Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Έπαρση,αλλαζονεία,έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα απο το "νέο" για την ΣΣΕ στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ

Καθημερινές είναι πλέον οι ανακοινώσεις απο το "νέο" Σωματείο των νόθων της ΠΟΣ.Στην χτεσινή -πάλι ανυπόγραφή-
οι νόθοι της ΠΟΣ, που υπογράφουν ως "Διοικούσα Επιτροπή" με άκρως αλλαζονικό ύφος και απευθυνόμενοι σε άλλα Σωματεία αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι θα μπορούσαν να τα αγνοήσουν καθώς η...ανώνυμη Διοικούσα Επιτροπή αυτοπροσδιορίζεται ως "πολυπληθέστερο Σωματείο"!
Θυμίζουμε ότι πολυπληθέστερο είναι το Σωματείο στις εκλογές του οποίου έχουν ψηφίσει οι περσότεροι συνάδελφοι και όχι αυτό που έχει τα παραπάνω μέλη.
Ακόμα και έτσι όμως ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠΕ αριθμούν σήμερα πάνω απο 640 μέλη (κοντά στα 700 πλέον), άρα δεν τίθεται θέμα πολυπληθέστερου συνδικάτου.
Η διάχυτη έπαρση διαφαίνεται στην αναφορά των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης της επιχειρησιακής ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2018.
Και φυσικά καμία επαφή με την πραγματικότητα.
Τα 2 Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν ζήτησαν τροποποίηση της ΣΣΕ για να προτείνουν κείμενο διαπραγμάτευσης, κάτι που ξεχνούν σαφώς οι νόθοι της ΠΟΣ που με τον μανδύα του "νέου"Σωματείου προσπαθούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζήτησε τροποποίηση της με εξώδικη πρόσκληση.
Η ΣΣΕ είναι σε ισχύ μέχρι τον Οκτώβρη του 2020 στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα 2 Σωματεία ΠΟΤΕ δεν την κατήγγειλαν ή ζήτησαν τροποποίηση της.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το έκανε καθώς θέλει να εντάξει σε αυτήν τους κλάδους που εισήλθαν στην εταιρεία μετά την εξαγορά της ΕΕΣΣΤΥ.

ΆΡΑ οι εξυπνάδες για διεκδικητικά πλαίσια είναι "καθρεπτάκια για ιθαγενείς" που πουλάνε συνδικαλιστές του χτες σε συναδέλφους στην τεχνική βάση.


Με λίγα λόγια

Το δήθεν "νέο" Σωματείο δεν είναι τίποτα παραπάνω απο συνέχεια των νόθων της ΠΟΣ.
Μιλούν απαξιωτικά για άλλα Σωματεία, ο γιαλαντζί κομμουνιστής Παναγούλιας, ο Κιουτσούκης και ο επικεφαλής της ΠΑΣΚ και το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν την εργοδοσία να τρίβει τα χέρια της με την διάλυση στον σιδηρόδρομο και στα συνδικάτα.

8 μήνες τώρα χωρίς ΣΣΕ οι συνάδελφοι στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ και οι νόθοι ακόμα επιμένουν να κατηγορούν για αυτό τα Σωματεία που έχουν υπογράψει και ΙΣΧΥΕΙ ΣΣΕ στον χώρο τους.
Ανίκανοι και επικίνδυνοι! 
Και δυστυχώς για αυτούς όλο και περσότεροι στην τεχνική βάση τους πέρνουν χαμπάρι.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΘΩΝ ΕΔΩ 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Αυτό το "σας περιμένουμε στους χώρους εργασίας μας" προκαλεί γέλιο τουλάχιστο. Σιγά ρε παλικάρια, νόθοι, τι θα παίξουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, μπάλα ή ξύλο; ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ πριν είναι αργά,αυτά τα γραπτά μένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου