υπηρετούμε το θεσμό της κορυφαίας τριτοβάθμιας οργάνωσης. Οφείλουμε, όμως, κάποιες απαντήσεις στους εργαζόμενους ανεξαρτήτως παρατάξεων για να καταδείξουμε τους κινδύνους που εγκυμονεί η ανερμάτιστη τακτική της ομάδας Κιουτσούκη για το θεσμό της ΓΣΕΕ και των δομών της.

          Διαχρονικά, η ομάδα αυτή επιχειρεί να εξάγει την εσωτερική της κρίση που διέπεται από τη λογική του βολέματος ημετέρων και συγγενών στην ίδια τη ΓΣΕΕ και τις δομές της και να επιφέρει κρίση σε αυτές. Η πιο πρόσφατη κρίση εκδηλώθηκε με την υπονόμευση της απόφασης της ομάδας των εργαζομένων στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) προκειμένου σε συνεργασία με «κόμμα και κράτος» να αναδειχθεί ο κ. Πάιδας (εκλεκτός του υπουργού και κρατικός υπάλληλος) πρόεδρός της παρά τη δημοκρατικά και πλειοψηφικά ληφθείσα απόφαση της ομάδας εργαζομένων. Τις τελευταίες ημέρες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αφού έστησαν ομάδες περιφρούρησης στην είσοδο της ΓΣΕΕ προκειμένου να εμποδίσουν δια προπηλακισμού το μέλος της παράταξής τους, Γ. Βασιλόπουλο, να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.

          Προκειμένου να δικαιολογήσουν στους εργαζόμενους αυτήν την τραμπούκικη συμπεριφορά επιχειρούν την σπίλωση του Γραμματέα της ΠΑΣΚΕ και Προέδρου της ΓΣΕΕ με επιχειρήματα που τους γελοιοποιούν.  Ο Γραμματέας της ΠΑΣΚΕ ηγείται της παράταξης με δημοκρατικές διαδικασίες σύνθεσης, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της και για αυτόν το λόγο διευρύνει την παράταξή του και την καθιστά διαχρονικά πλειοψηφούσα δύναμη. Η ομάδα συμφερόντων Κιουτσούκη, αντίθετα, κάθε έξι μήνες έχει εξοβελισμό στελεχών της παράταξής του. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του!

          Οι παραπάνω συμπεριφορές θα ήταν απλά διασκεδαστικές εάν δεν έτειναν να υπονομεύσουν  τον καταξιωμένο θεσμό του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και του έργου που παράγει προς όφελος των συνδικάτων και των εργαζομένων. Είναι απορίας άξιο πώς ο επί δέκα έτη  Οικονομικός Γραμματέας του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ο άνθρωπος που σύμφωνα με το καταστατικό του Ινστιτούτου έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη για την υπογραφή του συνόλου των οικονομικών στοιχείων και των παραστατικών, έφτασε στο σημείο να εκδίδει ψευδείς και παραληρηματικές ανακοινώσεις, προσπαθώντας να το υπονομεύσει και να ανακόψει τη διαρκώς ανοδική του πορεία.

          Είναι δύσκολο η ομάδα Κιουτσούκη να πείσει την παράταξή της και τους εργαζομένους ότι για τους δικούς τους λόγους επέλεξε να αποχωρήσει από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ  ύστερα από 30 χρόνια. Προτάθηκε στην ολομέλεια της ΓΣΕΕ να διατηρήσει τους τρεις εκπροσώπους στο προηγούμενο ΔΣ και βέβαια τη θέση του Οικονομικού Γραμματέα.  Η απόφαση της αποχώρησής τους είναι αποδεκτή, αλλά δεν είναι αδιέξοδη. Δεν εξηγείται με πολιτικούς και συνδικαλιστικούς όρους, αλλά αυτό είναι άλλης τάξης θέμα.

          Ενδεικτική είναι η λαϊκίστικη αναφορά περί μη ανανέωσης της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου εγκυμονούσας ενώ γνωρίζει ότι την περίοδο κύησης και λοχείας αμείβεται από τους φορείς κοινωνικής προστασίας και δεν μπορεί να εργάζεται. Πληθώρα τέτοιων ανακριβών στοιχείων και ακραίας λασπολογίας συγκροτούν την απολύτως ολοκληρωτική λογική και οδηγούν στην απαξίωση ή ακόμα και καταστροφή καταξιωμένων θεσμών όταν δεν εξυπηρετούνται οι...προσωπικές επιδιώξεις.

          Άλλωστε, είναι ευρύτερα γνωστό ότι η ιδεολογική συγκρότηση της συγκεκριμένης ομάδας συμφερόντων ρέπει προς ολοκληρωτικές λογικές παρά και ενάντια στη δημοκρατική παράδοση του συνδικαλιστικού κινήματος ακόμα και της ίδιας της παράταξης της ΔΑΚΕ. Όμως, δυστυχώς για την ομάδα συμφερόντων του Κιουτσούκη, όλες οι δομές της ΓΣΕΕ έχουν νόμιμες διοικήσεις και λειτουργούν με βάση το καταστατικό και το νόμο με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου. Για το σύνολο των αποφάσεων επιδιώκεται και επιτυγχάνεται η ομοφωνία.

Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι:

·        Δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Ακόμα μια φορά θα εγγυηθούμε τη λειτουργία, την εξέλιξη και την κατοχύρωση των συνδικάτων και των δομών τους.

·        Θα υπερασπιστούμε με όλους τους νόμιμους τρόπους την τιμή και την αξιοπρέπεια των προσώπων που λασπολογούνται.

·        Θα υπερασπιστούμε υπεύθυνα και αποφασιστικά την υλοποίηση των δημοκρατικά ειλημμένων αποφάσεων των συνδικάτων και των φορέων τους, γιατί αυτό είναι προς  όφελος του κόσμου της εργασίας.

 

Και μια αυστηρή προειδοποίηση: εάν κάποιος που χρωστά, πάει να πάρει και το βόδι, ας μη λησμονά ότι ο νοικοκύρης δεν πρόκειται να φοβηθεί. Όποιος τραμπουκίζει, συκοφαντεί και θίγει υπολήψεις, θα πάρει τις δέουσες απαντήσεις με κάθε  νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο.

 

 Υ.Γ. Τσιμουδιά όμως δεν βγάζουν για το ότι ο εκ των εμπνευστών της «κρίσης κορυφής» (λέμε τώρα), έφτασε σε σημείο να ψηφίζει ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ (!), ως ορισμένος από τη ΓΣΕΕ εκπρόσωπος στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, υπέρ της ΜΗ επέκτασης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε αίτημα που υπεβλήθη από Ομοσπονδία-μέλος της ΓΣΕΕ.

 

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου