Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Από σφάλμα ο εκτροχιασμός στην Ιταλία

Σοκαριστική φωτογραφία με τα συντρίμμια του πρώτου βαγονιού, το οποίο ευτυχώς ήταν άδειο.
Σφάλμα στη νυχτερινή συντήρηση των σιδηροτροχιών ευθύνεται, σύμφωνα με την εισαγγελία, για τον εκτροχιασμό του πρώτου πρωινού τρένου
που εκτελούσε τη διαδρομή Μιλάνο - Σαλέρνο, χθες τα ξημερώματα. Από τη σφοδρή πρόσκρουση της μηχανής σε βοηθητικό κτίριο κοντά στις γραμμές έχασαν τη ζωή τους ο μηχανοδηγός και ένας σιδηροδρομικός υπάλληλος που βρισκόταν πλάι του στον θάλαμο οδήγησης. 

«Θα μπορούσε να είχε γίνει λουτρό αίματος», είπε ο δήμαρχος της πόλης Λόντι, Μαρτσέλο Καρντόνα, επιθεωρώντας τα συντρίμμια του πρώτου βαγονιού. Εξαιτίας της πρωινής ώρας, το πρώτο βαγόνι ήταν εντελώς άδειο, ενώ σε ολόκληρο τον συρμό επέβαιναν μόλις 33 άτομα, εκ των οποίων τραυματίστηκαν τα 31.

Ο συρμός υψηλής ταχύτητας Frecciarossa 9595 κινούνταν με την προβλεπόμενη ταχύτητα των 280 χιλιομέτρων την ώρα σε ευθύγραμμο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου, στις 5.35 χθες το πρωί, όταν πέρασε ένα «κλειδί» που είχε μείνει σε λάθος θέση. Το «κλειδί» έστειλε την αμαξοστοιχία σε παράλληλες γραμμές, προξενώντας τον εκτροχιασμό του πρώτου βαγονιού και, τελικά, τη σφοδρή πρόσκρουση στο βοηθητικό κτίριο.

Τα συνδικάτα των σιδηροδρόμων κατήγγειλαν το «απαράδεκτο» περιστατικό και ανακοίνωσαν δίωρη στάση εργασίας για σήμερα, προς τιμήν των δύο συναδέλφων τους που έχασαν τη ζωή τους σε ώρα υπηρεσίας.

Το κλείσιμο του κεντρικού αυτού σιδηροδρομικού άξονα λόγω του δυστυχήματος οδήγησε χθες σε πληθώρα ακυρώσεων και τροποποιήσεων δρομολογίων, ενώ η εισαγγελία άρχισε έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων. «Το τρένο εκτροχιάστηκε στο ύψος ενός κλειδιού που έπρεπε να βρίσκεται σε θέση στην οποία δεν βρισκόταν», δήλωσε ο εισαγγελέας Ντομένικο Κιάρο. Εσωτερική έρευνα για το συμβάν άνοιξαν και οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου