Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Λογαριασμό νεότητας Προσωπικού Έλξης ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα δημιουργήσει το Σωματείο μας!


Μια απο τις προτάσεις που συζητήθηκαν στο τελευταίο Συμβούλιο των Αντιπροσώπων στην Λάρισα ήταν αυτή που κατέθεσε η +ΣυνΕξέλιξη για την δημιουργία Λογαριασμού Νεότητας Προσωπικού Έλξης ΤΡΑΙΝΟΣΕ.  Σκοπός του "Λογαριασμού Νεότητας" θα είναι,
μετά από συγκέντρωση Κεφαλαίου, η χορήγηση εφάπαξ χρηματικής παροχής στα τέκνα του Προσωπικού και των συνταξιούχων μηχανοδηγών , για την αντιμετώπιση:

α. Των αναγκών που δημιουργούνται λόγω γάμου των τέκνων.
β. Των  αρχικών  αναγκών  που  δημιουργούνται  για  επαγγελματική  και  κοινωνική αποκατάστασή τους και
γ. Των δαπανών που απαιτούνται για σπουδές σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Ιδρύματα στα οποία εισάγονται με πανελλήνιες εξετάσεις) ή σε αντίστοιχα Ιδρύματα του εξωτερικού.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου θα κατατεθεί ολόκληρη η πρόταση για την δημιουργία του Λογαριασμού , ενώ θα συζητηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την δημιουργία λογαριασμού νεότητας προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η συμμετοχή στον  λογαριασμό θα είναι προαιρετική - για όσους επιθυμούν - και θα  τροφοδοτείται απο τις συνδρομές όσων επιθυμούν να συγκεντρώνουν εισφορές για τα τέκνα τους, ενώ όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις θα αναζητηθεί και η συμμετοχή -ενίσχυση  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε αυτόν, ίσως και μέσω της ΣΣΕ ,όπως συμβαίνει σε πολλές μεγάλες επιχειρήσεις.
Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Σωματείου μας, ενώ αναμφισβήτητα πρόκειται για μια άκρως θετική πρωτοβουλία που υπάρχει απο πολλά Σωματεία σε πολλούς χώρους εργασίας που τα παιδιά των εργαζομένων βρίσκουν ένα αποθεματικό έτοιμο κατά την ενηλικίωση τους.
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελούσε επιδίωξη της +ΣυνΕξέλιξης χρόνια τώρα, ωστόσο η έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με την έλλειψη προσλήψεων τα τελευταία χρόνια (και άρα νέων μηχανοδηγών) ήταν αποτρεπτικός παράγοντας για την δημιουργία του.
Η παρουσίαση της πρότασης της +ΣυνΕξέλιξης, έγινε απο τον Πρόεδρο του Σωματείου μας  Γενιδούνια Κώστα, στην Λάρισα και έγινε αποδεκτή απο το ΣτΑ.
Ωστόσο επαναλαμβάνουμε ότι πιστεύουμε στην συνεργασία των 2 Σωματείων για την δημιουργία του λογαριασμού προκειμένου αυτός να αφορά όλο το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αφού μετά την ένταξη της ΕΕΣΣΤΥ στον Όμιλο της, μπορεί να προκύψει κάτι πολύ καλό για τα παιδιά των συναδέλφων!

Φυσικά ο λογαριασμός θα μπορεί και πιστεύουμε ότι πρέπει να αναπτυχθεί και για τους μηχανοδηγούς που εκπροσωπεί η ΠΕΠΕ σε άλλες ιδιωτικές εταιρείες, έπειτα απο συνενόηση  και σε συνεννόηση με τα μέλη της σε αυτές.

Θα ενημερώσουμε έγκαιρα για τις εξελίξεις στο θέμα.

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου