Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Ψηφίστηκε το Οργανόγραμμα - παράσταση διαμαρτυρίας απο την ΠΟΣ- Δεσμεύσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ψηφίστηκε το νέο Οργανόγραμμα - προσοντολόγιο κ οι τοποθετήσεις του προσωπικού σε έδρες. Στην συνεδρίαση παρέστη το Προεδρείο της Ομοσπονδίας  το οποίο
εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Ομοσπονδία δεν προσήλθε στην διαβούλευση,ενώ έγιναν και κάποιες επισημάνσεις για το πλαίσιο του Οργανογράμματος. 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ στην τοποθέτηση του τόνισε την διαφωνία της ΠΟΣ με σημαντικά μέρη του Οργανογράμματος, ενώ έκανε  λόγο για πολιτικές διώξεις μέσω φωτογραφικών διατάξεων. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν απάντησε στην επιστολή της ΠΟΣ είπε, ενώ χρησιμοποίησε τις τοποθετήσεις του προσωπικού για να εκβιάσει για τις αλλαγές στο Οργανόγραμμα. Για ποιο λόγο προχωρά η αλλαγή Οργανογράμματος όταν τους επόμενους μήνες η εταιρεία θα ιδιωτικοποιηθεί και είναι πιθανό ο νέος ιδιοκτήτης να θέλει να κάνει νέες αλλαγές.
Ζήτησε την άμεση τοποθέτηση του προσωπικού σε έδρες άμεσα και αναρωτήθηκε αν θα υπάρξει χρόνος για να ολοκληρωθούν οι προαγωγές. Είναι ορατό το ενδεχόμενο να μην προλάβει η Διοίκηση να τις κάνει -αν κλείσει το θέμα στο Ελεγκτικό Συνέδριο-είπε ο συνάδελφος Παρασκευόπουλος και ρώτησε και τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ γιατί δεν απάντησε το Ταμείο στην επιστολή της ΠΟΣ.
Δεν μπορείτε να δίνετε παράλληλα καθήκοντα σε Διευθυντές καθώς τέτοιες αποφάσεις έχουν στο παρελθόν οδηγήσει σε αποζημιώσεις μεγάλων χρηματικών ποσών για όσους εργάζονταν παράλληλα σε 2 θέσεις.
Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απάντησε πως έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να προσέλθει στην διαβούλευση η ΠΟΣ αλλά προκάλεσε λύπη η απόφαση της Ομοσπονδίας να μην παραστεί στον διάλογο. Αναφορικά με την τοποθέτηση για πολιτικές διώξεις και φωτογραφικές διατάξεις, ο κ. Τσαλίδης απάντησε πως το προηγούμενο Οργανόγραμμα είχε δεκάδες διαφορετικές διατάξεις (διαφορετικά προσόντα για θέσεις) ενώ το σημερινό έχει ενιαίο προσοντολόγιο για όλο το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στο προηγούμενο οργανόγραμμα φτιάχναμε προσοντολόγιο για αυτόν που θα έκανε αίτηση για την θέση τόνισε, σήμερα αυτό δεν γίνεται, αντίθετα όλες οι θέσεις έχουν ίδια προσόντα.Δεν υπάρχει καμία δίωξη απέναντι σε κανένα.
Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σημείωσε πως οι τοποθετήσεις του προσωπικού θα γίνουν άμεσα,όπως και η προκήρυξη για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων ευθύνης.
Επίσης ο κ. Τσαλίδης είπε πως στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο θα συζητηθεί - αποφασιστεί η ένταξη των ΥΕ συναδέλφων στην Μέση Εκπαίδευση , για να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα.
Δεν μπορείτε να μας κατηγορείτε για το ότι δεν αλλάξαμε σε 6 μήνες, παθογένειες δεκαετίας είπε ο Δ/νων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κλείνοντας, προσθέτοντας πως η κάθε Διοίκηση έχει τις προτεραιότητες της.

Ο
Η παράσταση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε κ συνεχίστηκε η συζήτηση των θεμάτων στο ΔΣ.
Το παρόν έδωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου μας  Γενιδούνιας Κώστας, ο συνάδελφος Μωραίτης Πέτρος (ΕΚΠ) και η συναδέλφισα Πατσιά Βιβή με τον μηχανοδηγό Κλίτσα Γιώργο.
Στην τοποθέτηση του ο συνάδελφος Γενιδούνιας είπε πως η ΠΕΠΕ -θεωρώντας πως η ΠΟΣ θα συμμετείχε στην διαβούλευση- είχε αποστείλει επιστολή με παρατηρήσεις στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ζήτησε  αυτές να γίνουν δεκτές.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου