Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

2 χρόνια χωρίς τον φίλο μας Δήμο Τσακνιά

Σαν σήμερα δυο χρόνια πριν, στις 2.11.2014, έφυγε για το ταξίδι δίχως γυρισμό στα 65 του χρόνια ο Δήμος Τσακνιάς ένας φίλος των σιδηροδρομικών,ένας συναγωνιστής, συντροφος και ΦΙΛΟΣ μας που υπηρέτησε τους σιδηροδρομικούς απο την θέση του Νομικού Συμβούλου της ΠΟΣ. 2 χρόνια και η απουσία του Δήμου είναι
σήμερα περισσότερο απο ποτέ αισθητή καθώς ο Δήμος γνώριζε όχι μόνο το σιδηροδρομικό περιβάλλον αλλά και τα υπαρκτά προβλήματα για το ίδιο τον σιδηρόδρομο.
Αγωνίστηκε μαζί με όλους τους σιδηροδρομικούς για ενιαίο και δημόσιο σιδηρόδρομο, υπερασπίστηκε όποιον συνάδελφο ζήτησε την βοήθεια του κ πάντα οι συμβουλές του ήταν χρήσιμες για εμάς εδώ στο στέκι της έλξης,το blog των μηχανοδηγών.
Δημοσιεύουμε το μήνυμα της Νάντιας Βαλαβάνη,σύζυγου του Δήμου Τσακνιά με αφορμή τα 2 χρόνια απο τον ξαφνικό θάνατο του,όπως το λάβαμε σήμερα.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Για την οικογένεια και τους φίλους του και, σίγουρα, για αρκετούς συντρόφους και συντρόφισσες του, η απώλεια του αποτελεί ακόμη ανοιχτή πληγή. Μας λείπει αφόρητα. Για όσους δεν κινδυνεύουμε να τον ξεχάσουμε, καθώς και για όσους σιγά-σιγά η μνήμη του ξεθωριάζει αλλά θα ήθελαν να τον «κρατήσουν» για λίγο ακόμη, επισυνάπτουμε ένα απ’  τα ελάχιστα video που βρήκαμε στο διαδίκτυο μετά το θάνατο του. Είναι μια παρέμβαση του «από τα κάτω» στη συζήτηση που είχε οργανώσει η ΚΟΕ, συνιστώσα τότε ακόμα του ΣΥΡΙΖΑ, στις 21.11.2012 ως δική της συμβολή για τη δημιουργία του νέου, «ενιαίου» πλέον, ΣΥΡΙΖΑ.

Οι «αναχρονιστικές» τοποθετήσεις, για το τι θέση θα είχε πάρει ένας νεκρός αν είχε ζήσει τα όσα συγκλονιστικά βιώσαμε τα δυο χρόνια από το θάνατο του, είναι κάτι παραπάνω από απρεπείς. Δυο χρόνια μετά, ωστόσο, η παρέμβαση του Δήμου – τότε ακόμα μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ως ανένταχτος - κάνει ακόμη πιο φανερή όχι μόνο τη σημασία της απώλειας του, αλλά και το μέγεθος της οπισθοχώρησης της υπόθεσης της χειραφέτησης των εργαζόμενων, του λαού και της χώρας στην οποία αφιέρωσε, από εργαζόμενος μαθητής ακόμα, όλη του τη ζωή.



                                                                                Νάντια Βαλαβάνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου