Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση Π. Τερζόγλου για την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΣ

Η συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΟΣ σήμερα κατέδειξε, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, την κατάντια του συνδικάτου μας.
Σε μία εποχή που οι σιδηροδρομικοί και οι οικογένειες τους (μαζί με όλους τους εργαζόμενους) περνούν την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής τους και ο
σιδηρόδρομος διαλύεται, αυτό που κυριάρχησε στη συνεδρίαση ήταν, ο παραταξιακός καυγάς για μικροπαραταξιακά οφέλη.
Η ΠΑΣΚ, η ΔΑΚΕ, το ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ και δυστυχώς αυτή τη φορά και το ΠΑΜΕ έβαλαν ως κύριο θέμα της συνεδρίασης, ζητήματα που αφορούν σωματεία του χώρου και όχι την ΠΟΣ.
Ενώ σε προηγούμενες συνεδριάσεις απασχολούμασταν με τις εκλογές του Σ.Σ. Θεσσαλίας και αν ψήφισαν σωστά οι μαθητές – μέλη του σωματείου, σήμερα το κύριο ζήτημα ήταν, αν σωστά διαγράφηκε από το μητρώο του Σ.Σ. Πελοποννήσου ένας συνάδελφος, ο οποίος είχε γραφτεί πριν σε άλλο σωματείο και είχε ψηφίσει για Δ.Σ. και όχι για την ΠΟΣ.
Ζητήματα που το σ.κ. του χώρου μας τα έχει λύσει εδώ και χρόνια και αφορούν τα σωματεία και τις εφορευτικές επιτροπές τους, έγιναν κύρια ζητήματα στις συνεδριάσεις της ΠΟΣ, γιατί χάνει η μία παράταξη ένα «κουκί» (έτσι θεωρούν τους συναδέλφους) και το κερδίζει η άλλη. Ενόψει του Συνεδρίου της ΠΟΣ τον επόμενο Οκτώβρη, τα μεγάλα ζητήματα πηγαίνουν στην άκρη και επικρατούν μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.
Εκτός όλων αυτών, οι συνεδριάσεις της Διοίκησης έχουν μεταβληθεί σε πασαρέλα και «παιδική χαρά». Ενώ οι συνεδριάσεις αρχίζουν στις 9.30 μ.μ. και όλα τα μέλη είμαστε απαλλαγμένοι από τη δουλειά μας για να παρευρεθούμε, το κάθε μέλος έρχεται όποτε του γουστάρει. Ακόμη και τα μέλη του Προεδρείου, με εξαίρεση το Γενικό Γραμματέα ο οποίος απουσιάζει με δελτίο ασθενείας, υποβαθμίζουν τη θέση που τους έδωσαν οι σιδηροδρομικοί με την ψήφο τους.
Αφού κατήγγειλα όλα αυτά τα γεγονότα, αποχώρησα από τη συνεδρίαση μια που όσα γίνονταν εκεί δεν αφορούσαν ούτε εμένα ούτε τους σιδηροδρομικούς.
Ένα τέτοιο συνδικάτο, χρειάζεται γκρέμισμα και δημιουργία από την αρχή. Και αυτό είναι καθήκον και χρέος όλων των σιδηροδρομικών, αν δεν θέλουν να πηγαίνουν εσαεί «σαν το σκυλί στ΄ αμπέλι»!
Παναγιώτης Τερζόγλου
Μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ
Υ.Γ. Στη συνεδρίαση αποκαλύφθηκε επίσης για μία ακόμη φορά ότι, παρά τα μεγάλα και πομπώδη λόγια, ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση, παρόλο που υπήρξαν πολλές προτάσεις, να εμποδίσουν τις ιδιωτικοποιήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ που θα ολοκληρώσουν και τη διάλυση του σιδηροδρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου