Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση ΔΕΣΚ για εκλογές Σ.Σ. Πελλοπονήσου

Η ΔΕΣΚ-Σ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που τη στήριξαν και την τίμησαν με την ψήφο τους, παρά το όργιο των πιέσεων από τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό και τους Διοικητικούς μηχανισμούς. Τα αποτελέσματα:

 Εγγεγραμμένα μέλη 226, ψήφισαν 173,
 άκυρα-λευκά 4, 
ΕΓΚΥΡΑ 169. (Η παράταξη της ΔΑΚΕ απείχε από τις εκλογές).
 ΨΗΦΟΙ % Έδρες ΔΣ Αντιπρ. στην Π.Ο.Σ Ε.Κ.ΠΕΙΡΑΙΑ
 ΣΠΑΠ-Σ (ΠΑΣΚ) 77 45.66% 7 2 1 
ΔΕΣΚ-Σ (ΠΑΜΕ) 61 35.09% 5 2 -
 ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΔΙΚΤΥΟ) 31 18.34% 3 1 -

 Τοπικό παράρτημα Πάτρας: ψήφισαν 31 
 ΨΗΦΟΙ % Για Παράρτημα Ε.Κ. ΠΑΤΡΑΣ
 ΔΕΣΚ-Σ 23 74,2% 4 1 
ΣΠΑΠ-Σ 8 25,8% 1 - 

 Το αποτέλεσμα των εκλογών μας δίνει δύναμη και αυξάνει την εμπιστοσύνη των εργαζόμενων στο ταξικό κίνημα. Παρόλα αυτά ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός παραμένει ισχυρός. Για μας η ψήφος των σιδηροδρομικών δεν είναι λευκή επιταγή, ούτε μέσο συναλλαγής και ρουσφετιού αλλά σημαίνει εμπιστοσύνη και κυρίως ευθύνη. 
 Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους, ότι παρά τις δυσκολίες, θα σταθούμε δίπλα, μαζί τους σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα. Η ψήφος τους, θα γίνει ένα ακόμη δικό τους όπλο στην αντιμετώπιση των αντεργατικών πολικών αλλά και στην ανασύνταξη σε ταξική κατεύθυνση του κινήματος.
 Η ΔΕΣΚ-Σ και τα στελέχη της και μόνο η ΔΕΣΚ-Σ, το γνωρίζετε καλά όλοι, δεν συμβιβαστήκαμε ποτέ, δεν σας «πουλήσαμε» ποτέ και μιλάμε πάντα με τη γλώσσα της αλήθειας, καθαρά και ξάστερα.
Συνάδελφοι,
 Χρειάζεται τώρα να γίνουμε όλοι μια γροθιά ώστε να μπορέσουμε να αποκρούσουμε το τσουνάμι των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών μέτρων και τις ιδιωτικοποιήσεις που φέρνει και αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για λογαριασμό των μονοπωλίων και του κεφαλαίου. 
 Να παλέψουμε για την επαναλειτουργία του δικτύου της Πελοποννήσου και για έναν Σιδηρόδρομο σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και ενιαίο, λαϊκή περιουσία, που να υπηρετεί της λαϊκές ανάγκες. 
 Εμείς δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη βάρβαρη πολιτική τους, με τη λεηλασία της ζωής μας, με την ισοπέδωση του μέλλοντος των παιδιών μας.
 Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων, και της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου