Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Vincenzo Multari : Αυτό που συνέβη είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Αυτό που συνέβη είναι απαράδεκτο δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ιταλών Μηχανοδηγών, σε Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε πριν λίγες ώρες. 
Η είδηση για τον θάνατο 2 μηχανοδηγών τον τραυματισμό άλλων 2 συναδέλφων και 25 επιβατών προκάλεσε

μεγάλο πόνο σε όλους μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των 2 μηχανοδηγών και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους επιβάτες και τους συναδέλφους μας που τραυματίστηκαν.

Το ατύχημα συνέβη νωρίς -την αυγή της 6ης Φεβρουαρίου- στις 5.30 το πρωί όταν στην περιοχή του
Casal Pusterlengo, η κινητήρια μονάδα της Frecciarossa 1000, AV 9595 που είχε αναχωρήσει στις 5.10 απο το Μιλάνο για το Σαλέρνο,εκτροχιάστηκε απο την κύρια γραμμή και αφού συγκρούστηκε με διάφορα αντικείμενα στην παρακείμενη γραμμή  κατέληξε σε ένα κτίριο των σιδηροδρόμων. 
Οι εικόνες ήταν αποκαλυπτικές. Αλλά το ίδιο ήταν και τα πρώτα νέα μερικές ώρες μετά το συμβάν.
25 επιβάτες και 2 μέλη του πληρώματος τραυματίες, 2 μηχανοδηγοί νεκροί,ο Giuseppe Cicciù και ο Mario Di Cuonzo .
Είναι τραγικό συνεχίζει το δελτίου τύπου. ότι κάνοντας τις σωστές ενέργειες και με απόλυτο επαγγελματισμό κάποιος μπορεί να χάσει την ζωή του και είναι ακόμα πιο απαράδεκτο όταν αυτά τα συμβάντα λαμβάνουν χώρα σε ένα απο τα πλέον εξελιγμένα σιδηροδρομικά δίκτυα απο πλευράς συστημάτων ασφαλείας. Έχουμε κληθεί αύριο απο την Διοίκηση της FS στις 12 το μεσημέρι και θέλουμε άμεσα να κατανοήσουμε και να καταλάβουμε, το συντομότερο, τις αιτίες του δυστυχήματος για να ξεκινήσουν άμεσα και οι απαραίτητες ενέργειες για να μην ξαναυπάρξει ανάλογο. 
Έχοντας κατά νου, την μεγάλη σοβαρότητα του ατυχήματος και με σεβασμό στις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, αύριο θα υπάρξει δίωρη στάση εργασίας απο όλους τους σιδηροδρομικούς που απασχολούνται σε όλες τις σιδηροδρομικές εταιρείες τόσο σε Εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, απο τις 12 εως τις 2 το μεσημέρι.
Η οικογένεια των μηχανοδηγών και των σιδηροδρομικών είναι δίπλα και θα σταθεί αλληλέγγυα στις οικογένειες των συναδέλφων που έχασαν την ζωή τους. 

Το στέκι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ιταλία και θα ενημερώνει τους συναδέλφους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου