Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου Σωματείων ΣΤΑΣΥ για το θανατηφόρο δυστύχημα στον ΗΣΑΠ

 Θέμα:  Απαντήσεις για θέματα ασφάλειας πρέπει να δώσει η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ για τον άδικο χαμό του συναδέλφου μας .

Θανατηφόρο ατύχημα, με θύμα έναν 41χρονο συνάδελφό μας, σημειώθηκε, σήμερα τα ξημερώματα,

στη Γραμμή 1 (πρώην ΗΣΑΠ) της ΣΤΑ.ΣΥ, στο ύψος του σταθμού Αγίου Νικολάου.

Ο αδικοχαμένος εργαζόμενος, ένας εξαιρετικά έμπειρος και αγαπητός σε όλους συνάδελφος, με μεγάλη αγάπη για τη ζωή και τη δουλειά του, ήταν εργοδηγός στη Γραμμή. Ακόμα, τραυματίστηκαν τρεις συνάδελφοι, εργαζόμενοι, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Από τη πρώτη στιγμή μέλη των Σωματείων μας βρέθηκαν στο σημείο και συνομίλησαν με συναδέλφους, που τους ενημέρωσαν, για το δυστύχημα.

Από όσα έχουν γίνει, μέχρι τώρα γνωστά, φαίνεται ότι το ειδικό μηχάνημα λείανσης των γραμμών, που ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία, παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα, με κατεύθυνση προς τον Πειραιά. Για να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη πορεία του τοποθετήθηκε ένας συρμός απέναντί του, ώστε να προκληθεί τεχνητή σύγκρουση.

Τα Σωματεία Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ πενθούν για τον συνάδελφο και συμπαραστέκονται ολόθερμα στους οικείους του. Επίσης ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματισμένους συναδέλφους.

Παράλληλα, απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος και καλούμε την Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα:

·        Ελέγχθηκε και από ποιόν φορέα το ιδιωτικό μηχάνημα λείανσης των γραμμών πριν χρησιμοποιηθεί στο δίκτυό μας;

·        Εξετάστηκε εάν έχει γίνει η απαιτούμενη συντήρησή του, πότε και από ποιόν;

·        Η εργολαβική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο τηρούσε όλα τα μέτρα ασφαλείας;

·        Είχε παρουσιάσει και στο παρελθόν βλάβη το συγκεκριμένο μηχάνημα ;

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ οφείλει να δώσει απαντήσεις και να σταματήσει να βάζει, ανεξέλεγκτα, στο δίκτυο ιδιωτικά, εργολαβικά συμφέροντα, που στο βωμό του κέρδους αδιαφορούν για την ασφάλεια των εργαζόμενων. Η ανοχή τελείωσε…..

 

Οι Διοικήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου