Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Μερικά απο τα παραλειπόμενα απο τις εκλογές του Σωματείου μας....

Το στέκι της έλξης όπως πάντα κάνει και μια προσέγγιση στα παραλειπόμενα  των όσων συνέβησαν στις εκλογές του Σωματείου μας. Με τον δικό μας τρόπο αναλύουμε το αποτέλεσμα και μιλάμε για τις ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις της κάλπης! Ξεκινάμε με την περίφημη ένσταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (που ..σιωπηλά στήριξε και η ΑΣΚΕ). Και αναρωτιόμαστε 
Η ΑΣΚΕ φερετε να  εκπροσωπεί το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών και η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι η συνέχεια της ΠΑΣΚ- Σιδηροδρομικών. 

Για ποιο λόγο έχουν ενστάσεις για το κατά τόπους άνοιγμα της κάλπης;(Φάκελος ανα μηχανοστάσιο). 
Το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών και η ΠΑΣΚ έχουν άλλη άποψη για τις εκλογές της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ(όπου δεν ακούσαμε καμία διαμαρτυρία απο την εκεί παράταξη που το εκπροσωπεί), άλλη για τα άλλα Σωματεία και ιδιαίτερη άποψη ΜΟΝΟ για τις εκλογές του Σωματείου των Μηχανοδηγών; 
Μόνο στο Σωματείο μας τους ενόχλησε το κατά τόπους άνοιγμα της κάλπης (ανα φάκελο απο την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή; ).
Πως επικαλούνται ότι  παραβιάζεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας; 
Δεν ανοίγουν στα τοπικά παραρτήματα οι κάλπες μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για το Εργατικό Κέντρο και τις τοπικές Γραμματείες ; 
Και εκεί δεν είναι μικρός(ακριβώς ιδιος)  ο αριθμός των ψηφισάντων; Ή μήπως εκεί δεν ενδιαφέρει τις παρατάξεις τι θα συμβεί και έτσι δεν δίνουν σημασία; Εκλογές δεν γίνονται και εκεί ; 

Αποψή μας είναι ότι ΟΡΘΟΤΑΤΑ η εφορευτική επιτροπή απέριψε την ένσταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 
Η μυστικότητα της ψήφου διασφαλίζεται απο το παραβάν και τους σφραγισμένους φακέλους. Εκτός αν οι συνάδελφοι θέλουν να πουν κάτι, αλλά δεν το τολμούν.Άλλωστε και το 2012 η διαδικασία είχε γίνει με τον ίδιο τρόπο και για ΟΛΑ τα μηχανοστάσια.

Εκπλήξεις των εκλογών (εσείς θα κρίνετε ποιες είναι οι δυσάρεστες και ποιες οι ευχάριστες).


  1. Το μεγάλο ποσοστό της +ΣυνΕξέλιξης και η εκλογή 4 αντιπροσώπων στην ΠΟΣ που ίσως αλλάξει και τις ισοροπίες στο συνέδριο της Ομοσπονδίας τον Οκτώβρίο του 2016. Αυτή την στιγμή και μετα απο εκλογες σε 5 σωματεια το Δίκτυο Σιδηροδρομικών έχει 14 αντιπροσώπους , 8 έχει η ΠΑΣΚ και 7 η ΔΑΚΕ. Το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών δεν έχει καταφέρει ακόμα να εκλέξει αντιπρόσωπο και όλοι μιλάνε για επερχόμενη ιστορική ανατροπή.
  2. Μιας και αναφερόμαστε στο ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών. Κανείς δεν ανέμενε το μεγάλο ποσοστό της ΑΣΚΕ στην περιφέρεια (15 ψήφοι /161, 9.3%) και το πολύ μικρό  της στο Κεντρικό Μηχανοστάσιο (4.6%- 6 ψήφοι /130) που της στοίχισε τελικά την παρουσία μετά απο δεκαετίες στο ΔΣ του Σωματείου μας. Θυμίζουμε ότι μέχρι και το 2012 η ΑΣΚΕ αντλούσε την κύρια  δύναμη της απο το ΜΑΙ στο οποίο φέτος δεν πήγε καθόλου καλά,αντίθετα με την περιφέρεια που κράτησε τις δυνάμεις της.
  3. Η ανανέωση σε πρόσωπα στο νέο ΔΣ . Συνολικά 4 νέα μέλη θα βρίσκονται στο ΔΣ του Σωματείου μας,3 από την +ΣυνΕξέλιξη και 1 από την Νέα Έλξη. 
  4. Η μη επανεκλογή του Θόδωρα Ναθαναηλίδη ως αντιπρόσωπου στην ΠΟΣ, έστω και ως αναπληρωματικού πίσω απο τον Νώντα Θεοδωρόπουλο. Ο Θόδωρας εξελέγη 4ος πίσω απο  Θεοδωρόπουλο. Συρόπουλο και Φιλιπόπουλο αν και είναι σήμερα μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ και είχε παρουσία -και μάλιστα με πύρινους λογους-σε όλες τις συνελεύσεις.
Τέλος σημειώνουμε και πάλι ότι οι εκλογές διεξήχθησαν σε άψογο κλίμα, χωρίς ακρότητες.
Ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι και η πορεία του νέου ΔΣ καθώς τα προβλήματα είναι τεράστια και οι μηχανοδηγοί περιμένουν λύσεις.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών





2 σχόλια:

  1. H Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι συνέχεια της ΠΑΣΚΕ . Εσείς η ΣΥΝ-Εξέλιξη τίνος συνέχεια είσαστε???? Απάντησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή